Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kijy8hc3f

Siker. Azzal, hogy mindenhonnan leszedtem a részeit és ujra telepitettem egy frissen letöltöttet, minden rendbejött.
Köszönöm a segitségeket.

Jenő
Ugrom neki ujra, ne felejtsem el a tegnap tanultakat.

B.Zoltán

svejk

A G-kód elején az M190 Sxx sor elé írj egy pontosvesszőt akkor nem lesz várakozás az asztal felfűtéséig hanem megy rögtön tovább a program.
Vagy az S után egy köztes értéket kell írni, célszerűen annyit, hogy utána egyszerre érje el a hőmérsékletet az asztal és a fej.
Nagy hőtehetetlenségű asztalnál egyébként is célszerű ezt megtenni.

zip0ji0se

Nyulat Mindenkinek!

Érdekes dolognak az okára lennék kiváncsi.
A nyomtatom az eredeti darabok inverzét nyomtatja mindig. Elsőre fel sem tünt, de lánykám szólt, hogy pont fordítva csinál mindent. Ennek az okára lennék kiváncsi, hogy mért csinálja. A szeletelésig minden oké, mentés után vissza nézve az is jó, de miútán berakom a kártyát és elkezd nyomigázni mindent a tükörképnek csinál.
Ha tükrözöm a tárgyat szeletelés előtt és útána nyomizom, akkor minden jó.
Hol lehet a bibi.

gabi

Nem tudom milyen géped van épített vagy gyári,de ha az előbbi akkor a konfigba meg kell fordítani a tengelyek irányát.

kijy8hc3f

Üdv, és kellemes ünnepeket, Tisztelt Fórumtársak.

Egy már megtervezett száltartónak az alapdugójával kapcsolatban vannak gondjaim.
Állandóan letörik a vékonyra tervezett tartó, külső fele.
Probáltam ragasztani pillanatragasztóval, nem lett tartós. Próbáltam pillanatragasztó + szódabikarbóna, tartósabb lett de  így is letört. Most azon kísérletezem, hogy az eredetileg megtervezett bizonyos részeit megvastagítom.
Sikerült is behívnom a Freecad- be a dolgot, eddig az is ment, hogy hozzáillesszek részeket, vastagítsak bizonyos gyengének ítélt részeket, de amikor egyesíteni akartam a behívott eredetit az új részekkel, az eredetit nem tudom kijelölni semmiképpen.
Tud valaki segíteni?
Az eredeti elég bonyolult, jelen tudásommal még nem fognék neki megtervezni, mert biztos kudarc, - azt meg most az elején, nem szeretném.

Jenő

RJancsi

Erre gondoltam elsőre én is, de akkor hogyan "home"-olna? A leírtakból úgy tűnik, hogy a kezdő pozícióig jól megy a fej, után kezd tükrözni. Ha simán felcseréled a motor forgásirányát, akkor home-nál a másik szélére megy az asztalnak, nem találja meg a végállás kapcsolót. Legalábbis Endernél csak 3 mikrokapcsoló van beépítve a home-hoz, a tengelyek másik vége csak szoftveresen van "figyelve".

zip0ji0se

Épített és úgy van a hom beállítva, hogy a minimum irányba menjen. Az ott lévő végállás kapcsolókkal találkozik a gép.
A curában nem tudom a tengely irányokat a géphez igazítani valahogy? Teszek fel egy képet a hom helyzetről. Most nálam ha minden igaz, akkor a nullám a bal felső sarokban van. Ezt nem szeretném megváltoztatni.
Közben belefutottam egy másik dologba, amit nem értek. Eddig csak egyesével nyomizgattam az asztalon, de tegnap gondoltam teszek fel többet is. Nem gondoltam a szán magasságra és le is zúzta a cuccost.
Ma beírtam neki az értéket, de a mi ennél magasabb azt nem szeleteli le. Ezt, hogy adom meg neki és a nyomtatási sorrendet. Én határozzam meg, melyik legyen az első és az útólsó.

2vkx6unz

Valószínű a kulcs a nyomtatási sorrend beállítása lehet. ezt feltehetően kézzel kell megadni. és nagyon oda kell figyelni, hogy hova helyezed el a nyomtatni valókat mert nem csak a híd hanem a ventilátor és a nyomtatófaj is okozhat bonyodalmat. Nem biztos, hogy célszerű több méretben nagy dolgot egyszerre nyomtatni...

Dakota25

Ellenőrizd le, hogy jobbsodrású-e a rendszered!
Valószínűleg nem.
Ha balsodrásúra sikerültek a beállítások, akkor valamelyik tengelyre tükrözni fog. X-en, vagy Y-on irányt kell váltani, és a home-ot hozzáigazítani.

zip0ji0se

Nálam most azt csinálja, hogy amit a curaban lerakok az asztalra és nem középre, azt tükrözi egyszer x-ben a középponthoz. Ha nem szimetrikus a tárgy, akkor az y-ra is tükrözi.

gabi

De ha az abszolut koordinátarenszer nézzük akkor az a "+" irány .Fordítva mennek a tengelyeid azért az a +-0. Mikor feléd mozog a hidad minuszba kellene mennie.
Fordídts meg a tengelyeket és a hom állást állítsd be szoftveresen

somma

"Ha nem szimetrikus a tárgy, akkor az y-ra is tükrözi."

???
Ha belenézek a tükörbe van tükörképem, ha nem nézek bele, nincs.

Ha megfigyeled a szeletelőt ott általában az egyik sarkán látható az origó. (A képen a bal alsó sarok)
Ha a nyomtatón nem ugyan az a sarok van konfigurálva akkor persze hogy tükrözött a nyomtatás (nem a szeletelőt kell átkalibrálni.)
Persze lehet, csak az olyan, mint ha: mivel Neked jobb kormányos autód van és ezért országunkban baloldalon szeretnél közlekedni.

Bocsi, hogy ennyire kisarkítottam.

Dakota25

Izééé.... nem egészen.

Az origó elhelyezése nem befolyásolja a tükröződést. A tárgy csak elfordul, de az asztalról leválasztva beforgatható az eredetibe.
A sodrás megváltoztatásával viszont az elkészült tárgy nem beforgatható a szoftverben generált eredetibe. Pl.: jobbmenetes csavarból balmenetes lesz.
A tengelyek pozitív iránya befolyásolja a sodrást.

somma

Igen ez igaz.
Ami nem mindegy, mozgó hidas, vagy mozgó asztalos, és hogyan számolom a pozitív irányt. (hová teszem a  X zéró, Y zéro szenzort) Nem elég megfordítani a motor forgás irányát, de mint korábban írva volt a SW-ben is hozzá kell igazítani merre keresse a null poziciót.Na ebbe lehet néha belebonyolódni.

Az agymenésemet az indította be, hogy "ha nem szimmetrikus, akkor tükrözi."
 (Csak túltolam[#rolleyes])
Még egyszer BOCSI !