Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Rab Zoli

Nagyon köszönöm a segítséget! Akkor a gyári papír alapú tapadássegítőt szedjem is le? Jobb a sima üveg?

keri

Igazából ahány ember annyi recept. Van aki erre, valaki arra esküszik, és általában mindenkinek működik a saját módszere, ha már kitapasztalta.

Nekem a sima és nagyon tiszta üveg jobban bevált.
Kezdőréteg 0,1mm-re van állítva és 110%-os flow, hogy jó erősen rásajtolja az üvegre az anyagot, akkor tapad erősen.
Ha 0.2-0.3mm a kezdő réteg, akkor nekem sem tapad olyan jól, de jobban tolerálja az asztal beállítási hibáit és görbeségét. Ebben az esetben, lehet hogy a tapadó papír már hatásosabb.

kijy8hc3f

Üdv, Tisztelt Fórum.
Eljutottam az első 1 kg os tekercs felhasználásának végére, sajnos több mint a fele selejt lett, de már az is haladás, hogy sikerült pár dolgok jól elkésziteni. Hogyan kell beállitani azokat a rétegenként eltérő adatokat, amiket Keri is leirt? Igaz még nagyon a kezdetén vagyok, és még sok, a magyaritás ellenére nem vagy sokszor félreértelmezhető beállitási lehetőség a CURA- ban.

Egyébként mindenkinek kellemes ünnepet kivánok

Jenő

PSoft

Rabb Ferenc

Azt a'! Mekkora ötlet.

szf

Melyik anyagot merjem használni villamos szigetelésnek?
PLA, ABS, PETG?
230V a feszültség , és térelválasztásnak kell.
Tudom, hogy egyik sem hitelesített és bevizsgált.

PSoft

Meg is válaszoltad a kérdésed! [#eljen]

vjanos

CURA_beallitasok_hun.pdf

A facebook 3D nyomtatós csoportba töltötték fel, nem néztem át részletesen, de használható, magyar nyelvű anyagnak tűnik.

B.Zoltán

Nagy ötlet, de a gyakorlatban vajon a hajtás rugalmassága és a csiga esetleges holtjátéka vajon kevesebb-e mint a másik extruder filament rugalmassága a tefloncsőbe.
Ezt a két extruder összehasonlításával lehetne megtudni.

keri

Fogj egy 10 centis szálat, 45 fokban lógasd lefelé és gyújtsd meg a végét.
Amelyik nem ég a körmödre az jó lesz [#nyes]
PLA az ég mint a viasz, a PETG sem sokkal jobb, talán az ABS-nek van esélye.

De lehet kapni direkt elektromos célokra készült égésgátolt, szigetelő filamentet.
https://www.3djake.hu/fillamentum/vinyl-303-black
https://www.3djake.hu/extrudr/durapro-abs-fekete

keri

A hajtáson jóval kisebb a terhelés az áttétel miatt.
Teljesen jó az ötlet, bár szerintem még mindig nem olyan nagy gond a motor súlya, hogy ennyire el akarja bonyolítani [#vigyor]

szf

ABS mellet döntöttem én is.
Ezek az árusok nem megfelelő helyen áruknak, nekem most kell és ide a kezembe.[#nyes]

keri

Van ez így [#nyes]
Mindenesetre lehet én rendelek egy spulnival. Jó az ilyen a háznál.

PSoft

Hama' gyorsan kellett ey 12864-es LCD "tok". :)
Kis keresgélés után, ezt választottam.

szf

Jó döntés volt én ezt fogom ABS-ből.