Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Én Cura-t de vágni Slic3r-t  használom

skrd92i0u

Köszi.

Én is ezt a kombot használom.

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.
Próbálkozott már valaki filament gyártó extruder készitéssel?
Érdekelne a véleményetek, érdemes lenne megprobálkozni egy extruder összehozásával?

Jenő

RJancsi

Asztali körfűrész. Egyszerű, felhasználó barát és a tárgyakat szétvágja. [#nyes]
Egyébként a Cura-t használom, amire nekem kell azt tudja. Sőt. Sokkal többet is amire még soha nem volt szükségem.
Azt nem tudom, hogy van-e benne tárgy szétvágás, de a munkaterületnél nagyobb tárggyal trükköztem már úgy, hogy nagyobbik méretét függőlegesbe forgatva és a "Z" értéket jó nagy minusszal eltolva szeleteltem először az asztal fölé nyúló részt, majd 180°-kal elforgatva és a "Z"-t ismét eltolva a másik felét. Nyomtatás után összeragasztottam a két felet.

skrd92i0u

Jó megoldás, ezt még nem próbáltam pedig jó ideje a cura-t használom. A vágás slic3r-el az tuti pontos. Köszi.

5jpuw48rh

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni. Csak nemrég kezdtem el foglalkozni a 3D nyomtatással, én építettem a gépem és eddig szándékosan olcsó, kínai V6 hotend-et használtam, mondván tesztelni jó lesz rajta.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri beruházni pl. egy jóval drágább e3d v6 hotendbe? Jelentene ez bármi féle minőség javulást? Eddig nem volt túl sok problémám a kínai verzióval, de nincs viszonyítási alapom.

Köszi előre is!

B.Zoltán

Készülget az extruderem, ha működik fog okosabbak leszünk.

PSoft

A 24V-os "átállásra",(nyomtató) tettél már előkészületeket?
Vagy már...meg is csináltad?

zip0ji0se

Olvasgatom ezt a 24V átállást, vagy legalábbis, hogy gondolkodik pár ember róla. Ez miként befolyásólná a gép működését. Jobb lesz tőle valami, minőségben lenne változás.
Én, mikor csináltam a gépet pc tápegységet raktam hozzá, mert ez volt itthon. Ehhez voltak ventik is amikből lettek léptecs motor hűtések is. A fűtőpatron is ehhez van. Na most átálláshoz ezt mind cserélni kellen, vagy bírnák a nagyobb feszkót. Nem is beszélve a tápegység cserén.
Ha nekem van, akkor azt raktam volna be. Azóta keresek valami nekem tetszőt, de nem találok. Esetleg valakinek elfekvőben, vagy létezik 24V pc táp?

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum
Véleményeteket kérném a következő problémával kapcsolatban.
NAgyobb felületű tárgyak nyomtatásakor (nem tettem szoknyát, mert arra gondoltam ha nagy a felület  akkor nem kell)  a tárgyasztal egyes részein a nyomatok sarka felválik kissé. Bizonyos részeken nem,  máshol igen, mi lehet a gond?

Jenő

RJancsi

Az asztal sík és jól ki van szintezve?

kijy8hc3f

A gép uj, ender 3 Pro. Alig egy hónapos. Először kiszinteztem azota ugyan nem, de a felvállás olyan, hogy a mellette levő alakzat  (KB. 10*10 cm) teljesen  le van tapadva, a mellette  levő 10*5 cm esnek a belső közép fele eső sarka közül az egyik oldali kicsit felvált. Most épp már a levegőben van vagy 2 mm magasságban Ugyan a többi rész még tartja de nem tudom mi lessz a vége ez egy 14 órás nyomtatás és most tart  4:26 percnél.

Egyújabbgépépítő

Adalék az asztalfűtés és tápfeszültség témához:

GT2560A vezérlő kártyát használok. Az asztalfűtés is a vezérlőre van kötve(már kellet cserélnem a sorkapcsot mert elégett.)
24V a tápfeszültség, MK3 alu fűtött asztal van beépítve.

Marlin 1.1.9 van a vezérlőben.

Nem vettem észre hogy befolyásolná a minőséget az asztalfűtés.

Elnézést de ez a szürke PLA van a gépben.

2vkx6unz

Azt hiszem feladtad a leckét... Ha egyszer ezt a minőséget el tudom érni boldog leszek...
Már dolgozom a smart stepperek beüzemelésén...

Mik voltak a nyomtatási paraméterek? Sebesség, rétegvastagság stb. ?

Mondjunk nálam sincs hatása az asztalfűtésnek a minőségre...

UM2 alaplapot használva. Marlin alapú szoftverrel.
Persze ezt a váza módod valamiért lassabban csinálja mint a beállított sebesség...

B.Zoltán

Most még várok vele.
A motorok áramát 1,4A-re állítva, tesztelgetem a nyomtatást.
Kapott egy kis ventilátort, ami 8V-tal megy, így a bordák csak 40-50 fokosak talán.

A csíkozás X irányba teljesen eltűnt, Y irányba bizonyos fénytörésnél azért felfedezhető, amire még szeretnék rájönni, hogy miért van így.

Azért egy olyan próbát szeretnék csinálni, hogy átvágom az Y meghajtó táp NYÁK-ját és adok neki próbára 24V-ot, hogy lesz-e észre vehető különbség a 12V-hoz képest.

Most nekem az is öröm lenne, ha a 12V-s táp nem esne le 11,4 voltra nyomtatás közben, de akár lehetne 13 volt is.