Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézVagy 30 éve minden programot és képernyős vackot angolul használok.

Ugye ki, mikor..."kelt ki a tojásból". [#nyes]

Neked már megadatott naposcsibe korodban [#eljen], nekünk még nem, csak a...ciril betűk. [#rinya]
Nekünk csak...oroszul volt szabad picsogni. [#circling]

Aztán, most meg már az se megy, meg...ez se akar menni! [#szomoru1]
[#wave]

galiba

Valamikor, kb. 20-25 éve kezdtek megjelenni a nagyobb példányszámban eladott szoftverek magyarosításai. Nem véletlenül írom így, mert soha sem tükörfordítás volt. Az első adandó alkalommal kapcsoltam vissza mindent angol menüre, hogy megértsem a szöveget, és megtaláljak mindent...
Ennek örömére tízegynéhány éve bekerültem egy Kecskemét környéki holland közösségbe, szoftvereket telepíteni, installálni, és betanítani az embereket. Katt az angol menüre, és mindenki értett mindent...

vjanos

Tedd fel, a napokban szakítok rá időt.

vjanos

Igazad van, erre nem tudok mit mondani, de attól még nem szeretnék átállni a magyarításokra úgy általában :)

svejk

Nem értem, nem tudom megcsinálni. [#rinya]
Pedig szerintem egy fontos funkció.
Nagynehezen kitalálok egy beállítást egy adott darabra, el is menti a G-kódban a profilt.

3 hónap múlva kell valami hasonlót nyomtatni csaak előszedném ebből a G-kódból a profilt és már mehetne is.

Nem kell mindenhez külön profilokat mentenei.

Na szóval odáig eljutottam, hogy:

Profile, lefelé nyilacska, Manage Profiles,
Ott aztán import,  behívom a G-kódot, megnyitás és azt modja Succesfully.
Oké de hova hívta be? [#nemtudom]

Ha előtte nyitok egy új profilt oda sem rakja be a g-kódból az értékeket.

svejk

vjanos

Ha biztosra akarsz menni, fontosabb a projekt, akkor a File>Export -al egy .3MF fájlt, azaz komplett munkateret ments.
Ebbe a modellt is belementi, meg a beállításokat is.

Egyébként meg a profilnév melletti lefelenyilacskánál van olyan lehetőség hogy új profilt mentesz.
Namost, ha más néven mented el a megváltozott beállításaidat,  a Manage Profiles részen megjelenik a gyári "Default Profiles" alatt egy egyedi, "Custom Profiles" rész is.

Ha egy nem gyári alap profillal kigenerált g-kódot importálsz vissza, akkor az Custom-ként megjelenik.

Ez lehet rosszul működik...
Valami olyasmi lehetett az ötlet, hogy a gyári profilt ne engedjék felülvágni, de nem sikerült túl értelmesre.

2vkx6unz

Én úgy szoktam csinálni, hogy játszom a beállításokkal általában valamelyik gyáriból kiindulva aztán amikor már kiaalakult a feladatnak megfelelő akkor a profilok mellett van egy lefele mutató nyíl amit lenyitva Profil létrehozása az jelenlegi beállításokkal. Megadsz egy nevet és utána már tudod ezt használni később. Ahogy János is írta.

Amúgy a G kódban benne van minden beállítás? Ezt a megoldást én még nem próbáltam.

svejk

Nem tudom... kissé gyanúsan kevés, de ha csak azokat menti amiket megváltoztattam az alaptól akkor elég lehet.

Generálj egy G-kódot és látod a végén, igaz ömlesztve.

Ugye az azért lenne jó mert egy idő után úgy is elkeverednek a profil file-ok a G-kódoktól.

A régi Curáknál jól működik ez a módszer.
Ott is a G-kód végén van a cucc, bár az a szövegszerkesztőknek kriksz-kraksz.

somma

Valóban 3D-ben nyomtatunk?[#conf]
Hát nem ! Viszont ő már igen3D nyomtatás

2am4nwzib

2,5D igazából (layer printing)

uph5fcryd

Köszönöm a segítséget, arra gondoltam, hogy ezek a driverek túl picik és a mozgatáshoz esetleg valami combosabb motor meghajtót használnék viszont az extruderhez ez is elég...?

phff55j06

Az ajánlott forumon is csak küzdenek a Cura 4-el. Akkor inkább Cura 3.

dtb

A fene megesz benneteket... Addig addig olvasgatom ezt a topikot, hogy már azon vettem észre magam, hogy a 3D vezérlőket nézegetem az alin, hogy mennyiből lehetne kihozni...[#vigyor]

PSoft

Térjünk vissza kicsit a Geeetech GT2560-as alaplapjára.

Mit kell ahhoz tenni, hogy az alaplap és a gép táplálható legyen DC24V-ról?
Természetesen a fejfűtés patronját 24V-osra cserélni és az asztalfűtést is átkötni 24V-ra.
De...
Mi lesz a ventillátor kimenetekkel?

A .pdf 11.oldal lap alján és a 12. oldalon utal rá, de igen röviden.
Ha én jól értelmezem, az ott mutatott "JP2" nevű jumpert áthidalva maradhatnak a DC12V-os ventillátorok, azok a jumper melletti 7812-ről fognak továbbra is üzemelni.

Jól gondolom a dolgot? [#nemtudom]