Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Nem olvastál figyelmesen!
Irtam, hogy az oldalit úgy csinálta végig, vagyis mindkettőt bejelőltem, de valamit bent hagytam és nem tom, mit. Így váza helyett fazék lett fedővel![#nyes][#csodalk]

szf

Állítsd a kitoltést 0-ra

zip0ji0se

A kitöltés 0 volt és ennek ellenére csinált egy szép hullámos tetőt. Olyan mediterrán jellegüt.[#nyes]
Majd rájövök mi volt a gebasz, csak foglalt a gép a suli miatt.
Valami jó leírás kéne a curához mit és hogyan, meg miért. Ilyeneket hiányolok.
Most megy a nyomiga is. Speed 84 Flow 60% és most szépen is rakta fel a kezdő rétegeket.

Egyújabbgépépítő

A "Top Layers" legyen 0.

aafxnhwju

Itt találsz egy sorozatot a Cura használatáról és beállításairól 7 bd videoban. Érdemes körülnézni a többi video körül is, sok hasznos tanácsot lehet kapni...
https://www.youtube.com/watch?v=eUErcAap7WY

PSoft

Attila videó oldala.
Itt van az összes videója, a sok 3D nyomtatósal együtt.

morvfer7

Ez egy nagyon szuper csatorna, látszik a készítő rengeteg munkát tesz bele. Már rég követem, ahogy Roger Webb csatornáját is.

PSoft

Igen, Őt is szívesen nézegetem, mint ahogy Dmitry Sorkin csatornáját is.

RJancsi

Eléggé pihent agyú ötlet: nyomtassunk 3D nyomtatóval filamentet. [#nyes]

kijy8hc3f

Üdv, tisztelt Fórum.
Furcsa esetbe botlottam, keresgéltem nyomtatható dolgokat új szerzeményemhez és találtam is több érdekes, hasznosnak ígérkező dolgokat - első és hátsó tároló doboz, - amiket ki is nyomtattam. A kereséskor megadtam az  "ENDER 3 Pro" kritériumot. A forma megjelölésénél is látható volt, hogy ehhez a típusú nyomtatóhoz készült, de a kinyomtatás után 2 db  13 óra derült ki, hogy méretileg nem stimmel Tulajdonképpen minden kitüremlése megfelelő pozícióban van, csak a szélessége tér el az adott helyhez viszonyítva  kb. 10 mm rel.
Én követhettem el valami beállítási hibát, vagy aki felrakta az nem volt korrekt? Esetleg lehet e az eredetit méretezni?
Bocs ha nektek a téma már a múlt, köztudott, hogy az újszülöttnek, minden vicc új.
Megértést kérve, érdeklődöm a megoldási lehetőségek felől.

Üdv Jenő

B.Zoltán

Minden szeletelőbe lehet külön is állítani az X, Y, Z méreteket.
Ha tudnám miről van szó, megnézném a méreteket az eredetin.

keri

A szeletelő programban van lehetőség a tárgy nyújtására, akár csak egy irányba is, vagy az egészet átméretezve.
Ha hibáztál az csak így lehetséges, de nem tartom valószínűnek. Legtöbb esetben véletlenül nem méretezi át az ember.

Sajnos gyakori a hibás, kipróbálatlan modell, vagy amit ugyan használ a tervezője, de lusta volt kijavítani a hibát, inkább reszelővel esett neki. De az is elképzelhető hogy neki hasonló, de más kiadású eszköze van, amiben eltérés van.

Thingiverse-n be lehet kapcsolni egy feltűnő feliratot, hogy még fejlesztés alatt van az adott terv, így változhat. Ezt én mindig bekapcsolom addig amíg ki nem nyomtatom, és ki nem próbálom, hogy tényleg működik az adott terv.

Ha meg letöltök tervet akkor ellenőrizni szoktam hogy az tényleg jó e nekem, mert én is futottam bele olyanba hogy hosszú nyomtatási idő után kiderült hogy ez pont nem az a változat, és csak annyit tért el hogy pont ne illeszkedjen.

kijy8hc3f

Sziasztok, köszönöm a válaszokat, ha hazaértem megprobálom átméretezve kinyomtatni mégegyszer, de lehet megprobálom a közepénél átvágni és kivágni belöle 10 mm t. lehet sikerül és akkor nem kell ujra 7 órát nyomatnom. Mellékelem az adott fájlt ha  megtudjátok nézni, nem lenne rossz, hogy kiderüljön valóban rossz volt a model, vagy valamit mégis én bittyentettem el.

Mégegyszer köszi, szisztok , délkörül leszek.

Jenő

Ender 3 - Minimalista hátsó fiók
Írta: jckz82 , 2018. szeptember 19

5jpuw48rh

Sziasztok!

Hűtéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Átcsináltam a nyomtató fejet, mert az előző hűtés elégtelen volt.

Ez már sokkal jobb, nyomtatáskor megszűnt egy csomó minőségi probléma, de most lett egy másik.

Mikor nyomtattam egy tárgyat, az egyik rétegnél 100%-ra rakta a szeletelő a hűtést, a következő rétegnél 0%-ra, majd a következőt megint 100%-ra. Itt derült ki a probléma, hogy a fejnek akkora hőmérséklet ingadozást okozott, hogy kiállt hibára.

A hűtést kézzel ki/be kapcsolgatva is tudtam produkálni a hibát. Nyilván a probléma az áramlással van, visszahűti a fejet. Csak akkor alakul ki a dolog, ha közel a tárgyasztal vagy a nyomtatott tárgy, mert amúgy a levegő a dűzni alá áramlik, szóval nem azt hűti.

Nézegettem a paramétereket, amit a szeletelőben be lehetne állítani, játszottam a PID szabályzóval picit, de nem sok eredménnyel.

Gondoltam arra is, hogy lehet segítene egy szilikon burkolat a fűtő egységre. Szerintetek hogyan tovább, mit lenne érdemes tenni?

Köszi!

PSoft

Egy a fejre tett hőszigetelés, bitos segítene.

Akár a gyári szilikon, akár valami más.
Én pld. a fejre ragsztott 1 mm-es parafát használok már egy éve, semmi gond se a parafával, se a ragasztással.
[#t9p22364#]

Érdemes tovább olvasni az utána következő postokat is...
[#t9p22378#]
[#t9p22381#]

Még az is lehet, hogy most meg sok a tárgyhűtés levegője.
De azon meg, könnyen tudsz segíteni.