Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

A gyorsjáratoknál van a "visszahúzási sebesség" meg a "visszahúzás visszahúzási sebessége"
Ez biztos kerek így?

2vkx6unz

Nem tudom. Nem mindent én magyarítottam.
Pl a gyorsjárat elnevezést igen, de az eredeti angolban csaj Travel-ként szerepel és Utazásnak volt fordítva. Lehet, hogy helyesebb lenne Mozgásoknak fordítani a gyorsjárat helyett...

Minden javaslatot várok és javítom majd. Hátha összeáll egy jól használható konszenzusos fordítás amit be lehetne tetetni a hivatalos verzióba.

PSoft

Ott két sebesség van, az egyik a visszahúzási, a másik meg -nem tudom inglisül- az "újratöltési"???

A "visszahúzás visszahúzási" lesz az, amelyikkel visszatolja a szálat a fejbe.

PSoft

Szerintem a "Travel" még jó is lehet, hisz az az extruder "utazási", vagy utazósebessége két pont között, mikor nem dolgozik.

A "mozgások" ide tág fogalom, hisz nem csak a haszontalan mozgás a mozgás.

svejk

Az alábbit vajon hol lehet beállítani?

A belső rács felét először megcsinálja a zölddel jelzett úton majd visszafelé jövet a piros úton jön, de a zöldhöz érve megszakítja az adagolást egy időre.

Tegnap mintha találkoztam volna ilyen beállítással de az Istennek sem találom most.

Rácsminta tehát nem vonalak, hogy egyik irány az egyik réteg másik a következő réteg.
Itt mindkettőt ugyanazon a rétegen követi el.

PSoft

Idéz...közepes méretű, (600x450x1000).

Ha ez a közepes méret, akkor Veszprémben...mekkora lehet a nagy? [#nemtudom] :)

Egyébként én is ezt a board-ot használom, különösebb bajom nincs vele.
Azt vedd számításba motorválasztásnál, hogy 2,5A a DRV8825 max. árama.
Ott már, aktív hűtés is erősen ajánlott a stick-eknek.

szf

"Egyébként én is ezt a board-ot használom, különösebb bajom nincs vele." [#nemtudom]

PSoft

Jééé!....

Van olyan, amit én sem tudok??? [#wow1] [#vigyor]
Biztos, hogy meg is szakad az adagolás a rácspontokon?
Nem csak a kinyomott szál szakad meg a kereszteződésben?

PSoft

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy...igazat írtam. [#vigyor2]

svejk

Kivágtam 1 réteget a G kódból elemzésre.

A G-kód szerint minden cikk-ben és cakk-ban :) ugyanannyit- itt most 0,16465-öt- kell nyomni az extrudernek.

Lehet az előzőleg már felépített "cikk" fal ott felfogja a rá keresztező folyamodványt, ráadásul ki is húz még egy kis anyagot az extruderből, aztán amikor utoléri magát az extruder akkor megjelenik a "cakk" fal újra?

No de ezt biztosan be lehet állítani a hiperszuper verzióban, hogy ilyenkor lökjön már még egy kis anyagot ha útkereszteződéshez ér.

svejk

svejk

No épp ezt körmöltem tíz sorban...
Valószínű [#eljen]

svejk

Tízen pár éve amikor a szervokkal kezdtem el foglalkozni nagyon szerettem volna egy nagysebességű kamerát, de ugye elérhetetlen volt.

Úgy látom itt is jó hasznát lehetne venni.:)

PSoft

IdézNo de ezt biztosan be lehet állítani a hiperszuper verzióban, hogy ilyenkor lökjön már még egy kis anyagot ha útkereszteződéshez ér.

Ez egy "szintbeli útkereszteződés".
Ha kétszer húzza meg a finiser a keresztet aszfalttal, ugrik egyet a kocsid, Te meg káromkodsz , hogy baccameg!...

svejk

0,2-réteg... a fúvóka hátulja úgy is lehúzza.