Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Gyakorlatilag szokás szerint vakvágány volt az észrevételem.
Vagy legalább is nem javult tőle a kocka éle.

Annyit csináltam, hogy az érzékelő most nem az alu kockában van, hanem faragtam közvetlen a bronz fúvókában neki helyet.

A gondolatmenet az volt, hogy oké hogy az én kijelzőm fixen 200-at mutat de mi is lehet ténylegesen a fúvókánál? Hátha ott kint már vannak lengések a hőfokban és ez okozza a periodikus élhibát, azaz változik a fúvóka hőmérséklete.

Az apropót az adta, hogy az újra összeszerelés után teljesen más PID állítást kér a fej, holott minden szigetelés ugyan úgy került vissza...-elvileg.

PSoft

Valahol régebben olvastam már erről a fúvókába ágyazott érzékelőről egy cikket.
Vannak gyári fúvókák is ilyen megoldással, de most linket tuti nem fogok hozzá találni. [#szomoru1]

PSoft

IdézHátha ott kint már vannak lengések a hőfokban...

Lengések biztos vannak, hiszen a szigetelés nélküli fúvóka(vég) állandó mozgásban van nyomtatás közben.
És akkor még ott a tárgyhűtés légárama is, ami ha közvetlenül nem is, de a nyomatról így-úgy visszaverődve, biztos hogy éri a fúvókát.
Elég kicsi az a sárgaréz tömeg ahoz, hogy adott esetben az ilyen behatásokra is "érzékenyen" reagáljon.

svejk

Ja, jut eszem helyébe.
A fúvókámba a 0,41-es acélhuzal simán belesett, de a 0,5-ös nem ment bele.
Érzésre 0,45 körül lehet
Én keveset használtam nem hiszem, hogy ennyit kopott volna.

Egyébként nem is fúvóka volt eldugulva hanem a rozsdamentes menetes csőben a teflon  összeszűkült és az fogta meg a szálat ,még az olvadás előtt.

xhadp99yn

Szép jó estét az uraknak

Sir Anthony Hopkins

PLA 210/60
0.4nozzly 0.1layer
50mm/s
100% infill
Cura-val készült
7óra14perc
TMC2208

PSoft

2vkx6unz

Sziasztok!
Mivel többeknek hiányzott ezért az Ultimaker Git-ről letöltöttem a magyarításhoz az elérhető po fájlokat amiket Nagy Attila készített.

Megcsináltam a még hiányzó Uranium részt a magyarításhoz és lefordítottam az összes fájlt. Sajnos azért nincs hivatalos fordítás eleve a csomagban mert a Git-en nem kérte senki a normál eljárásban.

Vagyis mindenki megcsinálhatja magának...
Cura 4.5 magyarítás

Tök egyszerű amúgy megcsinálni.

Ebbe a könyvtárba kell menteni a 4 lefordított fájlt. C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.5\resources\i18n\hu_HU\LC_MESSAGES

Aztán a Help menüben ki kell választani a Cura config foldert (felűről az első menüpont)

Meg kell nyitni a cura.cfg fájt és le kell cserélni a nyelvnél  levő bejegyzést a hu_HU-ra ami a magyar nyelvet jelenti.
[general]
window_left = 465
last_run_version = 4.5.0
window_state = 2
window_width = 974
window_top = 31
version = 6
window_height = 828
language = hu_HU

Utána újra kell indítani és már magyar is lesz. Kell még rajta finomítani mert sem az amit én csináltam sem a másik részek nem tökéletesek, de azért használható szerintem.

A javított fájlokat elég lesz majd lecserélni a megadott könyvtárban. Ha valakinek van még kedve a javításokhoz keresen meg. Persze akkor is ha van amit javítani kellene. Persze pont erre való lenne a Git...

svejk

A régi, 14, 15-ös Cura a G-kód végére odabiggyesztette egy ákom-bákomot "CURA_PROFILE_STRING" néven

Ez az újabb 4.3-as "SETTING"előtagokkal teszi ezt aránylag már kisilabizálható formában.

Ezekből a G-kódokból mivel lehet elővarázsolni a Cura beállításait?
Mert ugye gondolom azok vannak itt rejtjelezve.

svejk

PSoft

[#eljen][#worship]
Sokaknak, sokat segítettél!

svejk

Talán még egy txt-ben tedd oda a teendőket a többi file mellé a tárba.

svejk

[#nemtudom] Nekem a Cura.cfg-ben a general-nál nagyon nem az van mint amit ide írtál.

svejk

Szóval BE kell írni a:
"language = hu_HU" sort a Cura.cfg file [General] részéhez.

svejk

A 14 és 15 nél megaláltam -el sem volt dugva-, File/Load Profile from G-code.
Ez betölti a G-kódból a beállításokat.

Az újabb verziók a régi G-kódokból nem tudják beolvasni?

Mert visszafelé még csak megértem, mert az újabbakba sokkal több a lehetőség.

Most megint ott tartok hogy a puritán beállításokkal rendelkező régi verziókkal sokkal szebben tudok nyomni mint az új verziók által kreált G-kódokkal.

Az újnál csak azt állítottam át amit a réginél látok és tudom micsoda.

PSoft

IdézMost megint ott tartok hogy a puritán beállításokkal rendelkező régi verziókkal sokkal szebben tudok nyomni mint az új verziók által kreált G-kódokkal.

Ablak ablak hátán, pipa, pipa hátán...
Megkever a "csicsavilág" rendesen....[#nyes]

Dobd félre őket...maradj a rongyos réginél!