Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

A PLA volt előbb, az 1920-as években találta fel az a Wallace Carothers aki a nylont is.

Növényi (nem kőolaj) alapú, könnyen hőformázható műanyag, főleg egyszer használatos, eldobható cuccokat készít belőle az ipar. Komposztálható, ipari körülmények között relative hamar lebomlik.

svejk

ezt nyomta eldugultan

svejk

svejk

Mindegy, legalább most bekalibrálom a furatot és meg kell ejteni a Sanyi által kért méréseket is, leginkább az X/Y és E tengelyek szinkronitása tekintetében.

svejk

Ez is [#t9p26092#] már lehet a kezdetleges dugulás következménye, hogy vékonyodott a szálam.

2vkx6unz

Én mértem a Smoothieware vezérlőt, ott elég jó step jelek vannak és a extruder és a többi tengely is gyorsít lassít szinkronban.

Persze nem ez van a nyomtatóban csak azt nem tudom mérni...

szf

Szia!
Már jó ideje keresgélem kinek van ilyen megoldása.
Képet légyszíves.
Köszi

zip0ji0se

Szia!
Én innét szedtem le és elvileg a 4.4 még megy vele. Megpróbáltam a 4.5-t annál már nem ment. Nekem azóta egyáltalán nem fogadja a magyarítást egyik sem. Nem tudom az okát, pedig jó lenne. Kérdeztem az Attillát, de nem reagált. Azért kérdeztem itt is, hátha valakinek van ötlete, de eddig semmi. Remélem neked sikerül!
A videó alatt van az elérhetőseg.

zip0ji0se

Akkoo.. most, hogy is van? Jelenleg az összes motor 1.2 A-ra van állitva szoftveresen. A legmelegebb az x azt útána a z. Meddig vehetem vissza, feltéve ha megtalálom. Beállításban úgy segítettek.

RJancsi

Sziasztok! Remélem nem kacsa. Ha igen akkor előre is elnézést kérek. Most hívott fel az egyik 3D nyomtatóval rendelkező ismerősöm, hogy ha kicsivel is, de segíteni lehet a hazai egészségügynek. Arra kért, hogy nyomtassak időm, kedvem, lelkiismeretem stb. (a nem kívánt rész törlendő) szerint annyi orvosi maszkot amennyit gondolok. Természetesen fizetni senki sem fog érte. Budapest környékén gondoskodik a "begyűjtésről" és a szociális munkásoknak, idős otthonoknak stb. történő kiosztásról. Nem Ő személyesen, neki is egy karitatív szervezet szólt.
Így hát aki úgy gondolja hogy nem kamu a hír és lát benne fantáziát az nyomtasson, szóljon hová és mikor lehet elmenni érte. A polikarbonát lemezt és a gumipántot nem nekünk kell biztosítani!
https://www.prusaprinters.org/prints/25857-prusa-protective-face-shield-rc2#_ga=2.11445172.1284592930.1585311338-326049984.1585311338

PSoft

IdézMeddig vehetem vissza...

Úgy gondolom...a pontos -illetve a maximum- beállítás az adott motorra a motor névleges árama, esetedben gondolom 1,2A.

Megint csak gondolom...
Kevesen méricskélnek a jó beállításhoz, inkább "fülre"/"melegedésre" történik a beállítás.
Valahogy úgy, hogy a lehető legcsendesebb motorjárásnál, még kellő nyomatéka legyen a motornak a tengely biztonságos mozgatásához.

Ennek viszont ellentmondani látszik [#2865@B.Zoltán] tegnap esti posztja és az ott leírt gyakorlati tapasztalatok.
[#t9p26076#]
Mostmár...[#nemtudom]

svejk

Volt uninstall?
Kitöröltél minden szemetet?

A Cura beirkál jó pár helyre és aztán ott nem írja felül a régi dolgokat.

Engedd rá a Cura szóra a keresőt a TC-ben és megmutatja hol vannak még bejegyzései.

svejk

Nekem nem derült ki a videóból honnét szedted le[#nemtudom]

PSoft

Egész facának tűnik eddig.

Talán, most szóbakerülhet a [#415@Szalai György] -től jó régen beszerzett -illetve kapott- [#worship] eddig "karanténban" [#vigyor2] tartott, kis NEMA17-es 400 lépéses motorok egyike.
(olyan kis aranyos) [#finom]

Ha beválik, még akár direkt extruder is lehet belőle, hisz csak...pár deka az egész.

PSoft

Az első részét nézd a videósorozatnak, ott kezd róla beszélni 10:47-nél.