Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézMert ebből a kockából már van egy vödörrel.

Hehehhh...
Ugye én nem csak kockákkal baszakodok, de a nekem nemtetsző -akár mi is az- nálam is...megy a vödörbe.
Tegnap járt nálam egy közös ismerősünk.
A vödröt látva...
-Vihetek belőlük párat?

Most, megint van hely a vödrömben. [#vigyor]

PSoft

Én mondjuk szívesen megnézném egy ilyen parancssorból írt puritán "egysorosnak" a produktumát. [#vigyor2]

PSoft

Itt is arról beszél, meg mutat egy jónak tűnő extrudert is hozzá.
Planetary Extruder

Nem is olyan ördöngős a szerkezet, ha van egy faszán beállított nyomiga a reprodukáláshoz. [#vigyor2]

PSoft

Egyébként, szerintem teljesen hibás a koncepció szinte mindenkinél.

Egy filament extruderrel kellene mindenkinek kezdeni és ha az már ok. faszán megy, akkor jöhetne csak a nyomiga vásárlás/építés.

A napközben elbacott kocekek, mindjárt mehetnének az extrudergaratba a vödör helyett...
Este extruder start és reggelre ott lenne a "frissropogós" napi elbacnivaló. [#nyes]

PSoft

Idéz[#t9p25981#]

Téves volt a tegnapi diagnózis...nem volt olyan hideg az éjszaka. :)

Megint szopatnak az energialáncban vezetett "silány" drótok. [#falbav]

Itt az ideje, hogy a kb. két éve fórumtársunktól kapott faca szilikonos cucc, végre bekerüljön a helyére.

svejk

Ne utolsó sorban könnyű, mehet a hídra. :)

De azért én fenntartásokkal fogadom ezeket.

svejk

A pics@ba, ez csak nekem új?

Cura beállítások magyar nagyarázata.

Az ilyen linkeknek a fejlécben lenne a helyük.

svejk

Így jár aki sokat nyomtat a vödörbe. :)

vjanos

"...a vödörbe' nagy dolgokat kell tartani." [#nyes]

svejk

Átírtam manuálisan a kocka G-kódjában az extruder értékeit, hogy a kocka minden egyes élénél 1 mm-t nyomjon (0,8182 volt eredetileg), ezzel kizárva a lentebb említett esetleges Cura számolási hibát.

A kis hullámok a függőleges sarkoknál megmaradtak.

Ezután átírtam a Marlinban, hogy az extruder step/mm értékét 180-ra (eredetileg 207,5 volt), hogy itt se képződjenek tizedes értékek.

A kis hullámok maradtak.

Ergo nem is biztos, hogy kell az áttételes extruder, már megint tévúton járok. :(

Átmegyek a sebesség és hűtés vonalra.

PSoft

Én már találkoztam vele régebben, úgy futólag egyszer tanulmányoztam is valami más probléma kapcsán.
Le is mentettem akkor.
De aztán...
Annyi az új infó innen-onnan, hogy...feledésbe is merült. [#szomoru1]

Kérd meg a Főnököt, hogy valahogy ragassza ki a topik fejlécébe. [#kacsint]

RJancsi

Nem csak Neked! Már jól le is töltöttem. Köszi a linket! [#taps][#worship]

PSoft

De ha jól emlékszem, link formájában már itt a topikban is volt régebben.

somma

Van ugye a szalagfűrész laphegesztő készülék, de ez it 3D nyomtatásezért linkelem ezt.

PSoft

...