Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

svejk

A teszt az teszt, nincs mese.[#nemtudom]

TBS-TEAM

Ez egy jó tesztnek igérkezik[#eljen]
József

5kfiyrw95

Szia.
Az én megoldásom a tárgy hűtésére a csatolt videó szerint. Úgy tűnik beválik. Amióta ezt a hűtést használom elég jók lettek a nyomataim.

svejk

Ezek készültek hamarjában UCCNC-vel vezérelve.

Engem úgy is elfogultnak ítéltek így nincs értelme kommentálni.
Minden esetre másra számítottam.

Volt amelyik G61-el készült volt amelyik G64-gyel és volt amelyiknél a G64 sarok toleranciát nagyobbra vettem.

Az viszont majdnem biztos, hogy kell nekem egy áttételes extruder, ahogy [#51@sanyi] írta már valamelyik nap.
Már számtanilag sem jó a mostani.
Az extruderem felbontása most 207,5 step/mm.
Ez ugye azt jelenti hogy a felbontása majdnem 5 mikron.
A Cura meg a az általa generált G-kódban 5 tizedesjegy pontosra számolja az extrudert.
Elég nehéz elhinni, hogy ennyi számítana, de elképzelhető, hogy ettől lehet az ismétlődő hullámosság.

svejk

Egyébként azt nem értem, hogy mindenféle cirkuszi varázsszer van ezekben, de pl.a Cura is az extrudert miért nem lassítja le a kanyarban?

svejk

Ugye a sárga és a kék vonal a sarokban keresztezi egymást tehát a zölddel jelölt részen most dupla mennyiségű anyag van.

Tehát vagy le kellene az extrudert lassítani -ami nem tudom fizikailag kivitelezhető lenne-e- vagy meg kellene oldani hogy a sarkokat bizonyos mértékig kerekítse le opcionálisan.

svejk

Szóval fekete lett az a zöld. :)

TBS-TEAM

Nagy a tömege a fejnek.
Le kell róla venni az extrudert.
József

svejk

X irányban is ugyan az.

svejk

Igazából nekem ebben az állapotban is bőven megfelel, csak most ugye volt egy kis időm és PSoft hatására elkezdtem én is foglalkozni a részletekkel.
Már vissza is állítottam az eredeti állapotot.

TBS-TEAM

Az asztalnak is nagy a tömege.
Változtass a fel és lefutási időn.
Növeld és javúlnak a sarkok.
József

svejk

PSoft leírásaiból nekem szoftveres problémának tűnt az övé.

Gondoltam áthidalom helyből ezt a hibalehetőséget itt nálam.

Számomra csak ma derült ki, hogy mindketten Marlin-t használunk.

TBS-TEAM

Befutottál a málnásba [#eplus2]
József

svejk

No de nem is untatlak tovább benneteket, minden esetre én sokat tanultam e pár napban.