Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Szia Svejk,

A Cura tudja ezeket a paramétereket is változtatni, nem csak a sebességet. Sebességet, gyorsulást és a jerk értéket külön lehet állítani a külső, belső falra, kitöltésre, kezdő és befejező rétegekre.

Teszteléshez ideális ;)

Mik a tapasztalatok? Miben más mint a régi?

Ezt is leméred majd?

z4ejygu7v

Sziasztok!

Eljött az idő, egy STL adatbázis létrehozására.
Sokan hasznos eszköznek való 3D alakot izzadnak ki, majd készül belőle 1 db. Gyakran van szüksége másoknak is ilyesmire.
Hasznos lenne feltenni,  egy adatbázisba ,hogy más is hasznosítani tudja. A profik jó idulatára lenne szükség, hogy segitsenek. Gondoljátok meg és, csináljuk!

svejk

Arra utalsz, hogy a start configban azokkal az irdatlan sok M parancsokkal változtatgassak a beállításokon?

Ezt is... jó, jó értem a célzást. :)

Az a vezérlő nagyon el van dugva először ki kell biztonságosan vezetgetnem a mérőpontokat.
Tegnapelőtt csak egy step jel szkópolástól leállt az extruder, be is tojtam, hogy elszált, de újraindítás után jó lett.

Amit egyelőre én látok rajta változást az az LCD menü.

Ennél már az Arduinoban ha megnyitod nem is látod csak a cofig és a config advenced-et. Mondjuk épp elég volt nekem emlékezetből újrakonfigolni, hogy legalább úgy működjön mint a régi.

Most a "sarkok" behorpadását próbálom kiküszöbölni.
Már el is felejtettem, hogy nekem a régi is S-Curve-ra volt állítva így a jerk-ek ott nem is igazán játszottak.

Nagy probléma hogy fű vagyok a programozáshoz, így csak sejtem a dolgokat mint macska az esőt. :(

RJancsi

Erre találták ki a Thingiverse-t. Sokan sok mindent töltöttünk le onnét, ha van valakinek megosztani valója ne korlátozza csak erre a közösségre.

kijy8hc3f

Üdv, Hol lehet ezeknek a maszk részeknek az eredeti STL jét megtalálni?

Jenő

Devecz Miklós

Ez nem olyan, de hasonló:

Maszk

somma

Nem ez a legegyszerűbb, de legalább sokáig tart. (amig elkészül[#nyes])Szelepes maszk

svejk

No ez az!

Most nézem én is hogy nem akar ez a sebbesség látszatra jó lenei, hát F1140-et írt be a 2400 mm/s helyett a G-kódba.

Ezért kértem volna már pár nappal ezelőtt G-kódot, hogy lehessen összehasonlítani.

Tehát aki úgy gondolja jó ez a 25x25-ös váza kockája tegye már fel valahova a G kódot!

svejk

Csináltam egyet a Repetier-rel is.

No ez meg minden második sor más sebességgel nyomja.
Az egyiket 1980-al a másikat 2640-el.

Olyanok ezek a szeletelők is mint a forgácsolásban a CAM progik.
Megpróbálnak kib@szott okosak lenni, de elég sok logikátlannak tűnő rosszvashibát követnek el.
Számolni tudnak az tény...

svejk

No persze a Repetier-nél sem találtam meg a váza módot. :(

svejk

No, megint besokalltam.
Visrosszaktam a 14.07-es Cura-t és az is csak F1140-el hajlandó menni, holott 50 mm/s-ot adtam meg neki.

PSoft

A Repetier Cura-jában...
Konfig/extrudálás fül, balra fent a pipa.(spirális szegély)

svejk

Külddj már egy nyamvadt G-kódot erről a kockáról, hogy legalább egy fix pont legyen a teszteléseknél.

svejk

Jó, igazad van... ne küldj mert az extruder biztos más...

PSoft

Most épp dolgozik, -ugye nálam PC-ről- nem bántanám...
Holnap délelőtt generálom, felrakom a táramba.