Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Igen. És az is kiderült, hogy ez nem azonos a gépészetben használt Jerk fogalmával.

RJancsi

Az Enderekhez gyárilag ilyet adnak az asztal borítás rögzítésére. Igaz, üveglaphoz vastagabb kell.

keri

Ne lógjon túl a fűtött lapon az üveg, mert a hideg perem miatt feszültség keletkezik és elrepedhet a csavaroknál levágtam a sarkakat, és 80-as csiszolópapírral kivettem az élét.
3mm-es sima síküveg vált be. A 4mm-es már túl vastag, a 2mm-es vékony.

Legyen tökéletesen zsírmentes.
Ha van mosogatógéped, tedd be a tányérok közé és használj öblítőt is. Nekem használattól függően 1-2 havonta kell így elmosni, közte elég ha nem taperolom és 20%-os ecettel nyikorgósra törlöm nyomtatás előtt, tiszta papírtörlőt használva.

PSoft

Sok méret van ezekből a csipeszekből, meg lehet találni az épp oda kellőt.

kijy8hc3f

Köszönöm a tippeket, máris vágom az üveget, remélem akad egy nagyobb darab amiból kivágom.  Jenő

szf

Nem tudom. De ahogy elnéztem sok gépet akár "gyárit" akár épített a rendezetlen kábeleket látva nem csodálkozom rajta.
Engem még az is zavar, ha burkolat nélkül látom a gyengeáramú csatlakozásokat is. Múltkor elnéztem egy cnc gépet és szennyvíz pvc csövébe vitte a kábeleket a gép tetején. Ahonnan úgy folyt ki minden mint a ....

szf

TPU-nál alkalmazzátok a tárgyhűtést?

zip0ji0se

A kényszer pihenő nyomai csalàdi összefogással. A leány tervezte a gép nyomizta a többi az én dolgom volt.
Még friss meleg!! Már alig várta, hogy kész legyen.

D.Laci

[#eljen]

Kétfarkú rókapárt? :)

Szándékosan lett ilyen vagy csak tükrözve lett az egyik fele és elfelejtődött?

szf

Láttom beindult. Ügyes!

PSoft

Tetszik, még ha kétfarkú...akkor is! [#eljen]

No de...

Nem tudom, lehet csak én vagyok rigolyás? [#nemtudom]
Az első fotódon nagyszerűen látni a nyomat felületén/falán a ritmikus "hullámzást".
Amit vajon...mi okoz Nálad is???

svejk

Itt is kérdezek egyet mielőtt megszívatom magam:
Az innen letölthető a 2.0.x Marlin firmware-t fel lehet rakni az Arduino Mega 2560 R3-ra?
Vagy csak az újabb cumókra?

vjanos

Töltsd le, és nézd meg a boards.h fájlban, hogy benne van-e a  tied.
Szerintem igen, de ha pl RAMPS van a megádon, akkor azt kell keresni.

svejk

Köszi!
Van valami ilyesmi, azt hiszem erről van szó: RAMPS_14_EFB

zip0ji0se

Most tanulja a programot és a szimetríánál megduplázta, de nem tudta kivenni utána. A japánoknál van 9 farkú róka is mint mitológiai lény.
A mintázatra meg már úton van a külső hőfokszabályzó, addig nem akarom babrálni a programot. Majd utána kikapcsolom.