Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

ABS, 0.18 rétegvastagság
140mm magas

svejk

No abból van egy pár. :)

Utána kell nézni ennek.

svejk

Ugye a múltkor abban konszenzusra jutott ez a topic, hogy a Jerk itt a 3D nyomtatóknál gyakorlatilag a léptetőmoci start-stop frekije amit gyorsulás nélkül tud lekövetni?

szf

Van ötletetek arra, hogy az sd kártya foglalatot miképpen lehetne "meghosszabbítani"? Azaz távolabbra szeretném az alaplatól helyezni.

Rabb Ferenc

szf

Köszönöm igen!
Most az a kérdésem kinek van ilyen?

szf

Mi a véleményetek PLA-ra , ha rányomtatom a TPU-t összegyógyul nem fog szétválni?
Vagy, ha nem PLA hanem ABS és arra a TPU ?

PSoft

[#82@keri] szokott valamit kavircolni eső rétegnek -mert az jól tapad az üvegre- és utána a másik valamivel folytatja. [#nemtudom]

keri

TPU-t nem próbáltam így. Tapad önmagában is a zsírtalanított üveghez (hőfokra nem emlékszem de azt hiszem 80fokon volt az asztal)
Rugalmas anyag lévén nem hajlamos feltépni magát, így bár gyengébben tapad, de úgy tűnik eddigi nyomtatásaimnál az is elegendő volt.

De ahogy kolléga is mondja, szoktam olyat, hogy az első 0.1mm-es réteget PLA-val nyomtatom, mert az nagyon erősen tapad a zsírmentes üvegre 40-60fokon, és a legtöbb műanyag meg jól tapad a PLA-ra.

POM esetében, ami nagyon zsugorodik, annyira bevált, hogy a teszt kocka feltépte az üveget is a sarkainál [#vigyor]
De a Nejlon-Karbon keverék anyag, ami szintén nem szeret tapadni semmihez, annak is ilyen alapot csináltam.

PSoft

A képeken az LCD szalagkábelén az "árnyékolás"...

Gyári, vagy...Te "ügyeskedted" rá?
Mi lesz "jobb", ha van rajta?

szf

Gyári. Még nem piszkáltam semmihez. A csatlakozók meleg takonnyal voltak rögzítve.

szf

Kipróbáltam PLA fehér és TPU zöld szépen ossze tapadt.

PSoft

Többen mondták, hogy a szalagkábelt kötegben, a többivel vezetve, "megbolondulhat" a kijelző.
Tele lesz értelmezhetetlen "kínai pálcikákkal".:)
Lehet, a szalagkábel árnyékolása megoldja a problémát? [#nemtudom]

kijy8hc3f

Üdv, Tisztelt Fórum.Kérdésem lenne, hogy igazábol mi lenne a megoldás? egyre jobban elkezdett nem tapadni az uj Ender3 nak a lapja. Már bekentem  ezzel a ragsztó stiftel, de tegnap a nyomtatott dolgok több mint fele, főleg kis méretű dolgok félúton felválltak. Ha levágatnék egy üveglapot az megoldás lenne? mivel ke3llene odaragasztani? és hova? magához az asztallaphoz vagy a betéthez?

Üdv Jenő

PSoft

Jó választás az üveglap.
A rögzítésére pedig a legegyszerűbb a...Bindercsipesz.