Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

A vázával nyomtatottról nem készült még kép? A 24,98 nem lenne olyan rossz, a 25,18, már érdekesebb, de általában nagyobb szokott lenni a nyomat...

PSoft

A váza mód gyorsan lefut...

Csináld már meg ugyanezt a kockát úgy, hogy az első, vagy második réteg után kikapcsolod az asztalfűtést.

svejk

Elforgattam 45 fokkal az X-Y síkon.

No mi lett?
A csíkok eltűntek a függőleges sarkok kiegyenesedtek de amit főleg nem értek az egész felület sokkal mattabb lett, eltűnt a fényessége. [#nemtudom]

svejk

Ráadásul úgy látom a kezdő rétegeknél is megváltozott valami.

svejk

Hijnye, megtaposom a kalapom!

Most újra generáltam egyet elvágólag az X-Y tengellyel és nincs moare és ugyan úgy matt.

Mi a picsát állítottam el, csak a derékszögelést állítottam mechanikusan.

Ráadásul most ez utóbbi kettőt nem is vázamódban csinálta kettő sort ment balra kettőt jobbra.
pedig be van pipálva...
Az előző G-kódokat meg felül írja a kártyán ez a mocsok, na innentől mindegyiket lementem először a winyóra.

svejk

A méretek is elmentek, 25,45 /  25,35 mm-esek lettek

PSoft

Kezdődik!... [#papakacsint]

TBS-TEAM

Marad a gyerek ha játszik, főleg ha van mivel. [#nyes]
József

svejk

Ó, én ehhez a Cura-hoz nem értek... :(
Azért lett matt mert a favastagság átment majd 0,8 ba.

Pedig tudtommal nem állítottam benne tegnap óta semmit.

G-kódot küldjetek nekem ne stl-t mert a konvertálás tévútra visz enegem.

Jöhet váza üzemmódos, elforgatott, mit tudom én milyen mindet kinyomom.
A fűtést is kapcsolgatom csak mondjátok meg hogyan.

De majd csak holnap...

Jó ez a 25x25-ös tető nélküli kocka, de elég ha 15 mm magas, hogy gyorsabb legyen.
No persze a végét én is le tudom csippenteni a kód végéről.

TBS-TEAM

Nehogy feladd most kezdel belekavarodni  [#eplus2]
Mindjárt küldök 15mm magas nyitott stl kockát [#kacsint]
József

PSoft

IdézJó ez a 25x25-ös tető nélküli kocka, de elég ha 15 mm magas, hogy gyorsabb legyen.

Ezek szerint...türelmetlen vagy. Hiba!!!
Ez, nem az a "hammbekaplak" műfaj.

Az én gépemre generálkt G-kóddal, nem biztos hogy sokra mész a Te gépeden.

svejk

2vkx6unz

Én az Ultimaker Cura 4.5-t használok, de szerintem minden szeletelőben le lehet menteni a beállításokat és be is lehet tölteni az adott feladathoz a legmegfelelőbb konfigot  és csak azokon kell módosítani ami az adott feladathoz szükséges.

Az újabb nyomtatás során a sebesség nem változott? Rengeteg  a mozgást is érnitő paramétert is lehet a szeletelőből megváltoztatni.

Milyen paraméter változott a nyomtatások között?

svejk

Most mindent újraindítottam és az alábbi kettőt még kinyomtatom.
Mindkettő váza mód az egyik elvágólag az X-Y tengelyekkel a másik elforgatva 45 fokkal.

kódok

svejk

Semmit nem állítottam, legalább is nem akarattal.