Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

na ez meg ilyen lett.

Hogy mitől van az átlós csíkozódás hallvány gőzöm sincs, mind a 4 oldalon meg van ugyan úgy.

Azt viszont érdekes módon nem tudom megállípítani hogy melyik volt a hátsó oldala ahol minden sor után megtorpant. [#nemtudom]

PSoft

De úgy is nyomtathatod, ahogy a linken ajánlja.

Idéz...Csak egy egyszerű 25 mm-es kocka kalibrálási célokra. Nyomtasson egyetlen fallal, 0% -os kitöltéssel, és ne legyen felső szilárd réteg. Ha elkészült, mérje meg a falvastagságot, és nézze meg, hogy mennyiben hasonlít az extrudálási szélesség beállításához a szeletelőben. Ennek megfelelően állítsa be az extrudáló szorzót

Igazából Ő ezzel az alakzattal a flow-ot teszteli és ha kell korrigálja az értéket.

svejk

Most nézem csak jó hülye ez a kép, azok a srég "vonalak" egyáltalán nem tapinthatóak ki.

KoLa

Az én telóm kamerája meg, vakuval rozsdásnak lát minden vasat, ami még csak szürke, szabad szemmel.
A béna vagyok topikban, a Berg meghúzóról feltett képemen is látszik, hogy rozsdás a forgórész pedig, csak szürkés foltok vannak rajta![#nemtudom]

svejk

Érdekes oldalról nem látszik, de ahogy kezdem beforgatni előjön a srég minta.

szf

PSoft

IdézHogy mitől van az átlós csíkozódás hallvány gőzöm sincs, mind a 4 oldalon meg van ugyan úgy.

Ezek a "ferde, szabályos" vonalak engem is sokszor bosszantanak.
Megint csak tapasztalati tényeket tudok mondani...
Az "x" és "Y" tengelyekre merőleges és az azokkal párhuzamos -no ezt jól leírtam- sík felületeken láthatóak.
A két tengelyre szögben álló síkokon -pld. egy hatszög azon oldalain- nem.
De nem láthatóak pld. egy négyzetes "piramis" oldalain sem, mert azok meg szögben állnak a "Z" síkon.

Aztán a mese szerű létük is bosszant, mert "hol volt, hol nem volt...".
Ami ugye nálam nem is annyira furcsa, mert sokszor variálok, sok paraméterrel.

No majd egyszer...kiderítem az okozóját ennek is. :)

szf

Megújult és száguldozik a thingiverse?![#nemtudom]

2vkx6unz

Nekem akkor vannak hasonló jellegű hullámosságok a felületen ha van belső kitöltés.

Mi a helyzet a méréssel?

PSoft

Az megint más, ott a "rács" falhoz kapcsolódási pontjai/vonalai látszanak.
Főleg egy, de még két rétegű falnál is.
Azok a kitöltés "túlnyúlásának" állítgatásával nagyrészt eltüntethetőek.

svejk

Mérés? Hát így hogy nálam nem jelentkezik a fűtés által keletkezett hiba így mit is mérjek?

No jó, amit leírtál azért majd megcsinálom, de azért annak jobban neki kell készülni.

PSoft

IdézMondjuk a nyomtatást és az asztalfűtést elnézve most már nem is értem Psoft problémáját...

Az írásod szerint a Te asztalod PID-es, az enyém meg egyszerű Bang-bang.

svejk

Most a képeket nézve, ugye a kocka élének a hullámossága is messze áll az elfogadhatótól?
Az mitől is van? Elég egyenletes az ismétlődés.

svejk

Hááát... mint Miklós jóvoltából tudom, hogy nekem ilyenem van. [#t9p25765#]

Őszintén szólva én azt hittem itt mindenki ilyennel nyomul, csak a motorvezélő bélyegeket cserélgetitek.

svejk

A Tiéd milyen is pontosan? Az Arduino chip vagy a Marlin legalább egyezik az enyémmel?

Ha nem akkor miért is ne lehetne szoftverhiba nálad?