Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jahhh....

Azért írok ám ilyen marha "sűrűen" ma, mert...
Egyik kezemben a metszőolló, a másikkal meg...kapaszkodok a létrán.
Néha lerepülök, idenézek/olvaslak benneteket, aztán...írom a hüjeségeimet. [#nyes]

RJancsi

Ha végeztél jöhetnél hozzánk is metszeni. Nálunk a túlélésről szól a tavaszi metszés, ha meglátnak a gyümölcsfáink ollóval a kezemben szemmel láthatóan összehúzzák magukat. [#nyes]

TBS-TEAM

Találtam a polcon egy Lerdge-X komplett vezérlő szett-et.
Elküldjem, hogy leteszteld egy másik típussal.

http://www.lerdge.com/case_view.aspx?FId=t4:30:4&Id=403&TypeId=30
József

zip0ji0se

https://www.vatera.hu/230v-digitalis-hofokszabalyzo-termosztat-50-110-celsius-rele-kimenettel-2891411078.htmlhttps://www.vatera.hu/230v-digitalis-hofokszabalyzo-termosztat-50-110-celsius-rele-kimenettel-2891411078.html
Egy ilyen szabályzóval esetleg mehetne az asztal fűtésem?
Szilikonos van, 230V 500W. Muszáj volt cserélni, mert a másik nem birta a 6mm alut+3mm üveg. Ugye most a vezérlőről megy ssr -n keresztül. Ha lekötöm a kártyáról, akkor kapcsolóval, melyik megoldás legyen próbának. Nekem a hőérzékelő bent van magába az asztalba egy furatban. Így valamivel jobb értéket kapok, be ugye még ez sem a tényleges, mert nem az üvegfelületett méri.

TBS-TEAM

Válassz olyan vezérlőt amely SSR kimenete van mert a relé kimenet az ilyen alkalmazásokhoz nem a legjobb megoldás a hőmérséklet tartás hosszú távon a sok-sok kapcsolgatás miatt.
Relé életartam elég véges.
Az SSR-eket ezért fejlesztették ki alap esetben.
József

zip0ji0se

Szóval ha jól értem, akkor a kártyán, csak a hőelemek vannak és minden más külső tápról menjen.
Akkor bekell szereznem egy erősebb tápot, hogy tudjon külön a kártyanak és a fejnek is. Most pc táp van 300W.

dtb

Csak ötletelés szintjén... de.. azt már kipróbáltad, hogy a vezérlő Pin-eket felcserélni? ...mondjuk a Z-vel...és persze, a konfigba is átállítani?

zip0ji0se

Választanék, de nem ismerem őket ezért kérdezem.

dtb

TBS-TEAM

Vezérlő

Pl: a rajz szerint

FOTEK
SSR 10 DD  5-60V DC 10A max.
SSR 25 DD  5-60V DC 25A max.
SSR 40 DD  5-60V DC 40A max

József

Rabb Ferenc

Ronda csíkos. Nem kell! [#mf3]

TBS-TEAM

Ha 230V fűtésed van akkor:

Vezérlő és SSR

József

TBS-TEAM

"Így el tudom érni azt, hogy az alaplapra dugott, de levegőben levő termisztor bekapcsolja a fűtést és mivel nem lesz alaplap szinten jelentős hőfokváltozás, folyamatosan engedélyezi fogja a kimenetét ki/be kapcsolgatások nélkül."

Ezzel van egy kis probléma ami most jutott eszembe az én nyomtatóim nem indulnak el addig amíg a fej és az asztal beállított értéket el nem éri.
Valoszínüleg nállad is így van.
József

zip0ji0se

Köszönöm a rajzokat és az elérhetőségeket. Ilyet keresek, akkor és tényleg, mig nincs meg a hőfok addig az enyém sem indul el. Ezeket becsapni lehet valahogy?

RJancsi

De ha az asztal hőmérsékletet szoftveresen szobahőmérséklet - 5 °C-ra állítod, akkor felőle mehet a nyomtatás. Hogy a külső termosztáttal valóságban mennyire fűtöd fel az asztalt az alaplapnak arról fogalma sem lesz.