Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

dtb

[#taps] Még fotókat pls!!! de mondhatnám úgy is, hogy még-még-még-még-még, ennyi nem elég! [#eljen]

Szalai György

xmkwac9

Én nyomtattam már PLA, PET-G, HIPS, ABS, ASA műanyagokat, de klór biztos nem szabadult fel belőlük, azt felismerem.
De ha már a felszabaduló gázokról van szó az én szubjektív mgítélésem szerint: az ABS és HIPS elég büdös, a PET-G-nek semleges a szaga, a PLA szagát a többihez képest kellemesnek mondanám. Az ASA talán az ABS-re hasonlít, de keveset nyomtattam vele, nem emlékszem annyira.

keri

Tetszik a megoldásod [#worship]
Én is mágnesekkel gondoltam megoldani, de 3 csapágygolyóval képzeltem el az illesztést.
A fej dokkolást és felvételt oldalra húzással gondoltam megoldani. Ha jobbra húzom beakad a dokkolóba, ha balra akkor meg a mágnes miatt a kocsira tapad....de én inkább csak álmodozni szoktam [#vigyor]

phff55j06

Sziasztok,
GT2560-as vezérlö (Geeetech) két tápról is meghajtható, 1:asztalfütés, 2: a többi.A '2'-es táp feszültsége max mekkora lehet? Nagyobb fesz, nagyobb nyomaték,gyorsabb mozgatás miatt érdekel.

morvfer7

The power pack: operating voltage is 12V-24V, double power supply design feeds for heatbed and logical part separately. The current is 12A for heatbed and 5A for other parts. The cooling fan can support 12V

A tápegység: az üzemi feszültség 12–24 V, a kettős tápegység kialakítása a hőágy és a logikai rész külön-külön táplálását szolgálja. Az áramerősség 12A a hőágyban és 5A az egyéb alkatrészekben. A hűtőventilátor 12 V

Szalai György

Köszi mindenkinek.
Akkor nem árt a vasnak.

phff55j06

Köszönöm a gyors választ, ha elkészül a kettős táp, irok a müködéséről.

zip0ji0se

95%-ban elkészült a nyomim. Azért ennyi, mert a 2in1 fej egyik fele van csak beüzemelve.
Addig is tesztekhez meg ismerkedéshez nyomiztam ezt azt. Dimenzionálisan a névleges értékhez képest az eltérések a következők:
X-Y irányban +0,11mm
Z   irányban -0,15mm
Átloban 0,2mm az eltérés. Mindegy mekkora kockát nyomizok.
Ezeket, hogy tudom finomítami?
Az y-n dupla szíjas a z egy motor az orsók mindkét vége csapágyazva.
Tegnapi 40x40 kocka 15% kitöltéssel 50-s sebességgel ilyen lett evvel a hűtéssel. X-től sorban vannak az oldalak y-ig.
A kocka jobb oldalán látható hibát mi okozza. Tized mm az eltérés és kb mm-ként ismétlödik. Az ellentétes oldalon nem feltűnő ennyire. Az orsó 10x2-es. Lenne egy kis ütés benne?Talál megkéne óráznom!
Na most jöhetnek a tanácsok és a fikázások ahogy egy ismerőm mondta.
Te felrakod mi fikázzuk!!

zip0ji0se

Mért nem rakta be a képeket??

RJancsi

Ha hozzáférsz a "lépés/távolság" beállításhoz, akkor pontosíthatod a méretarányt. Az én Enderemnél nem tette meg ezt a szívességet a gyártó, és ha nem is sok, de mindhárom tengelynél van benne egy kis hiba. Hétköznapi tárgyaknál ahol nincs jelentősége nem is foglalkozom vele, ahol nagyobb pontosság kell (pl, alkatrészek), ott a Cura-ban mindhárom tengelynél külön beállítom a "tapasztalati" méretarányt. Tengelyenként nem éri el az 1%-ot, de egy hosszabb/magasabb tárgynál már számít.

PSoft

IdézA kocka jobb oldalán látható hibát mi okozza. Tized mm az eltérés és kb mm-ként ismétlödik.

Ha a második képedre gondolsz és a harmadik kép bal oldali élének hullámosságára...
Kíváncsiságból, az első/második réteg után kapcsold ki az asztalfűtést és úgy nyomtasd tovább a kockát.
Közben figyeld, hogy megszűnik-e a felület és él(ek) hullámossága.

A méreteket, a tengelyek step/mm értékeinek átírásával/finomításával tudod pontosítani.
Akár számolással, akár méréssel és utána korrekcióval(step/mm) tudod pontosan beállítani őket.

PSoft

A harmadik képen a felület függőleges vonalai...

Ott kapcsolódik a 15%-os kitöltésű rács? szerkezet a falhoz.
Növeld a falvastagságot(2-3), vagy csökkentsd a kitöltés benyúlását(%) a falba.

phff55j06

Sziasztok,
az elmélet és a gyakorlat megint másfele járnak. A GT2560 Geeetech meghajtó betáp csatlakozó két + tüskéje a lapon belül össze van kötve, csak a biztositékok ágaznak el asztalfütésre és a egyéb tápra, igy akadályozott a kettös táp meghajtás. A kérdés azért merült fel, mert a betáp csatlakozó erösen melegedett és szét akartam választani a két tápáramot. A csatlakozó melegedést az alulméretezett csatlakozó miatt következhet be, direkt beforrasztva a vezetékeket megszünt a melegedés. Továbbra is keresek megoldást a kettös tápellátásra.