Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Így van ha hideg asztalt állítasz be a szoftba akkor elindul.
De itt az volt a koncepció, hogy a program indítja a fűggetlen fűtést és nem neked kell manuálisan elindítani ha visszaolvasod.
József

TBS-TEAM

A rajz amit lerajzoltam neked ott nem a 3C vezérlő kapcsolja be a fűtésedet hanem ahogy bekapcsolod a tápt az asztal fűtés elindul.
József

RJancsi

Olvastam azt is, csak nem címkéztem fel, hogy a 25757. hozzászólásod rajzára reagálzam mivel ott a 3D vezérlő csak a közös táp szintjén kapcsolódik a termosztáthoz. Úgy meg elég nehéz az asztalfűtést programból bekapcsolni.

svejk

Ezt a kocka váza file-t közzétennéd?
Vagy talán inkább a G-kódot?

Ne adj Isten ha otthonra kárhoztatnak bennünket kipróbálnám az én nyomtatómmal.
Bár hirtelen azt sem tudom milyen vezérlő van benne.[#nemtudom]

Devecz Miklós

Program: marlin
Vezérlő: ramps 1.4, arduino 2560

PSoft

PSoft

Átgondolom mégegyszer...[#fejvakaras]
Meg...tesztelem is előtte ezt az elindul/nemindul felvetést a meglevővel, de nekem nem rémlik, hogy nálam úgy lenne.
Te írtad lentebb, a puding próbája....[#kacsint]
Kitaláltam, tehát annak...jónak 'köll lenni!(valahogy) [#vigyor2]

TBS-TEAM

Ja a puding csak akkor rögtön nem jutott eszembe, hogy ez úgy működik, hogy a beállított érték eléréséig nem inditja el a G codot.
József

PSoft

Oppsssz!
Ezt meg csak most olvasom...

Köszönöm, [#worship] de...
Ennek a nálam levő "nyamvadéknak" kellene a végére pontot tenni. [#kacsint]
Ki tudnám hajítani egy mozdulattal, van helyette két másik típus/gyártó lapja, vezérlője is, de...
[#66@svejk] nagyon megorrolna rám, ha így tennék. [#nyes]

PSoft

Pont ezért(ezekért) került be az utolsó mondat a tegnapi postomba. [#smile]
[#t9p25701#]

PSoft

Közben azért...legyen egy kis elmélet és gyakorlat is. [#kacsint]

Valamilyen szinten, kapcsolódnak is a mostani témához.

PID Tuning...

Extruder Calibration...

Mindkettő, egész jól értelmezhető a "barátunk" [#circling] segítségével.

keri

Vaaaagy akár le is tilthatod a fűtött asztalt, és akkor egyáltalán nem foglalkozik vele.
Mi értelme van becsapni, amikor normálisan is be lehet állítani ezeket? [#nemtudom]

Egyébként van olyan hőfokbeállítási parancs is, aminél nem várja meg amíg eléri.
De ennyi erővel be lehet tenni egy AUX kimenet vezérlést is, ami bekapcsolja, az elején, a végén meg ki kapcsolja.

TBS-TEAM

FLSUN 3D
Ez nem produkalja a fűtési hibát.
Nyomtattam egy tesztet.

József

RJancsi

Creality Ender3
Annyit beszéltetek róla, hogy én is kinyomtattam. Kíváncsi voltam mit produkál az Ender3. Szerintem egész vállalható. A videón látszik, hogy kitöltés/támaszok nélkül nyomtattam, és így is jó lett a teteje, pedig a 3,5 cm-es átlót a levegőben kellett kinyomtatnia.

RJancsi

Még annyit, hogy "hidegindítással" készült azaz nem fűtöttem fel előre az asztalt/fejet. Ez meg is látszik a "skirt" külső vonalán, mivel még nem állt be az extruder hőmérséklete, kicsit csimbókosan kezdett.
Gembird 1,75 mm-es PLA+, 200/60°C, 80 mm/sec sebesség.