Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Úgy néz rád mintha az apja lennél [#kacsint]
József

PSoft

Ha csak belenézel akkor nem, de ha változtatsz, akkor igen.

Az 1-2-xx "alaprétegnek" más a sebességgel váza módban, mint az utána következő folyamatos "Z" emelésnek.
De ugyanúgy a PrusaSlicer-ben is.
Cura-ban, az alapréteget(rétegeket) is másképp építi, mint a "szokásos".

xhadp99yn

Szép napot!
le maradtam jó pár körrel!
Hogy sikerült meg oldani a csíkozódást?

svejk

No de csókolom, akkor minek állítok én egyáltalán sebességet, ha aztán baszik rá?

A Repetier-t még talán csak érthetném mert ott van min és max érték, ezek után azt gondolnám e közt fog mozogni, de még ezt is felülbírálja.

A Cura-ban meg csak megadom a nyomtatási sebességet meg a kezdő rétegek sebességét egy-egy értékkel, de az is b@szik rá.

svejk

Meglehet ez a megoldás.

"Arra figyelj, hogy a Cool menübe a minimál layer time az most neked 1 secre állítottam, mert különben lelassítja a nyomtatást."

Azért szólhatna a nyavalyás, hogy ne húzd a sebességet feljebb mert úgysem fog menni ez és miatt.

PSoft

A lemaradás többféleképpen pótolható.
Az egyik...
Olvass, olvass, olvass...visszafele is. [#kacsint] [#wave]

svejk

Igen ez volt a gond amiért nem annyival ment amennyit beállítottam neki.

De nem következetes, mert az első 3 sort megcsinálta gyorsabban...

No PSoft mester ennek hol van a beállítási megfelelője a Repetier-ben?

PSoft

Az extrudálás fülön, legalul...

svejk

Ez nem az.
Ettől nem áll be a sebesség az előre beírtra.
Most próbából 50 mm/s-ot állítottam be és és csak F1140-el akar menni.

svejk

Egyébként ha a Repetiert kérdezted nem rossz, csak ehhez is érteni kell.
Annyiból előnyösebb hogy sok mindent látsz benne- persze ha épp nem b@sz át- illetve hogy közvetlen lehet G kódokat kiküldeni.

Régebben játszottam én már ezzel de abbamaradt.

PSoft

No mostmeg...így jártam. [#szomoru1]
Az este indítottam, hajnali hat körül lett volna kész.
Úgy félegy körül ránéztem...akkor még ok. volt.
Ennyire hideg lehetett az éjszaka a műhelyben? [#nemtudom]
Ugye fűtetlen asztalra nyomott, mert a lustaság mifelénk...még mindig nagy úr! [#vigyor2]

PSoft

Úgy álltalában a nyomigára gondoltam...[#kacsint]

De valóban, én kedvelem a Repetiert, mint szoftvert.
Egy kezdőnek -mint én is- ideális választásnak bizonyult.
Nyilván vannak sokkal jobb, komplex szoftverek is, tágabb lehetőségekkel, de egyszerűbbek...nem hiszem.

svejk

Most, hogy tudom egzaktul kontrollálni a sebességet nyomtattam egy kockát úgy, hogy 5 mm-enkénti magasságban csökkentettem a nyomtatási sebességet.

3000,2500,2000,1500 és 1000-es sebességgel váza módban.

Egyértelműen a két felső sebesség adja a jobb, pontosabb felületet/formát.

1000-nél már teljesen kifényesedik a felület és kezdenek megjelenni azok a srég csíkok, illetve 2500 alatt jelentkezik az engem nagyon bántó függőleges sarkok behorpadása, ilyenkor a belső sarkok is szőrösebbek, maszatosabbak a saroktól való elinduláskor.

svejk

A nyomtató különösen nem érint, eddig is csak akkor nyomtattam ha valaki megkért rá.
Illetve magamnak pár db kettéválasztható kábelátvezetőt.

De most van időm és a műszaki oldalát jó lenne kivesézni, Aztán ha megértem a működését mehet a sutba megint.

2vkx6unz

Majd jön még a smartstepper is ;)
Tuba István gépe nagyon szuperül működött Fehérváron...

Aztán még jöhetnek a vezérlő cserék, motormeghajtó cserék stb. Én még látok lehetőséget további időtöltésre...