Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Most még az jutott eszembe, hogy próbáltál SD kártyáról nyomtatni amikor a csíkokkal vesződtél?

svejk

Megemelem 5 mm-t az aszatalt, hogy lejjebb csúsznak-e a hibák.

somma

Mivel a legutoljára nyomott réteg a legmelegebb, az tud deformálódni, elhúzni az alatta lévőt, azt kell hűteni, ez evidens.
A thingiverse rengeteg megoldást kínál, a rendelkezésre álló hely, felfogatás lehetősége, fej tipusa, stb függvényében.
Láttam már olyan videot is, ahol nyomtató fej alá tett kis tálkába töltött vízzel tesztelte a kifújt levegő erejét, irányát a "gazda". Az igazi tuti megoldás talán nem is létezik.

PSoft

Igen.

A Repetier azt mondja: Marlin V1.0.2
Ez még a gép kiadásakori eredeti verzió, én nem frissítettem.

PSoft

Ha én vittem volna ki, nálam hópihék lennének a kocek oldalain. [#vigyor2]

PSoft

Nem próbáltam, de miért is lenne másképp, ha SD-ről megy a nyomtatás? [#nemtudom]

Ugyanúgy az alaplapi fűtésvezérlés dolga az asztalfűtés kapcsolgatása/szintentartása akkor is.
Vagy...rosszul gondolom?

svejk

5 mm-et aláraktam, tehát most a mechanika 5 mm-el feljebb dolgozott, a hiba is emelkedett.

Kezd talányos lenni. :(

svejk

Csak olyan próba szerencse alapon gondoltam, hogy szegény Arduino-nak a sok munka mellett a kommunikációt is ki kell szolgálnia.

PSoft

Most, kocka időszak van...[#kacsint]

Nyomj egyet Te is váza módban és mérd a kinyomott fal vastagságát.
A falvastagságnak meg kell egyeznie a fúvóka névleges méretével.
Ha nem, a flow értékének változtatásával -csökkentés/növelés- tudod pontosítani a méretet.

Igazából, ezt mindegyik épp használt filamentnél meg kéne tenni, -hogy korrekt legyen az adagolás- no de...

svejk

Mindjárt megnézem mit lehet tenni a step/dir kivezetésekkel és holnap levezénylem UCCNC-vel ezt kockát.

PSoft

Nincs elég bajod ezzel??? [#vigyor2]

zip0ji0se

Csak egy gyors kérdés a beállított és a tényleges sebesség közti eltérésről. Ugye a szeletelő kiírja, hogy mennyi idő és mennyi madzag kell hozzá. Nálam a valóságban mindig sokkal hosszabb ez az idő. Ez normális, vagy beállítás probléma?

svejk

Azt legalább nagyjából ismerem, meg ott ki tudom próbálni. G61 és G64-gyel is.

PSoft

Aztán majd...átépíted UCCNC-re. [#vigyor]

svejk

Megyen mán' a ... :)