Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Szia!
Extrudert kalibrálnál? Mert akkor ne a nozzle-n nyomasd át a 100mm filamentet, csak úgy szabadon.

Ha nyomtatás közben is kattog, akkor talán rosszul mér a thermistorod. Próbálj hőfokot emelni.

xt79ipd3

Szia!
Alul valahol Special modes -> Print sequence.

zip0ji0se

xsugix

Megnézted a [#t9p26102#]-ban a linket, amit írtam? Illetve ott a more information-re kattintasz, és tovább olvasod. Gyönyörűen le van írva az ellenállásos sztori is. És a kalkulátorban be is lehet állítani.

5jpuw48rh

Szia!

Természetesen kalibráltam.

Viszont kipróbáltam emelni a hőmérsékleten. 230 fokra ha állítottam (PLA), akkor már egyáltalán nem volt vele gond. Ekkorát tévedne a termisztor? Ráadásul plusszba mér?

Herz filament - eddig 200 fokon próbálkoztam vele

5jpuw48rh

Sziasztok,

úgy fest sikerült megoldanom a problémát, leírom, hátha egyszer valakinek segít majd. A4988 pololu féle motorvezérlőt használok. Régebbi kommentekben olvastam, hogy 0.05 ohmos az Rcs ellenllások értéke. Nos a hiba az volt, hogy ezt készpénznek vettem. Már léteznek 0,068 ohm ellenállással, de az enyém 0,1 ohm ellenállású. Nyilván ebből már mindenki tud következtetni, milyen hatással volt a motor áramokra.

Gyanús is volt nekem, hogy hidegek voltak mindig a motorok teljesen.[#csodalk]

Köszi az ötleteket a megoldáshoz!

B.Tibor

Igen, ahogy beírtad, rögtön megnéztem volna, de csak egy üres fehér lap jön be. Három gépen is próbáltam, és még ma reggel is rákattintottam, de semmi.
Pedig biztos segített volna nekem.

B.Zoltán

(Bocs, a fiam gépéről írtam, nem figyeltem, hogy most ő van belépve.)

svejk

Ezt kipróbáltam tényleg látványos, főleg a tesztábrája.
Csak utána győzze az ember felszedni az asztalról a teszt eredményét :)

A váza kocka sarkain viszont nem igazából segített.

Kíváncsi lennék egy bowdenes extrudernél mit mutatna, csak önmagában a tesztrács.

zip0ji0se

Dolgoztatjuk a masinát, hogy ha már van meg aki ki is festi őket.

svejk

Az már nekem bonyi.

Maradtam a 4.3-nál amit innen [#t9p26123#] szedtem le, indult első rúgásra.

Egyébként tényleg jó a fordítás, enélkül nekem esélyem se lenne azokon a beállításokon elmenni. :(

svejk

Szerintem érdemes legenerálni és kinyomni a tesztábrát anélkül is, hogy a firmware-be beírnánk a funkciót.

svejk

Nektek a Marlin LCD kijelzője nem szokott lefagyni?
Hibát nem okoz nyomtatás közben sem csak idegesítő, hogy meg kell nyomni az encoder gombot hogy visszaálljon.

Nálam elég hosszú -kb 25 cm-es- szalagkábelen lóg, akasztottam a tövére az LCD-hez egy rápattintható ferritgyűrőt, azóta nem fagy le.

PSoft

PSoft

Még eddig nem fordult elő.
Igaz, nálam külön "nyomvonalon" megy a két szalag a kijelzőhöz. Ferritgyűrű nincs rajta.

Mi is van, vagy volt azzal a dug(ul)ással???