Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Tegnap tettem fel egy piros gurigát...

Az első pár métert méregetve, 1,67-1,71 között szór a méret.
Hozzáhangolva a Curat-is, meg a PrusaSlicert-is, egész jól lehet vele nyomtatni.
Cura-ban a flow 97,5%-ra adódik nálam, a PrusaSlicer-ben meg, 0,9-es szorzóval, 0,4-es fúvókával jó.
205-210°C a fej, 60°C az sztal, a második rétegig, utána...hideg. :)
Egész elfogadható a nyomat a visszahűlő asztalon is.

PSoft

Csak egy tipp...

Korábban mintha lett volna már szó róla, a Cura és a többiek is valami "titkos" helyre is firkálnak...[#nemtudom]

svejk

Furat, külső átmérő is stimmel?

svejk

Mi az ami már elfogadható mérettűrésnek mondható ilyen darabnál?

svejk

[#t9p26184#][#nemtudom]

PSoft

A két szélső furat 8 mm-es, a középső nyolc felett van, -8,3-nak mértem- abban forog az orsó vége.
A két szélső 8-as furatot dörzsárral "vizsgálva" négy-öt "hópihét" hoztak ki az élek a teljes -azt hiszem 40 mm-es- furathosszon.
Nálam, ez már "elfogadható" mérettűrés, vagy elfogadható kategória.

A külső átmérőt nem mértem, mert ennél a darabnál nincs sok jelentősége.
De...ott se lehet nagy galiba.

zip0ji0se

Járatlanság a számtech világban. Nem úgy jelent meg a fájl ahova bekellet írni a szöveget és nem mertem a jegyzőkönyvbe beirni. Pedig csak ennyi kellett volna.
Műszaki ember vagyok!!

zip0ji0se

Köszi, akkor majd holnap megint neki ugrok.

szf

Megvizsgáltam. Egy csavarhúzó és egy kombinált fogó segítségével szét tudtam feszíteni, utána már megindult. De maga a TPU az nálam is nagyon egyben van.

phff55j06

Sziasztok. Elakadtam az Ultimaker Cura 4.4.1-ben.
A Maxx(330) és Maxy(237/219) értékeket nem tudom megváltoztatni. Kétfejes nyomtatásnál fejváltásnál (szinváltás) a Cura elküldi a fejet max(x) és max(y) értékre melegedni majd ha elérte a höfokot folytatja a nyomtatást.Kézzel átirva az értékeket asztalom méretén belülire rendesen müködik. De rétegenként ezt kétszer kell megtenni, ez elég macerás. Valami megoldást ismertek?
Köszönöm:Gacsi.

keri

Csak azért válaszolok, hogy ha senki nem válaszol, nehogy azt hidd hogy nem akarunk segíteni, de én 3.6-os Cura-t használok, a többség régi 15-öst.
Sajnos az újabb verziók nem a használhatóság irányába változtak.

vjanos

A Printhead settingsnél nincs valami vad érték beírva?
Milyen gép ez?

vjanos

Nemtom, nekem nincs bajom az újabbakkal, mintha még gyorsabbak is lennének.

svejk

Csak kell hozzá egy vödör...

...amibe az ember a sok selejtet dobálja, mire kitapasztalja a jó beállításokat . :(

vjanos

Miért, a régi verziókhoz nem kell? :D

Valami csúzliból kilőhető méretet nyomtass...