Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Csinálgatom ezt a Planetary extrudert...

A Thingin kb. azt írja az ajánlásban, hogy:

IdézA fogaskerekeket és alátéteket 10mm / s sebességgel nyomtattam a méret pontosságának biztosítása érdekében. Ezeken az alkatrészeken nagyon fontos biztosítani a finom extrudálási kalibrálást, különben a fogaskerekek szorosan futnak. Ha tökéletesen be van állítva, a fogaskerekek nagyon simán futnak, észlelhető szorulás nélkül. Az összes alkatrészt 0,2 mm-es fúvókával nyomtuk... Ez nagyon válogatós nyomtatás. Mindent tökéletesen kell kalibrálni. Az első réteg magasságának pontnak kell lennie.

Gondolkodtam a fúvókacserén, de aztán mégis benthagytam a 0.4-est.
A sebességet levettem a körülire mint amennyit javasolt.
A réteget 0.1-re állítottam, a kitöltés 100%.

Majd meglátom a végleges összeszerelésnél, -ha lesznek csapágyaim- [#vigyor2] hogy mennyire is lettek jók a kerekek.
De most ránézésre, egész jól sikerültek a vázolt paraméterekkel is.
Szeletelő a Repetier Cura-ja volt.

2vkx6unz

Ha angol nyelv van kiválasztva akkor nem ír be semmit mert azt veszi alapértelmezettnek. Ha egyszer másik nyelvet választasz ki akkor már szerepelni fog ez a sor is a kiválasztott nyelven.

Ha benne lenne a hivatalos csomagban akkor eleve kiválasztható lenne. Majd megpróbálom ezt megcsinálni. Persze ez azzal is jár, hogy utána minden kiadásnál meg kellene csinálni...

Na mindegy ez talán vállalható...

svejk

A nyomtatóbeállításoknál a G-kód posztprocira lehet kiválasztani Marlin és Marlin(Vol...   a többi nem fért nekik ki a rublikába. :)

Vajon mi lehet a második?
Lehet a 2.xxx firmware-hez igazodó?

xhadp99yn

marlin volumetric

svejk

Jééé.. :)
Én balga meg sem próbáltam kihúzni. :(

Tehát a térfogatszámítású száladagolás.
No ebbe még nem kellene belemennem...

4pc9h7p9b

Mi az előnye a planetary extrudernek?

PSoft

zip0ji0se

Valaki próbálta már a dolgot.
Nekem a négyből kettőt a két középsőt nem engedi másolni. Se innét sem a git-ről sem.

svejk

Igen, működik.

Sőt én visrosszaktam melléje a 4.3-at a 15 és a 14-eset is.
A 4.3-ast is a saját magyarosításával amit linkeltem.

Már nem bízok a véletlenbe :)

zip0ji0se

Hogy sikerült másolni a az fdm-s mappákat? nekünk semmit nem reagál rá.
Úgy látszik lámaság van.

svejk

Várj, mindjárt megpróbálom megint.

svejk

Érdekes, nekem is csak megnyitja.
Du. TC-el mentettem le.

Becsomagoltam, most lehúzhatod egyben, aztán majd holnap a Sanyi rendet tesz.

2vkx6unz

Közben még javítottam egy két dolgot és feltötöttem újra.

A Git-en csak a .po van ami a nyers még fordításra váró anyag legalábbis én nem láttam még .mo.t tegnap. Abból .mo-t kell fordítani mert azt használja a Cura.

svejk

Látom van már olvass_el is [#eljen]

A baj az volt tegnap Szaffibetti-nél hogy a linked ugye a HobbyCNC tárra mutat és Chrome a két fdm-el kezdődő file-t nem tölti le automatikusan, hanem megnyitja.
Természetesen most is.

Ezért csomagoltam be őket, így egyben lejön az egész.
Célszerű lenne neked is becsomagolni és persze az én zip-emet töröld.

Én tegnap a Total Commanderrel húztam le azzal ugye nincs ilyen gond.

2vkx6unz

Hát lehet én vagyok a régimódi, de én simán jobbklikk a fájlnéven és a link mentése gombot szoktam használni... Azzal nincs semmi gond lementi rendesen.

Majd arra kell figyelni, hogy a tömörített állományba is frissítve legyenek a fájlok, mert van ami nem tetszik még a fordításban csak tegnap már nem volt kedvem tovább foglalkozni vele.