Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Sikerült mindent a helyére rakni, de... mégsem beszéli nálam a magyart.
Most vissza raktam a 4.3 plusz a magyarítást hozzá annál sem megy a magyar.
Azért úgy kiváncsi lennék, hogy mi akadályozza a gépen a szovftverek újrarakását, vagy ha felmegy, akkor mért nem csinálja a dolgát meg a modósításokat.
Két kép a 4.5-ről.

szf

Több fórumtársunk kérte tőlem, hogy mutassam meg milyen maszkot nyomtattam..
Az apróságok ABS, a maszk fekete része PLA a zöld TPU. Ezúton köszönöm a támogatást.

2vkx6unz

A Cura.cfg állományban szerepel a general rész alatt a

language = hu_HU

Ha igen akkor újraindítás után magyarnak kellene lennie. Ha nem szerepel akkor nem lesz magyar.

Mivel nem lehet kiválasztani a magyar nyelvet ezért a menüből ezt sosem fogod kiválasztani amíg nem kéri valaki a fejlesztőktől, nem fog bekerülni a választható nyelvek közé.

svejk

Szerintem kezdd elölről.
Cura eltávolítása, a Program File könyvtárban ha marad Cura -ból szemét akkor törlés.

Illetve az Users/xxxx/AppData/Roaming/ Cura  -> törlés
és az  Users/xxxx/AppData/Local/ Cura -y törlés

Először a 4.5-öst rakd fel mert különben a régit letörli az új, de fordítva engedi a telepítést.

Én a napokban többször töröltem és raktam fel a lentebb említett négy verziót a fenti módszerrel.

A régi Cura meg csak egyszerűen a Users/xxxx/Cura könvtárban tárolja az ini file-jait.

A fenti ugye Total Commander szerinti eljárás, mert a win file kezelőjében magyarul látod az elérési utat, bár szerintem ott el sem éred ezeket.

Dakota25

No, ha már lefényképeztem, felteszem ide is.
Original homemade...

Rab Zoli

Üdv! Most ismerkedem ezzel a világgal, MODO-t használ valaki 3d tervezésre? Első lépésnek mit ajánlatok program terén? ASPIRE-ből csináltam stl-t de nagyon recés a kontúrok széle. Ez Aspire sajátosság vagy nem jól használom?

Rab Zoli

Itt látszik jobban

Egyújabbgépépítő

Kipróbáltam a PLA-t a TPU-val.
Sajnos nekem viszonylag könnyen szétvált.
A PLA-t 200°-on a TPU-t 230°-on nyomtattam.
Ha tisztán TPU-t használok az nagyon strapabíró,
de az első réteg nagyon macerás.
Vagy feljön vagy az extruder akad el.

zip0ji0se

Érdeklődnék, hogy a Feritől származó filamentett, milyen beállításokkal használjátok. Nálam fej 200fok, asztal 60-65 fok, de nagyon furán viselkedik. Játszottam a flowal sebességgel is, de valami furamód viselkedik az anyag. Most keztem próbálni a feketével.

svejk

No, megyen mán' a magyar Cura?

dtb

Aspire-ban ha valami körvonalat használsz kiindulási alapnak, akkor ezt a körvonalat sajna nem árt manuálisan még finomítani, 2D szerkesztés módban. Mondhatjuk, hogy ez Aspire hiba.

zip0ji0se

Az nem, csak a vérnyomásom. Kiszedtem minden honnét, még az avval készített szeleteléseket is, de nem. Pedig másik böngészövel csináltam, avval sem. Feladtam l.......m.

2vkx6unz

Küldtem levelet, ha szeretnéd megnézem távolról.

zip0ji0se

Most már igen! Sanyinak hála![#worship]

svejk

Eláruljátok tanulságképpen?

Az sem baj ha bénázás, én sem szoktam szégyellni. :)