Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

5jpuw48rh

Ej, ez jó ötlet, főleg hogy van is ilyen parafa lapom itthon, aminek az egyik oldala öntapadós.

Köszönöm szépen, kipróbálom!

PSoft

Aki ráér, meg kedve van ránézni...

ITT van ez a habvágó mechanika, illetve a nyomtatott elemei.

Két verzióban készíthető el.
Az egyik verzióban 8 mm-es lineáris tengelyeket használ a vízszintes síkom, a másik verzióban 10 mm-eseket.

A 8mm-es lineár elemei rendben vannak, de a 10-esnél ha "behívom" a Repetierbe, csak egy ezres szorzóval mérethelyesek az elemek. Ezeket jelöli a file listában "d10"-el.

Miért kell az ezres szorzó, a d10-es elemeknél, milyen mértékegységben rajzolódtak ezek a "...d10"-es fájlok? [#nemtudom]

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.
Megtaláltam a mértezési lehetőséget is a Curában. Igy a szélesebb doboz tartót szétvágtam, kivágtam belőle a felsleges 10 mm,- t és összeragasztottam. Alsó felső oldalára ragsztottam  egy vastagabb fóliát ami megfelelő merevséget ad neki.  Az igy kialakitott tartóhoz átméreteztem a dobozt, amit most nyomtatpok. Remélem minden rendben lesz. Köszönöm még egyszer a tanácsokat.

Jenő

kijy8hc3f

Bocs, hogy folyamatosan kérdezek.
Mit kell csinálni a D10 jelölésű darabokkal? és tudod, hogy melyikből mennyit kell nyomtatni? Próbáltam a kép alapján beazonosítani, hogy mi - mi, de nem igazán jött ösze.

Jenő

PSoft

Nálam, a szeletelőben x1000 nagyítással jók és mérethelyesek a "d10" végződésű .stl filek.
Az okát nem tudom, -nem is igen kutattam hogy miért- csak itt tettem fel egy "hirtelen" kérdést ezzel kapcsolatban.
Mindegyikből egyet nyomtas és ugyanazokkal a méretekkel a tükörképét is egyszer.(jobb és bal oldal, tükörszimmetrikusak)

Dakota25

Cura 15 -ben nincs méretprobléma...

PSoft

ebalint

Cura 15.xx - ben méret jó, de OpenScad -ban a méret csak 1/1000 kb.

Pontos méretet nem látok, de tized mmm-k.

zip0ji0se

Valószínű azért, mert amikor elmentette az illető a fájlt stl-ben a cad rajznál nem állította át a mérték egységet.
Én lusta voltam rajzólni 40x40 és 60x60 mm teszt kockát, ezért szóltam a főnökömnek, hogy rajzólja már meg meló közben. Meg csinál elmet stlbe azt mondom, akkor nyomigázás otthon. Mikor betöltöttem alig látszottak. A 40 helyett, csak 4 volt az értéke. Átméreteztem 40 mm, ami 1000-re jött így lett jó.
Másnap szóltam neki és vissza felé nézve a mentést kiderült, hogy a mérték egységet nem egyből konvertálja stl-re amig ki nem választod. Hiába rajzólta cad-ben mm-ben mentésnél is kikel válaszni. Kipróbáltuk és útána jól csinálta az AUTO CAD.

PSoft

Köszönöm! [#worship]
Jó ez a Fórum...megint "okosabb" lettem! [#vigyor2]

PSoft

Tegnap is ment szinte egész nap, -éjszaka is- ma is úgy lesz. :)
Most több időm van, gyakrabban rá-ránézek nyomtatás közben is...
Még mindig látok a nyomaton/rétegeken olyan nekem nemtetsző dolgokat, amin "finomítani" kell.
Persze nem "ordas" hibákra gondolok, -már így is fasza lenne a végeredmény- csak...nekem nem tetszik. :)
Szóval...
Így is történik, kész a darab, a következő előtt a gondolt apró kis módosítás(ok) a Cura-ban és mehet is tovább.

Alakul ez, csak...ügyelni kell a részletekre is. [#vigyor2]

xhadp99yn

Napot az uraknak!

Én is Autocad et használok rajzoláshoz de én nem vettem észre hogy más hogy mentene ami 1mm az 1mm marad.

keri

Mert egyezik a két szoftver alapértelmezett egység rendszere.
Régebben párszor belefutottam ebbe én is.
Ez főleg kompatibilitási hiba, mert lehet hogy a CAD beírja hogy mire gondolt, de a másik vagy nem értelmezi, vagy az alapértelmezett beállítást használja.

skrd92i0u

Sziasztok.

Olyan kérdésem volna hogy ha Maya-ba csinálok egy 3d rajzot, formát ott lesimítom, teljesen szép sima de elmentem stl. obj. vagy akármi másba a szeletelő programokba és a nyomtatásban is látszanak a használt élek, sarkok. Ez mitől van, hogy lehet kiküszöbölni? Youtube-on néztem jó pár videót és azokat a mentési beállításokat használva is ez a problémám. Ha Inventorba csinálok bármilyen rajzot az mind tökéletes. Ha esetleg tudna valaki segíteni vagy találkozott hasonló problémával akkor egy kis infot elfogadnék.

Előre is köszönöm.

U.I.

Maya újra telepítés volt, más verzió kipróbálása volt.

skrd92i0u

Sziasztok ismét.

Apropó. Ki milyen szeletelőt használ ami egyszerű, felhasználó barát amatőröknek és van benne tárgy szét vágás?

Köszönöm.