Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Nem gond nálam sem a kicsomagolás, csak a megosztás nem ment.
Hátha mást is érdekel így az ünnep vége felé.

PSoft

Akkor...
Az előző mondókád második fele lehet az igaz! [#vigyor]

vjanos

svejk

A boldog hőskor! :)

Én ekkortájt találkoztam Robsy nyák rajzoló/fúrójával.
Sóvárogva figyeltem a működését.

Aztán 2005-ben Magi István és a Mach2 jóvoltából kitárulkozott a technika előttem is.

PSoft

IdézA boldog hőskor!

Még mindig van jópár komplett írógépkocsim, rövidebbek/hoszabbak.
Összeüssek belőlük egy fasza kis nyomtatómechanikát??? :)

vjanos

Na az van nekem is, bespájzoltam az elején, hogy milyen jó gép lesz belőle.
Azt egyszer csak elérhetőek lettek a rendes lineáris elemek, és nem lett...

hmfxtme

Sziasztok!
Keudő vagyok a témában és egy 3D nyomtatót keresek hobbi célra. Nem különösebben szeretném bütykölgetni, fejlesztgetni(persze egy egyszeri összeszerelés belefér, illetve 1-2 egyszerűbb upgrade, amennyiben szükséges) Az Ender 5-öt néztem ki magamnak elsőkörben. Szerintetek jó választás vagy esetleg tudtok jobb alternatívát ebben az ársávban?
Köszi

keri

Jónak jó, csak ha nincs konkrét célod ekkora munkatérrel, akkor csak azért hogy "jó nagy legyen" ne vegyél ekkorát.
A 200*200mm-es munkatér a speciális igényeket leszámítva bőségesen elég mindenkinek, különösen kezdő hobbistának.
Én is inkább több darabból nyomtatom ha nagyobb kell, mert nagy tárgyakat nyomtatni nem egyszerű.
A Thingiverse oldalon a modellek 99.9% belefér ebbe a méretbe, így Ender3 is elég neked nagy valószínűség szerint.

hmfxtme

Köszi a választ, de az Ender 3 és az Ender 5 munkaterülete között csak z tengelyben van 50 mm különbség. Fő indoknak inkább azt tartom az 5-ös modell mellett, hogy a munkalap csak egy tengely mentén mozog, ez azért gondolom ad egy plusz stabilitást.
Mellesleg honnan érdemes szerintetek megrendelni ezeket?
https://www.creality3dshop.de/
https://www.creality3dofficial.com/
Ezek szerintetek megbízható weboldalak? Itt találtam meg őket a legkedvezőbb árban.

B.Zoltán

Nekem az Ultimaker nyomtatónak az asztal megoldása olyan, mint az Ender 5-ös.

Az Ender 3 nyomtatónak az asztala stabilabb megoldás szerintem, és a gyakorlat is azt igazolja.
Az ultimaker asztal eleje is eléggé tud hajolgatni szinte minden irányba, mivel a csapágyazás hátul van, hogy az Ender 5-nél ez mennyivel stabilabb azt nem tudom.

PSoft

Idéz...Fő indoknak inkább azt tartom az 5-ös modell mellett, hogy a munkalap csak egy tengely mentén mozog, ez azért gondolom ad egy plusz stabilitást.

Mindkét Ender gép munkalapja "csak egy tengely mentén mozog". :)

hmfxtme

Valóban, ezt benéztem :)
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy megéri-e az Ender 5 a felárat, bármilyen szempontból, illetve honnan érdemes ezeket megrendelni?

RJancsi

RJancsi

Direkt extruder adapter a bowdenes Ender 3 és Ender 5 gépekhez 40 USD alatt.

RJancsi

Megkockáztatom, hogy itthon érdemes megvenni. Igaz, hogy drágább mint Kínából, de nem kell rá hónapokat várni (most a járvány miatt a 6-8 hét is csúszhat), nem kell rá vámot, ÁFA-t fizetni és ami a legfontosabb, hogy van rá valós garancia. A kínaira is van, de ha baja van levelezhetsz a kis ferdeszeművel és jó eséllyel legfeljebb alkatrészt küld amit neked kell kicserélni. Visszaküldésről szó sem lehet, az újabb vámolási procedúra és többe kerül a futár mint a nyomtató.