Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dakota25

"Na ebbe lehet néha belebonyolódni."
Ez is igaz![#nyes]

PSoft

Úgy tudom...

Pld. a Repetier-ben pár kattintással be lehet állítani, ill. módosítani, a nyomtató beállításoknál.
Nekem nem kellett módosítanom, de azt hiszem ez lesz az.

zip0ji0se

Végig olvastam az írásaitokat és értem is amit írtok, de közben látom a halvány mosolyokat.
Berakok pár képet, hogy honnét hová alakul a dolog.
A fényképen berajzoltam, hogy ha a curában piros a tárgyam, akkor nálam a kék helyre nyomizza és ráadásul tükrözi a képzeletbeli Y-ra.
Sorban a képek: Eredeti, Curas és a végeredmény. Az asztal közepére helyezve a tárgyat.
Marlinban fogalmam sincs mit és hova kéne írnom, mert ahhoz nem értek. Segítséggel készült, mert én láma vagyok az ilyenhez.
Annyit tudok, ha meg mondják, hogy mit és hova írjak, akkor beírom. Én csak nézem, de nem látom...[#nemtudom]

xhadp99yn

Szia
Ha marlin van a nyomtatódon akkor a configuraton.h fájlban ezeket a sorokat keresd meg és állítsd át a megfelelő re

szf

Mi az oldalnak a neve ahol sok stl fájl fent van? Nem a thingiverse.

B.Zoltán

Nekem is tükrözött az Ultimaker 2 Clone nyomtatóm, mikor megvettem. Bal alsó sarokban volt a home, de eredetileg az neki X0 Y220 pozíció volt.
Átraktam a végálláskapcsolót, megcseréltem az Y dugót a Ramps 1.4-en, és jó lett.

Ha te azt akarod, hogy bal felső sarokban legyen a home (most nekem is ott van, mert így kényelmes), azt nem tudod megcsinálni, hogy a 0,0 home a bal felső sarokban legyen, és ne tükrözzön Y irányban. Ellentmondásban van a kettő.

A Home-t ki kell javítani X0 Y220 (vagy amennyi az asztalod), és meg kell cserélned az Y motort a mostanihoz képest (vagy szoftveresen a Marlinban, azt nem ismerem), ha úgy szeretnél helyesen nyomtatni, ahogy most a fejed áll. Szerinted ezt 0,0 home-mal nem tudod megcsinálni, mert -Y irány kellene hozzá.

PSoft

szf

PSoft

Igaz, hogy már megkésve, [#rinya] de...most találtam. :)
Csak egy reg kell a letöltéshez.

zip0ji0se

A thingin is fent van, de nem tudom a zippes fájlt felrakni.

PSoft

zip0ji0se

Nem tudom melyikkel lehet beilleszteni zipp fájlt, pedig végig néztem mindent, vagy csak agykárosodásom van már a 3 hetes bezártság miatt.[#nyes]

PSoft

Az előbb szedtem le, kicsomagoltam, nálam ok!
De leszedheted tömörítés nélkül is darabonként.
Közvetlen a képek alatt "Thing Files" ablak.
Katt. oda, ott az öt .stl file.

dtb

Ezt most találtam a kínainál, talán értékes infó.

dtb

...qurva WEBP formátum jpg-nek álcázva...[#boxer] de mostmár csakazértis...