Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez elég nagy baj, ha tényleg az van, hogy ezek a szeletelők nem képesek megoldani ezt az egyszerű váza teszt feladatot, és helyette még ráadásul a nagy semmit "csodálatos" grafikán a képünkbe tolja, mint megoldást.

Semmi mást nem kellene a szeletelőnek tenni normális esetben, csak a nyílásoknál megszakítani az adagolást, amikor eléri az ablakos szint magasságot Z-ben. Ezt mutaná ez a részlet ábra, ahol jól láthatóak a zöld és piros színnel megkülönböztetett azonos anyagú rétegek alakulása spirál Z mentén.

PSoft

Nyilván, a Te DOS-os "egysorosod" ezt is pikk-pakk hiba nélkül, ragyogóan megoldja.

Vagy...tévednék? [#nemtudom]

Azt is valószínűsítem hogy mindezt, "csodálatos/csicsás" grafika nélkül teszi, szédületes, már-már bámulatos gyorsasággal. [#eljen]

dtb

Nem tudom, hogy az a 12V Omron relé milyen volt, de amit én javasolnék kipróbálni, annak külön táp, és külön TTL bemenete van, vagyis teljesen más áramkörröl mehet a relé, és másról a vezérlés.
Szerintem Ferinek is van a web-bótjában, ilyet keressél:
1 Channel Relay Module interface Board

B.Zoltán

Szerintem a szeletelő korrektül jár el, amikor a nyílás vízszintes alját nem hamisítja meg ferde spirális Z mozgással.

Megcsinálja egy vonallal is, talán írtam is, akkor ha egyezik a falvastagság a fúvóka vastagsággal, de ez már nem váza, hanem réteges mód.
Váza módba folyamatosan emelkedő Z magasságnál nem azt nyomtatná, ami a valóság, vagyis a rajz.

Te is azt vallod, hogy ne térjünk el a valóságtól, ebben az esetben eltérne, és meghamisítaná.

PSoft

IdézA PrusaSlicer jól csinálja, az öreg Cura 15. valamit elkalkulál a mennyiségben.

Ha ezt a váza módra érted...
Előbbre már mutattam a Repetierbe épített Cura "varrásvonalát" váza módban.
Ezért a vázanyomtatás teszteknél, csajszit és a többieket is a PrusaSlicer-el szeleteltem.
Gyakorlatilag nálam mindegy melyikkel szeletelek, ennél is annál is megvan a csíkozás, ha aktív az asztalfűtés.
A Cura-nál meg van a varrásvonal is, de az most nem érdekel, azzal nem foglalkozom.

xhadp99yn

Estét
Első váza módom
DIY nyomi
Pla 210/60
0.4 nozzle 0.1layer
40mm/s 80% feedrate ra vissza véve

PSoft

És...

Nálad is jól látható a hullámos, nem egyenletes fal!
Vajon...mi okozza? [#nemtudom]

B.Zoltán

Váza módban a Curánál csak a varrásban vettem észre különbséget.
Az elkalkulálást egy fogaskerék nyomtatásnál vettem észre, de vissza tudsz lépni rá.
Én is még sokszor használom a Curát egyszerűen kezelhető, jó kis program.

PSoft

Igen tudom, láttam lentebb a fogaskereket.

000000000

A tesztnek nem az a lényege, hogy "ferde" vagy vízszintes az ablak alja (lehet így is, úgy is rajzolni eleve), hanem az hogy a nyílások miatt lehessen a szál adagolás be-kikapcsolását, gyorsulást, lassulást, megállást tanulmányozni, és az itt elkövetett hibák jól láthatóak legyenek a sokkal egyszerűbb folytonos adagolás helyett.

Az is érdekes érvelésed, hogy a dupla falvastagság, és az így alátámasztás nélküli lecsorgó részek neked kisebb hibát jelentenek, mint egy minimális ferdeség, hiszen ne felejtsük el a "menetemelkedés" ablak nyílásra eső része csak pár század mm, a két vonal meg 100%-al több mint az egy vonal.

Egyszer azért hátha meszületik az a nyomat, ami tehát ilyen ablakos egyvonalas technikával épül fel akár spirális folytomnos Z vagy "ugrándozó" Z változásokkal.

PSoft

Kicsit, megint jobb lett a minőség...

Nem is kell nekem az a fűtött asztal, csak a gond van vele. [#vigyor2]

Még mindig, a beéllításoknál sokmindent jobban láttató váza mód...
Az "alakzat" 160 mm magas, 30 mm az induló átmérője, 150 mm-ig...egész jó lett.(ott már csak kb. 2 mm az átmérő)
Ezt is a PrusaSlicer szeletelte, most 0.1 mm réteggel.
A fúvóka 0.4-es, ami a korábbi mérések szerint a nyomaton 0.41-0.42 mm-es falat ad. 40 mm/s volt a sebesség.
Itt már, tényleg nagyítóval kell nézni a rétegvonalakat.
Az akril váz finom "rezgései" okozta "hullámokat" előbb észrevenni a nyomaton, mint a spirálvonalat.

svejk

"Nem is kell nekem az a fűtött asztal, csak a gond van vele. "

Ha ezt most ráhagyod akkor egy világ omlik össze bennem... [#rinya]

PSoft

IdézEgyszer azért hátha meszületik az a nyomat, ami tehát ilyen ablakos egyvonalas technikával épül fel akár spirális folytomnos Z vagy "ugrándozó" Z változásokkal.

Régebben, kérdésre válaszolva mintha azt írtad volna, Neked is van 3D nyomtatód.
Gondolom, Nálad már a valóságban is "megszületett" az a nyomat, hisz úgy beszélsz róla, mint a világ legtermészetesebb dolgáról.
Mindenki okulására megmutathatnád, milyen a Te "ablakos" nyomatod.

PSoft

Kedves barátom...[#kacsint]

Ott volt a smiley, talán...elkerülte a figyelmedet???

B.Zoltán

Úgy gondolom, hogy ezt a programot váza módra írták és tesztelték.
Az, hogy nem váza módban akarjuk használni az nem biztos, hogy hibának minősíthető, mert nem arra programozták, csak nem tudták, hogy ilyen tesztet szeretnénk vele végezni.

Én nem gondolom, hogy rangsoroltam volna a hibákat, de miért is tenném.
A nyílásoknál meg, próbáltam a programozók agyával gondolkozni.