Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Akkor viszont, nem értem a feltevésed. [#nemtudom]

szf

Hagyjuk ezt a témát mert nem idevaló. Kizárt dolog, hogy ezt jobban megoldottad volna.
- Pénteken hazafele autópályán este 8. -javítsuk meg a szárítókat
- Még aznap este 10-kor kolléga rajzolja teraszomon a tartót.
- Még az éjjel elindítom a prototípust.
- Szombat reggel még 1 kollégánál az STL ő is a meglévő anyagból megkezdi a nyomtatást (PLA). Nálam is egész hétvégén megy meglévő anyagokból (PLA).
- Hétfőn reggel kb 6-kor örülünk a kocsiba, hogy átmenetileg megoldjuk.

Erre a szakszerű megoldás, ha most azt írtad volna, hogy különbül megoldom és adj egy címet és felszerelem. Viszek helyette megoldást.

Ma hasonló projektre kellene piros filament, hogy holnap reggel vigyem.

xt79ipd3

Szép napot!

Egy kis Ender 3 upgrade. Sosem voltam elégedett igazán a Z egységgel. Ezért "terveztem" és Sz.József fórumtársunkkal készíttettem két darab 10x2 trapézmenetes orsót ZX100 anyával. (Dual orsó és lineáris sínek lesznek majd a Z-n.)
Terveztem és nyomtattam hozzá egy konzolt. Mivel nekem féldirekt extruderem van, a gyári extruder motor helyére minden átalakítás nélkül fel lehet szerelni. Egyedül a kuplungot kellett cserélni mindkét végén 5mm-es furatúra.
Az eredmény: hüvelyk- és mutatóujj közé fogva két ujjal lehet a Z-t fel-le mozgatni. Eddig nem így működött nálam.

xt79ipd3

Szerk.:

Az eredmény: hüvelyk- és mutatóujj közé fogva az orsót, két ujjal lehet a Z-t fel-le mozgatni.

PSoft

Szerintem, mindenki értette a "korrekció" nélkül is. [#wave]

PSoft

Egy motor fogja hajtani a két órsót?

000000000

Te rugózol, és sértve érzed magad ok nélkül.

Annyit kellene csak elismerned, hogy basszus, a kültéri használatból adódó PLA kilágyulási lehetősget nem vettem figyelembe. Pont. Azzal ne fgolalkozzál, hogy én hogyan oldottam volna meg (nem idetartozik), nyilván ezer más lehetőség is lett volna ehhez a hatalmas feladathoz, ami jobban bírja a hőmérsékletet.

B.Zoltán

Nekem most is, minden átalakítás nélkül lehet a két ujjammal tekergetni az orsót könnyedén, sőt ha nem vigyázok, és hozzáérek az X pályához, kis erőbehatásra lejjebb a fej az asztal felé.

Szerintem nem volt eredetileg összerakva rendesen, be volt feszülve az orsód, vagy az anyával valami gond volt.

Ne értsd félre, ezzel nem akarom kisebbíteni a munkád eredményét, nagyszerű munkát végeztél.

PSoft

Valaki elnézhette a naptárat...

Szerintem, még csak Március 1. van...nem Április. [#nyes]

B.Zoltán

Én redőnyhöz csináltam ütközőt fehér PLA-ból, az is több éve bírja, jobban, mint az eredeti. Az széttört mint a ropi a nap hatására.
A fehér szín szerencsére nem tud fölmelegedni a tűző napon se nagyon. Más a helyzet, ha feketéből lenne.

xt79ipd3

Igen, az a terv. Felül fogasszíjjal összekötve.

xt79ipd3

Nálam sajnos nem így volt. Most is döccen valamelyik görgő, de nem találom a bűnöst.
A 2 mm menetemelkedés is önzáró(bb), mint a gyári 8. A motortól sem igényel akkora nyomatékot.

Meg szimplán jó érzés, hogy meg tudtam csinálni. [#nyes]

B.Zoltán

A döccenésnél állj meg, és vagy piszok, vagy sérülés lehet.
Szerencsésebb ha a görgőn, mert az olcsó és cserélhető.
Ha periodikusan ismétlődik, akkor görgő.
Ha az alun, az is javítható valami erős gyantás ragasztóval.
A görgőket én nem feszítem rá a sínre csak éppen annyira, hogy ne forogjon el, ha megfogom a görgőt.

RJancsi

Kushidó1 olvtárs nemrég vett egy Ender3 nyomtatót. Ő is panaszkodott az akadozásra. Aztán - saját ötlettől vezérelve - lelazította a döcögő görgőt és láss csodát, kotyogás és akadozás mentesen működik a gép. Nem tudom mi okozhatja a feszes görgő akadozását. Belső anyaghiba (inhomogenitás) ami terheletlen állapotban nem látszik vagy a csapágy hibája?

xt79ipd3

Köszönöm. Kerestem már, de nincs meg a bűnös görgő. Ahogy RJancsi írta, pár napja lazítottam az excenteres görgőn és díjat javult a helyzet.