Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

A csapágy, milyen igaz, az is tud akadozni a kínaiaknak.

B.Zoltán

Ki tartó vagy, meg fogod találni a bűnöst.
Különben melyik X, Y irány?

kijy8hc3f

Üdv, sziasztok.
Nekem az asztal hosszanti irányában volt három helyen  kisebb akadás, bejelöltem a poziciót és többször végigfuttatva  szinte bizonyossá vált, hogy csapágy. kissé lazitottam a tengelyeken és megszünt. Még nem bontottam le valamennyi csapágyat de meg fogom tenni bizotsan megtalálom a bűnöst, de gondolom valamennyi csapágyat érdemes volna valami normálisabbra cserélni, ugyanis miután megszünt a hoszirányú ( szerintem x irányú akadázás, kiderült hogy a keresztirányu mozgatásbák is an csak sokkal kevésbé érezhetően. Ott is lazitottam kissé a csapágyak felfogásának erején és ott  is megszünt az akadás. Most, hogy más mindkét irényban nem észlelek semmi akadást kiderült, hogy a z tengelyen is van  egy nagyon nagyon gyengén érezhető akadás. Megprobáltam itt is a motor illetve a  golyos orsó rögzitésének lazitásával, - egyenlőre nem értem el észrevehető változást, de bizonyára itt is valami nem jó beállitás lessz az ok. A gumugörgőkon és az alu csuszófelületeket nagyitóval átvizsgálva nem találtam semmiféle problémát. Addignem nyugszom mig ki nem deritem  a z nél érezhető hibát és ha sikerül kiküszöbölnöm akkor nekikezdek valami  komolyabb teszt nyomtatásának.  TAnácsra többször felfűtöttem az asztalt és a már beállitott szintezés igen komolyan módositásra szorult, lehet ezt is elvégzem még egy két alkalommal. MAjd referálok a fejleményekről.

Szép estét sziasztok..

Jenő

xt79ipd3

Z irányban akad. De olyan rossz volt, hogy az orsót tekerve a bal oldal mozdult, a jobb meg állt egy helyben. Lazításra sokat javult.
X irányban már lineáris sín van.

B.Zoltán

Ki tartó = Kitartó

2vkx6unz

Sziasztok!

Mérte valaki milyen léptetési frekvenciára képesek a klasszikus Arduino alapú 3D nyomtató vezérlők?

Ami infót találtam az alapján a 16MHz-s órajelű kontrollerrel ~10kHz a léptetési max freki. Illetve milyen mikrolépés beállításokkal üzemelnek tipikusan? 8 vagy 16?

uph5fcryd

Sziasztok,
érdeklődnék, hogy foglalkozik-e valaki négyszín-color nyomtatással, vannak-e tapasztalatok, illetve, hogy szoftverileg mi a háttér?

keri

Nekem 25kHz a max, Marline-nal.
Ezt stabilan tudja, mert 128mikrolépéssel 40mm/sec sebességet tud kényelmesen, és ez 25kHz.

Amit tud a vezérlő ott a maximális mikrolépést szoktam.

2f428kduf

Mit rontottam el??
Nem a Miloi Vénuszt nyomtatok az Ender-3-assal, csak kis távtartókat, más egyszerű idomokat, amit SketchUppal-Curaval készítek. Már a második eresztésben is azt teszi, hogy kb. 4 mm magasságban megáll, egy gombnyomásra vár, és akkor folytatja. Mit állíthattam el??

B.Zoltán

Mivel szeletelted?
Lehet, hogy véletlenül beraktál egy szín váltást(filament csere).
A kijelzőre ír ki valamit?
A Prusaslicerrel is könnyű berakni úgy tudom, de megnézem azért.

B.Zoltán

Most olvasom újra, hogy Curával, de melyikkel?

xkbv3nx0d

Sziasztok

Eladó 3D nyomtatót keresnék, ha lehet core xy-os kivitel... prusa i3 és hasonló alsó kategória nagyon érdekel,

köszi

keri

Cura>Extension> Post Proces> és itt kiveszed a "Pause" vagy szálcsere szkriptet.

B.Zoltán

A Cura 15.043 plugins menüben is, egy kattintással be tudsz programozni egy megállást.

2f428kduf

Ezt a Cura-t használom, az eset előtt erőseb "alapot" programoztam, az "okosok" bátorságával, mert minden felpördült. Gondolom ott írtam be valamit.
Amit írtál, hol keressem?
Köszönöm.
Ui: azóta nem pördül.