Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Van egy rossz hírem neked. Minden felület felbontható olyan részelemekre, amiket folytonos folyamatos függvényekkel nulla közeli hibával közelíthetünk.

Javaslom neked ennek a megértéshez a sok féle matematikai módszer közül pl. a Furier transzformáció tanulmányozását.

Mellesleg még egy hatvani CNC találkozón bemutattam a Robsy CNC szinkron függvény esztergám kapcsán egy saját fejlesztésű matekmodellre felépült női mellszobor példát. Sajnálom, ha akkor nem láttad.

xhadp99yn

szerintem ez
,hogy a kör nem kör hanem sok szög és rétegenként eltér a törés

PSoft

Te nem ugyanazt az .stl filet használtad mint én, vagy [#2865@B.Zoltán] ?

000000000

Látod ezért jó az univerzális matek felület modell, amikről itt írogattam, mert ott ha van hozzá pontos géped, akát tized mikronos felbontással előállítható a nyomtatási pálya, nem vagy kötve a gyenge felbontású, valahonnan letöltött merev stl modellhez és a giga bájtos adahalmaz katyvaszokhoz, mert ilyen esetben már akár több 10 millió soros G kódokról lenne szó. Függvény alapon meg egy sor se kell. Hopsz![#conf]

xhadp99yn

de, rá kerestem a hozzá szólásaidra azt már nyomiztam is

szf

Már többször szóba került, hogy mire jó a 3D nyomtató és mennyire tartós a végtermék.
A képeken látható ruhaszárító rögzítőből készült kb90 db egy szociális intézménynek. Közel 2 éve csináltam nekik. Minap jártam náluk és láttam, hogy mindennapi használatban van az összes. Kapja az a terhelést olykor meg az időjárás viszontagságait.
Herz PLA, 100%-on .

000000000

Csak vigyázzanak, hogy a kánikulai nyári napon ne érje sok napfény, mert szépen összecsuklik terhelés alatt a kilágyult PLA miatt.:)

szf

Nem hiszem, ugyanilyen semmitérő szárító van nekünk is, ezen is átalakítottam. Igaz először prototípus volt rajta majd egy évig. Nálunk állandóan a napon van nyáron de semmi változás nincs rajta. Mostani lehetőségeim szerint PETG-ből csinálnám, de akkor gyors megoldás kellet és 1 hétvége volt rá.

TBS-TEAM

Szuper jól tultervezted. [#taps]
2 év garancián belűl egy sem ment tönkre. [#eljen]
József

000000000

Én már láttam olyat, hogy sajnos napsütésben a PLA nyomtatott alkatrészek használhatatlanné tettek egy berendezést a meglágyulásuk miatt, 60-70 C fok fölött baj van ezekkel, ha tudomásul veszed ezt a tényt, ha nem. Nekem aztán mindegy, milyen biztonsági faktorral készítesz kültéri tartó szerkezetes dolgokat.

szf

Nem kell ennek a dolognak ilyen nagy feneket keríteni. Ez nem erről szól és nem akartam leírni DE...
Villamos kivitelezést csináltunk egy szociális otthonba. Közben végig néztük az ott dolgozók küzdelmeit és csak merő jóindulatból más javításokat is elvégeztünk mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Közte volt a ruhaszárítók szétesése. Saját zsebből húzós lett volna adományozni. Erre jött az ötlet, hogy átmenetileg oldjuk meg valahogy. Ez lett belőle.

PSoft

Így kell ezt csinálni! [#eljen]

TBS-TEAM

Ez többet ér mint valamilyen adomány.
Elismerésem.
József

xhadp99yn

Ez így kéne működjön [#worship] [#worship] [#worship] [#worship] [#worship]

000000000

"Nem kell ennek a dolognak ilyen nagy feneket keríteni."

Nem hát, de a szakszerűség is fontos a segítőkészség mellett, ha a kettő együtt van, az az igazi.