Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

Totál be vagyok oltva elektronika ellen, de már az előző,  villodzó lámpa példádnál is kérdezni akartam, (csak nem bele vau-vau) hogy azt mérted már, hogy az SSR vezérlése mekkora áramerősséget vesz fel/el? Én korábban már beleszaladtam olyan SSR-be, hogy az arduinoról nem tudtam vezérelni, hiába 3-24V volt a vezérlő feszültsége. Én kipróbálnék egy pár száz forintos TTL-lel vezérelhető kis kinai gagyi (kék, kattogós) relét, és azzal hajtanám az SSR-t, már csak próbaképp...

keri

Ez pont így működik. Asszem 70%-on van.
Felfűtésnél mondjuk csipog a 700W-os szünetmentesem hogy túlterhelt, de legalább nem kell sokat várni [#nyes]

PSoft

Biztos bennem a hiba...[#kacsint]

IdézVagy csak akkor jó ha egyáltalán sehonnan sem kap az asztal fűtést?

CSAK akkor jó, ha egyáltalán sehonnan sem kap az asztal fűtést.

Akkuról még nem próbáltam, de pld...biciklidinamóról és napelemről sem.:)

Viszont a szünetmentest -na mondom ki tudja- kivettem előle, aztán...rakhattam vissza.:)

Egyik régi tanítómesterem szokta mondani...
-a helyzet szignatúrája úgy kurdinál, ahogy a remanens preparál.

Lehet nálam...most preparál a remanens? [#vigyor2] [#nemtudom]

B.Zoltán

Sikerült valószínűleg rájönni, hogy miért lett vastagabb a fogaskerék felső fele.

A PrusaSlicer jól csinálja, az öreg Cura 15. valamit elkalkulál a mennyiségben.
Gondolom azok után, hogy 2% változás a Flow értékében, ami kb 0,02mm méret változás a filamentnél, szinte ugyan azt a csíkozást adja, mint Bélának a csajszija.
A Cura több mennyiségű anyagot nyom itt szinte biztos, mivel minden más rendben van.

A mellékelt kép nyomtatásakor állítgattam 5-8 soronként a Flow-ot 100-98% között.

svejk

Köszönöm, így már gyenge elmém is felfogta! [#worship]

Megkeresem milyen is a mechanikád, meg a fűtésed....

svejk

Hmmm... lineáris sínek, kocsik az asztal alatt.
Gyári, valami tekercs elrendezésű fűtésszál az asztalon.
nem lehet, hogy azokat a gumilábakat pár századdal összenyomja a mágneses mező?
Megy ott vagy 6-8 A....
(no ezt sem lenne nehéz mérőórával ellenőrizni)

Bár én igazából nem látom a munkadarab képeken hogy ez Z tengely vagy inkább extruder hiba.

000000000

Szia!

Látom, benne vagy a 3D váza tesztekben mostanában alaposan.[#eljen]

Javasolnék neked  és másoknak is majd egy olyan 20*20 mm-es mégyzetes oszlop váza teszt nyomtatást, ahol 5 mm-ig Z irányba simák (tömörek) az oldalfalak, majd az újabb 5 mm-es magassági szakaszon 5 mm-enként X és Y mentén egy-egy ablak, nyílás legyen az oldalfalon. Mivel ilyenkor a felső részen a száladagolást is szaggatni kell, valamit gyorsulni/megállni/lassulni is szükséges, bizonyára fokozottan lesz egy kis gond a technikával, hiszen még állandósult, folytonos mozgást se tud lengések nélkül produkálni a hajtásrendszer.

Sokat lehet majd egy ilyen tesztből tanulni, és elgondolkozni a kapott eredményeken.

B.Zoltán

Nem fogja a száladagolást szaggatni, mert akkor már nem váza mód lenne.

Addig, amíg nincs ablak egy vonallal csinálja, utána is váza, de két vonallal a körvonalakat megszakítás nélkül.

000000000

Ezt nem egészen értem. Adva van egy teszt alkatrész, amit próbáltam leírni, hogyan néz ki. Ennek a falvastagsága mindenhol azonos, csak a felső részen 5*5-ös "kicsípések", fél ablakok vannak. Miért lesz kétvonalas ettől a gyártás ezen a részen? A váza attól még váza, ha nyílások is vannak rajta.

000000000

Pl. 25 mm hosszú oldal esetén ez a falrész így nézne a leírtak kapcsán:

PSoft

Eddig nem mértem, de most megtettem.:)
Az SSR típusa: OMRON G3NA D210B
7.3 mA a vezérlés mért/felvett árama 12.3V szintén mért feszültségnél.

Még az SSR előtt...
Meg volt a kis, "kattogós" relé is.
Egy 12VDC 10A-es, szintén OMRON, az alaplap asztalfűtés kimenetéről kapcsolva.

A jelenség...akkor is ugyanaz volt.:(

PSoft

Idéz(no ezt sem lenne nehéz mérőórával ellenőrizni)

Tényleg nem nehéz...meg is tettem.:)
Nincs mérhető változás az asztal üveglap síkján sehol.:(

Egészen pontosan, hidegen 8.95A az asztalfűtés induló árama 12.3V-on, majd kicsit -pár mA-t- visszaesik ahogy melegszik.

svejk

Igazából én sem hittem benne, csak olyan reggeli böffentés volt.

Akkor barátom keress tovább! :)
Nagy előnyöd van, mert tudod a hibát bármikor reprodukálni.

svejk

No még egy böfi aztán eldugulok.

- akkus táplálás csak úgy egy kapcsolóval vagy nyomógommbal
- polaritásváltás
- váltóval való megtáplálás.

valami visszahatás csak van

B.Zoltán

A váza módot akkor alkalmazza, ha a test tömör.
Ha bevágás van (a te szóhasználatoddal ablak), akkor már nem tudja spirál módba rajzolni, tehát rétegekre áll át. Persze ez lehet egy vonal is, ha a falvastagság pontosan megegyezik a fúvóka méretével. De amennyiben eltér, már körvonallal fogja nyomtatni.

A képen látható tárgy alsó részét váza módban nyomtatja (egy vonallal), a felső részét réteges módban.

Az egésznek az érdekessége az, hogy az ablak, ahol kezdődik, ott átvált két vonalra, és mivel a levegőben nem tud megállni a nyomtatás, lepotyog, ezért nem lesz értékelhető az eredmény.

(Az egyik kép Cura 15.04, a másik PrusaSlicer 2.0. Ezt a kettőt teszteltem. Ki tudja, más szeletelők hogy csinálják.)