Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nem olyan egyszerű a Béla esete.

Múltkor nyomtattam egy robotgép fogaskereket, aminek a fölső hengeres részénél ugyanaz az átmérő van, csak az a különbség, hogy annak a fölső felében nagyobb a luk. Meglepetésemre ott ahol nagyobb a luk, ott a külső átmérő is 0.3 mm-rel nagyobb. Gondoltam, hogy a szeletelő változtatott a sebességen, mert kisebb a felület, és lassított rajta, és ezért lett ott nagyobb.

Következő nyomtatásnál kínosan figyeltem rá, leszimuláltam a gcode-ot, tökéletesen egyforma sebességgel nyomtatja végig a fogaskerék fölső részét, ennek ellenére ugyanúgy megvan a méretváltozás, 0.3 mm-rel nagyobb a külső mérete.

A képen látszik, amiről beszéltem. Csak egy ilyen ocsmány nyomtatást találtam, amit a Spectrum filamenttel szórakoztam, amivel nem lehetett nyomtatni normálisan. De a hibát nem a filament okozta, mert az előző nyomtatások is ugyanilyen rosszak.

De aztán hagytam a problémát, mert a gyakorlatban jelentősége nem volt, ez csak egy funkció nélküli része a fogaskeréknek.

Ebből is látszik, hogy a 3D nyomtatás nem olyan fekete és fehér. Vannak még érdekes dolgok, amire kapásból nem tudjuk még a magyarázatot.

svejk

Szerintem skicceld le az rossz és a jó bekötést mert nem biztos, hogy értjük mikor mit vettél le és az a levétel mit is jelent, áramot vagy vezetéket. :(

PSoft

IdézViszont akkora az igénytelenség, az érdektelenség, hogy eddig még senki nem jelentkezett.

Te mindent tudsz!
Talán...erre is megtalálod a választ.
Kicsit segítek...
Ebben az esetben, ne "műszaki, vagy szakmai" választ keress. [#wave]

szf

Újból massziroztam a dualfejet. Kicsit szőrös.

szf

Ez nem lett jó kép...
Ez az igazi

PSoft

Találtam egy jó kis skiccet.:)

Keress egy csavarhúzót és kösd le az asztalfűtéshez menő piros vezetéket az SSR-ről.

Ezt csináltam én is.
Ilyenkor ugye az alaplapról kapja folyamatosan az SSR a vezérlést, mert hűl az asztal.
A Repetier felületéről viszont manuálisan bármikor bele tudok nyúlni, -imitálva a kapcsolási pontot- ki/be tudom kapcsolni az asztalfűtést.
Így manuálisan kapcsolgatva ki/be, nincs a csíkozás a felületen.

NickE

Rendeltem TPU filamentet, mert láttam, hogy ez gumiszerű hajlítható anyag és nekem most pont erre van szükségem. Viszont utána olvastam, hogy ennek a nyomtatása nem olyan egyszerű. Wanhao Duplicator 6 nyomtatóm van.
Azt olvastam, hogy szét szokta kenni. Sajnos a filament change menüben az anyag kiválasztás résznél nem is szerepel a TPU.

Szívesen fogadnék tanácsokat, mire érdemes figyelni, hogy kell beállítan. Van valakinek Wanhao D6 + TPU tapasztalata?

000000000

Ezt írtam: "Van itt még pár ilyen gondolkodású, viselkedésű hangadó, ..."

Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, kire gondoltam még. [#kacsint]

PSoft

Hehehhh...
Azt, kettővel utána írtad!

IdézNem kellett sokat várni...
Gondolom, izgatottan rágtad a körmeidet idáig. [#kacsint]

PSoft

Egészen pontosan kapcsolástechnikailag...

Ez az összeállítás van most.

Annyi különbséggel, hogy a PSU2 is 12V és az alaplap a GT2560-as board.

svejk

No és ekkor honnan kapta a tápot az alaplap?

svejk

Ez érthető ábra és még korrekt is lehet. [#eljen]

PSoft

Kezdek összehaverkodni ezzel a hideg asztallal.[#vigyor2]
PLA-t egész faszán lehet nyomtatni így is.

Az első réteg ugye nem gond, ott még 60C°, aztán a PrusaSlicer...kikapcsolja.
A vége fele már csak...18-20C° volt az üveglap.

dtb

[#eljen] Ez már nagyon faszányos! [#eljen]

vjanos