Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Még nincs egy éve, hogy megvettem, így nekem sincs tapasztalatom ezen a téren. Nyilván nem alkalmas tömeggyártásra. De. Az alu profilon gumi-szerű görgők gurulnak. Ha valami kopik az először a görgő lesz. Az pedig excenteres tengelyen van, tehát után-állítható. Ha többszöri görgőállítás (és esetleg csere) után az aluprofil is kopást mutat, mivel szabványos gépépítő profil azt is ki lehet cserélni. Cserébe egyszerű mint a faék, és olcsó is. Természetesen egy köszörült acél lineár csapágyakkal sokkal profibb lenne, de eddigi tapasztalatom alapján teljesen felesleges.

szf

Én is így gondolom. Ezért mivel nincs elegendő nyomtatóm és mivel adódott ilyen acél vàz össze is rakok egyet.[#kacsint]

RJancsi

Azt az apró megjegyzést tenném, hogy topcitársunk mint írta nem akar építeni, kész nyomtatóra vágyik.

PSoft

Ne haragudj, de tegnap már nem került sor a válaszomra...:(

Ha építeni nem tudsz, -vagy nem akarsz- én is az Ender3-at javasolnám.
Én ugyan közelebbről nem ismerem ezt a konkrét típust, de mindenfele jókat hallani róla.
Itt a Fórumon is többen megelégedéssel használják, minőségi/precíziós nyomtatásokra is.
Nyilván meg vannak a korlátai az Endernek is, mint ahogy mindegyik másiknak.
De én úgy gondolom, hogy ár/érték aányban az egyik legjobb választás lehet.

PSoft

Ha majd két éve összejött volna "okosban" a lézeres vágás, akkor nekem is ez a váz lett volna. [#kacsint]

kijy8hc3f

Kedves Fórumtársak. NAgyon szépen köszönöm az infőkat Lehet holnap nekiindulok venni egyet. Az első kiadású Prusa klont mellette mennyiért szabad megvenni? 50 re tartják. Egyáltalán érdemes?

Jenő

xt79ipd3

Szia!
Várj még, ha lehet. Egy információt várok még.

xt79ipd3

Megjött az infó. Sajnos a webáruházas 60.000 Ft-os Ender 3 nettó ár. Szóval még ÁFA nélküli.

Ettől függetlenül ezt a típust javaslom én is.

kijy8hc3f

Tisztelt Fórumtársak.

Köszönök minden segitséget, megrendeltem a javasolt Ender 3 Pro készüléket Csehországi raktárbol.  4 napra igérték, remélem  a hétvégére meg is érkezik. Ezt követően, bombázni fogok mindenkit  infókért, remélem nem vettek ki a jóindulatotokból. Természetesen nagyon fogok igyekezni megtanulni a dolgokat, de nézzétek el nekem ha eseetleg többaször rákérdezek valamire. Hiába na a 70 feletti kor már nem kevés  agysejt elhalással jár, ráadásul eddig két hetente, most, hogy a barátom visszaérkezik küldöldröl hetente lesz IQ-NUQ klub,- ahol ujabb agysejtek esnek a szesz áldozatául. Igaz én csak a ser névre halgató  ambroziával élek, de azért ez sem kevés esetenként 8-10 doboz Pilsner esetén.

Üdv Jenő

RJancsi

Előre is gratulálok az új szerzeményhez! Kicsit irígykedek is ha nem elírás, hanem tényleg a "pro" verziót választottad. Igazából nem sok különbség van a sima ender 3-hoz képest, de mégiscsak akad. Pl. az Y tengely egy megerősített, 20x40 helyett 40x40 mm-es aluprofilon van. Mivel dupla széles ezért stabilabb az asztal. A tápegység erősebb lett és a hűtőventillátort alulra tették, ezáltal nem potyog bele semmi. (A sima Ender 3-hoz szinte mindenki nyomtatott egy ventillátor takaró fedelet.) Végül a gyári csomagban van egy mágneses asztal burkolat amit könnyedén fel és levehetsz, nem úgy mint az eredeti Ender iratkapcsos megoldásánál.
Ha az összeszerelésnél gondodo akad, írjál/hívjál nyugodtan (elérhetőségeim az adatlapomon). Szerintem nem lesz gondod az összerakással, annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag képregényt kapsz hozzá mint egy IKEA bútornál, nem bonyolították többnyelvű leírással. Ne lepődj meg, ha az összeszerelés után megmarad egy fél marék mindenfajta méretű csavar. A kínaiak nem számolják meg darabra, raknak mellé bőven, hogyha leejtesz néhányat még mindig maradjon elég. [#nyes]

B.Zoltán

A rendelési linket megadnád, mert sok változat van a pron belül is.

kijy8hc3f

AliExpress to see more details.
Check order status

If you have any questions, please let us know!

Sincerely,
AliExpress
Order Details   Total: US $239

CREALITY 3D Printer Upgrade Vision Ender-3 PRO Printer DIY KIT Ender-3 PRO With MW Power Supply 3D Drucker Impresora Printer Kit
Ender-3 Pro, Czech Republic x1
Order Time:   2020-02-17 13:23
Payment Time:   2020-02-17 13:24
Store:   
CREALITY 3D Global Store

B.Zoltán

Sikerült megtalálni.
Jó választásnak tűnik, sok örömöt kívánok általa neked.

zip0ji0se

Bocs, hogy ide is berakom, de talán elöbb észre vehető.
Eladó sorba került a képeken látható kijelző. Adatai a képen. Teszteléshez volt használva pászor.
Ára 6500Ft plusz szállítás.
Ha valakit érdekel privátba zaklasson bátran.

i0ief5xw5

Sziasztok, Elsö három színnel nyomtatásom eredménye, Anubis szobor,nyomtatási idő 13óra 27perc 190/65, 04/02, 40mm/s.