Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Most megfogtál, az angol nyelv hiánya!
 Egy Ender 3-asom van, a vele adott Cura15.04.3-al csinálom a kódot a nyomtatóhoz. Ez megenged ilyen mutatványt?

szf

RJancsi

Lehet, hogy nemcsak nem érted, de nem is látod, hogy hol lehet állítani. Engedélyezni kell, hogy a legördülő ablakban megjelenjen.

B.Zoltán

Ender laphoz 60-65 fokos asztalt (PLA) használok.
Nyomtatás előtt időnként érdemes megmosni folyékony szappannal.
Nekem meg az a gondom, hogy nem bírom leszedni róla a nyomatot.

2f428kduf

Köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált.

iv43r83d

Sziasztok!
Van egy ilyen hiba!Ennek mi lehet az oka?A kijelző rossz vagy csak beállítás? Próbáltunk egy másik kijelzőt az működik rendesen ezzel a beállítással.[#nemtudom]
A segítséget előre is köszönöm!

morvfer7

keresd meg a marlinban ezt a sort:

U8GLIB_ST7920_128X64_RRD u8g(0);

írd át erre:

U8GLIB_ST7920_128X64_1X u8g(23,17,16);

iv43r83d

8v6sh6t3c

Egyet nyomtattam, méretre jó egy kis finomítás kell neki és szuper lesz.

B.Zoltán

Ender3 asztalfóliájába, ha beletapad a PLA és nem akar feljönni, 8:3 den.szesz, aceton keverékével, nekem egy fogpiszkálóval, körömmel sikerült eltávolítani.

A tiszta aceton nyomot hagyott a lapon, de ez a keverék már  nem, viszont megpuhítja a PLA annyira, hogy kijött.

iv43r83d

Köszönöm!Működik![#eljen]
Üdv!Csaba!

000000000

[#5206@szaffibetti] Szia! Ne haragudj, nem volt időm előbb, de otthoni PC-met átnéztem és semmi mást nem találtam, csak egy egyszerű rajzot. Ide beleszúrtam, nem tudom ez segít, de ha van kérdésed kérdezz.

zip0ji0se

Köszönöm így már értem, hogy mit hova ennél. Közben a másik megoldáshoz találtam alkatrészt szf-nél. Már csak a motorvezérlőt várom hozzá mert itthol nem kapni ezt a fajtát. TMC2208 V3.0 UART.

3htrurwv

Sziasztok!

Rég jártam erre. Rég nem volt lehetőségem követni a forumot, és úgy általában a 3D nyontatót rég volt időm bekapcsolni. Az elmúlt 1,5 év teljesen kiesett, ezért nem is tudom, hogy a closed loop stepperekket x/y irányban tesztelte-e már valaki? Érdemes rááldozni azt a 20eFt-ot amibe kb kerüle? Nyílván jól hangzik, hogy nincs lépésvesztés miatti nyomtatvány elbabrálás, de van-e egyéb buktatója, netán előnye?
Ilyesmire gondolok.

B.Zoltán

3D nyomtatónál lépés vesztés, nekem egyszer volt, amikor még zöldfülű voltam és visszahajlott a sarka és beleakadt. Azt meg nem oldja meg, csak az újra nyomtatás.