Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

A net tele van mindenfélével, még az a fórum is, alaposan kell azt szűrni valóság tartalom szempontból.

dezsoe

Nem Te vagy az első mérnök, aki fennakad a jerk-en. A mértékegységével semmi baj, maga a kifejezés rossz, de elterjedt. Lásd pl. itt.

keri

Itt lényegében az.
Ettől még Tibornak is lehet igaza, és a Marline programozói is használhatják rosszul az elnevezést.

B.Zoltán

Akkor már javították a Curát, szerencsére.

svejk

Akkor mégis csak jól gondoltuk?

Rabb Ferenc

Szép a belinkelt hsz-ban a színes ábra, de nem túl informatív. Azt ugyan elárultad, hogy a piros vonal a sebességet ábrázolja, de mi a mértékegysége? És a többi cik-cakk mit ábrázol, milyen mértékegységgel? Hol van az origó?

Az általad oly sokszor - és igen gyakran jogosan - ostorozott csicsavilágban legalább ezeket odaírják...  

Ez így nem egy
Idézléptető motorról készült mérési részlet eredmény diagram
csak egy kusza színes vonalhalmaz amiből nem sok derül ki a nagyérdemű számára

dezsoe

Igen, a funkciója az, a neve meg hibás, mert az mást jelent. (Teljesen igaza van Tibornak.) Valami olyasminek kéne lenni, hogy start/stop sebesség vagy valami hasonló. Persze, a tévedés jogát fenntartom. :)

svejk

Aha!

Azt hittem valami szleng itt a 3D nyomtatók kapcsán.

Így akkor tisztább a kép, jól gondoltam a funkcióját csak nem tudtam hogy rosszul nevezték el.

keri

Mivel van ilyen angol szó, a mérnöki definíciótól függetlenül is, ráadásul tökéletesen takarja a funkciót, így egy programozó, gépész mérnöki diploma nélkül is teljes joggal nevezhet el egy program változót így, legfeljebb Tibor fog felháborodni rajta.

000000000

Bocs, de az egész hozzászólásod teljes félreértése a diagramnak (a mondanivalóm lényegének), és az ebből levont következtetéseid is így természetesen hamisak, és gúnyolódónak is érzem. Ilyen mértékben gúnyolódni még akkor se illik, ha igazakat írkálnál.

Elég lett volna az említett hozzászólásom magyarázatát figyelmesen, minden szóra koncentrálva elovasnod, és megérteni, ami így hangzott:

"Itt van egy elég vacak léptető motorról készült mérési részlet eredmény diagram, ami szemléletesen mutatja a problémák okát. Jól megfigyelhető, hogy a lila kettős karikánál jelentkezik a negatív sebesség csúcs (piros görbe a sebesség függvényünk), azaz gőzerővel visszafelé forog a motor tengely."

Hoppá! [#ejnye1] Elkerülte a figyelmedet a MÉRÉSI RÉSZLET.
Ez egy teljes diagram része, a teljes diagramon az út függvény is, mértékegységek, idő léptékek minden rajta van.

Mellesleg ez az ábra részlet a mondandómhoz passzolva mértékegység független! Ez minimális gondolkodással belátható. Ugyanis jól megfigyelhető rajta az abszcissza tengely, a +-sebesség alapjel, és a valós sebesség görbe (még a gyorsulás függvény görbe is). Szabad szemmel is látható a több száz százalékos +- eltérés. Nyilván ennek megvan a pontos értéke is a teljes diagramon, de szemre is látszik a több száz százalékos eltérés. Ennyi bőven elég, hiszen cáfolja a vezérlő program kijelzők állandóságot hazudó értékét.

Ferenc! Te egy komoly szakember vagy, így tőled többet várok szakmailag. De a te példád is mutatja, milyen vakvágány az, amikor valaki előitéletből, gondolkodás nélkül, hamis állításokat kreál velem kapcsolatban, és képes olyanokat írni, hogy: " ez csak egy kusza színes vonalhalmaz amiből nem sok derül ki "

Bocs, de ebből a részlet ábrából nagyon súlyos, megdöbbentő tények, hibák derülnek egy léptetőmotoros hajtással kapcsolatban, csak ehhez OBJEKTÍV gondolkodás szükségeltetik. [#felkialtas]

svejk

Döbbenetes ez a hozzászólásod! [#conf]

No de kutyából nem lesz szalonna. :( [#rinya]

000000000

Inkább ne írtál volna semmit.
Vakvágányon vagy, ugyanis objetív gondolkodást kértem. Te meg személyeskedsz nulla szakmai érv mellett. Csináld, a haverjaidnak ez bejön, és szeretnek érte, engem meg nem érdekel az ilyen méltatlan stílus, amit most képviselsz.

Dakota25

" - Úgy látom, szakember - fejezte ki elismerését Senki Alfonz.

- Levin vagyok - vetette oda egy vértanú drámai önmegvetésével, mint aki bizonyos abban, hogy mi is elszörnyedünk e név hallatára. De egyikünk sem tudta, hogy kicsoda volt polgári életében ez a Levin. Megkérdezni nem mertük, ha már olyan gőggel közölte. Talán fájna neki a tájékozatlanságunk e nagy nevet illetően.

- Csakugyan? - érdeklődött ravaszan Tuskó Hopkins, mert mégis szerette volna tudni fegyvertársunk hírességének az okát. - Ön Levin lenne, a híres izé...? na...

A toprongyos veterán hősi önmegtartóztatással, kulisszahasogató öngúnnyal igent bólintott.

- Az vagyok! A nagy Levin. És most már mindent tudnak!

Semmit sem tudtunk.

- Csak kérem önöket, hogy vallomásom maradjon köztünk.

- Őszintén bevallom - mondtam később -, én nem tudom... hogy ki volt ön... kedves... Levin...

- Csak csúfoljon!

- Higgye el...

- Elég! Ön nagyon jól tudja, ki vagyok. De tessék! Űzzön gúnyt belőlem, ha ez mulattatja!

És elfordult. Mit lehet itt tenni?  "

R J

dezso74

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám.
Vettem egy Bigtreetech SKR V 1.1 es alaplapot. Marlin 2.0 ás verzióval szeretném működtetni, de fordítás közben dob pár hibaüzenetet.
Pl:  #error "Serial port 0 does not exist"

#error "[XYZ]_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER is now NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET. Please update your configuration."

#error "SINGLENOZZLE requires 2 or more EXTRUDERS."

#error "Z_MIN_PROBE_REPEATABILITY_TEST requires a probe: FIX_MOUNTED_PROBE, NOZZLE_AS_PROBE, BLTOUCH, SOLENOID_PROBE, Z_PROBE_ALLEN_KEY, Z_PROBE_SLED, or Z Servo."

Már csak ennyi hiba üzenet maradt, elviekben a többit sikerült kijavítanom.

Találkozott már valaki ezzel a hibával.
Tudna valaki segíteni?

Visual Studio Code Platformio és Marlin 2.0

Segítséget előre is köszönöm.

laaci

Szia,

Nekem ma érkezett meg ez a lap. Én a gyártói "Marlint" kívánom használni:
https://github.com/bigtreetech/BIGTREETECH-SKR-PRO-V1.1