Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#eljen]

Majd, muti meg...

guliver83

Gyorsan meg is van.

frkdv6dyr

Ezt nem értem [#nemtudom] ha a külsõ menetet jó a belsõ miért ilyen?

xt79ipd3

Szia!
Csak egy tipp, ha CURA-t használsz:
Travel -> Not in skin.

keri

Mert a szálat a kör mentén befelé húzza.
Külső menetnél rá a helyére, a belső menetnél meg el a helyéről.

Belülről kifelé nyomtatni, vékonyabb rétegek, nagyobb átfedés a falak között.

keri

Na meg ne metrikus menetet akarj nyomtatni, ha nem muszály
Én 90fokos trapéz menetet szoktam tervezni, mert annak csak 45fok a kihajlása, azt meg vígan tudja nyomtatni.

000000000

"(itt most nem nevezném meg)"

Nevezd csak meg, ha egyáltalán vannak ilyenek!
Az utolsó félév motor dinamikával kapcsolatos hozzászólásaim kapcsán mutass rá ezekre a neked fájó pontokra. Enélkül ugyanis amiket itt összehordtál, az csak egy hazugság halmaz a tényekhez képes, és kénytelen vagyok csak a te személyeskedő, valótlan előítéletre épülő magán véleményednek tekinteni.

Mellesleg nem nagyon fogsz ilyen "kirohanásokat" ( ez is mekkora szubjektív csúsztatás ) találni, esetleg csak akkor, ha már végképp kihoznak a sodromból a sokadik, az eredeti műszaki téma felvetésemhez nem is kapcsolódó off-ok utáni válaszreakcióm kapcsán. Az utóbbi időben meg mindenképpen  próbálok csak a szakmai érveknél maradni, higgadtan viselkedni, még ha a vitázó erre képtelen, akkor is.

Megírtam már kb.100-szor itt, most akkor 101-edszer is [#felkialtas] :
Arra törekszem, hogy amit mondok, írok itt, annak ELSŐ megjelenésekor minimum a 99%-a műszaki tartalmú tényállítás legyen. Mivel CSAK azokban a témákban teszem ezeket, amihez értek is valamicskét, hiszen 30 éve csinálom, tanulom hivatásként, megszállottként a munkámat, ezért igen kicsi az esélye a tévedésemnek, de természetesen nem kizárt. Ha valami bajod van az irományommal, ilyenkor CSAK a műszaki ellenérvekre vagyok kiváncsi, és lehetőleg semmi másra. Kéretik már ezt végre megérteni egy műszaki Fórumon ( még ha hobby, akkor is ), és hozzám így viszonyulni. Köszönöm! [#wave]

B.Zoltán

Esetleg növeld a falvastagságot, hogy legyen mihez tapadnia a külső rétegnek, és ellenőrizd, hogy a külső réteget utoljára csinálja, mert ha elsőnek csinálja, nincs mihez tapadni a kiálló menet hegyénél. (Slic3r-ben van ilyen opció: External perimeters first Kikapcsolni)

frkdv6dyr

Igen ezt Sli3r volt, de az External perimeters first ki van kapcsolva. Most fut a Simplify3D gkód arra még kíváncsi vagyok.

frkdv6dyr

Simplify majdnem tökéletes.

frkdv6dyr

Erről dobjál fel egy képet légyszives mert nem találtam 90°-os trapézt a Fusion 360-ban.

keri

Magam szerkesztettem.
A lényeg hogy 45 fok a menet falának szöge, és van egy kis párhuzamo rész, köztk hoyg  ne legyen éles a menet, ami ilyen szálhúzáss hibákat okozhat.
Az ilyen nyomtatott összecsavarós dolgokat mindig ilyennel tervezem, mert igénytelen a nyomtatásra, könnyen működik, és erős.
Persze komoly rögzítésre nem alkalmas.
Ha ilyenre van szükség, akkor menet megmunkáló szerszámmal alakítom ki a menetet, vagy mégjobb fém csavart tervezek be.

https://www.thingiverse.com/thing:3396469

keri

Najó, visszakapcsoltam a helyes írás javítót, mert ez borzalom hogy írok nélküle [#rolleyes]

B.Zoltán

Milyen emelkedésű ez a menet, nekem nem volt gondom velük.
M6 még nyomtatható, de a levegő pisztoly kúpos vége angol menet 1,3 körüli, ha jól emlékszem, az is probléma nélkül lehet.
Látom neked is fog menni.

frkdv6dyr

Ez kicsit nagyobb M25/2mm.