Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

[#eljen]
Szeletelő Cura?

i0ief5xw5

Igen, Cura 4.3.0 .[#vigyor]

szf

Érdekelnének a Cura beállítások. Le lehet ezt valahogy menteni.

i0ief5xw5

Nem tudom, de itt van két kép.

zotykó

Hello.
Egy ismerősöm megkeresett, hogy a motorján mindig eltörik a műanyag zsanér. Valószínű ha venne másikat valahonnan azzal is így járna, mert ez egy régi motor és nincs a bontókban csak pont ugyanolyan törékeny. 1 szó mind 100. Szeretne legyártatni 3D technikával néhány ilyet. Ha valaki bevállalná, megkérem írjon nekem és összekötöm az ismerősömmel.
Köszönöm.

RJancsi

Tartok tőle, hogy egy 3D nyomtatott sem tartana soká. Hacsak nem az OT vizsga miatt kell, én körülnéznék milyen fém zsanérral lehetene helyettesíteni. Ami több munkát igényel de esetleg meg lehetne próbálni: egy rejtett fém zsanérra (akár egyedi is lehet lemezből kivágva) nyomtatni egy eredeti zsanérhoz hasonló burkolatot.

Rabb Ferenc

Talán ha nagy fém tartalmú filamentből készülne...

A kép alapján úgy tűnik, hogy jó alapanyagból, megfelelő technológiával nem is olyan nagy durranás hozzájutni [#eplus2]

keri

Olyan ismerős a neved.
Merre felé laksz? Ez csak azért érdekes, mert utálok postázni.

Szerintem meg tudnám neked oldani ezt, de szögezzük le az órabéremet nem tudod megfizetni, szóval csak szívességből vállalok ilyet. [#nyes]

Viszont nem csak a kinézete érdekes, hanem azt hogy konkrétan hol van használva, mert úgy méretezi az ember hogy jobb legyen mint a gyári, illetve kell egy konkrét példány is, amiről le tudom venni a méreteket. Lehet törött is. Valamint ha olyan hogy illeszteni kell, akkor a helyére is kell próbálni párszor. Ezért is lenne nehéz postával megoldani.

Illetve a nyomtatási rétegek látszanak, szóval egy csiszolás és festés kell hozzá. Ez utóbbi az UV védelem miatt is előnyös. Anyaggal szerintem nem lesz gond. Karbonszálas Poliamid biztos jobb mint a gyári bekeményedett akármi, illetve érdemes lehet acélból csinálni a zsanért, ha nagy a terhelés és csak a burkolatot nyomtatni rá.

RJancsi

Kb. én is a fém zsanért javasoltam 3D "optikai tuning"-gal.[#papakacsint]
[#t9p25391#]

keri

Te javaslatod csak utána olvastam [#eljen]

RJancsi

A karbon szálas poliamidot nem ismerem, de jól hangzik. Lehet, hogy abból tényleg jobb lesz mint a gyári még fém betét nélkül is. Bár egy kicsit szkeptikus vagyok a szálerősítésű filamentekkel szemben. A többinél sem az jellemző, hogy egy réteg szakad szét, hanem hogy a rétegek válnak el egymástól. De a sikerül a nyomtatás irányát a húzóerő irányába forgatni (tudományosan: a nyíróerőt lecsökkenteni), akkor biztos van haszna a karbonnak.

vjanos

Végül is ha a modell már megvan, alubol is ki lehetne marni...
Persze ez is olyan projekt, amit az ember inkább saját géppel magának csinál meg :D

keri

PA előnyös tulajdonságait gondolom ismered, viszont nehéz nyomtatni a zsugorodás miatt, ellenben így a szénszállal keverve nincs ilyen gondja. Nagyon szépen és könnyen nyomtatható.
Rétegek mentén nyilván gyengébb, de ezzel a karbonnal keverve elég erős és merev anyag miközben rugalmas is.
Plusz a magasabb olvadási hőmérséklet és jó választani.

RJancsi

És mennyire "eszi" a fúvókát? Több helyen olvastam, hogy a rezet elég gyorsan kikoptatja. Bár amennyibe egy rozsdamentes (vagy zafír) fúvóka kerül, inkább veszek egy marék kínai rezet és eldobom ha kikopik. Vagy feldörzsölöm nagyobbra és lesz 0.5-0.6-0.7 mm-es dűznim.[#nyes]

keri

Nem tudom, még nem kopott el, igaz nem is nyomtattam sokat, de azt mondják egy tekerecs egy fúvóka.

Vettem rozsdamentes acél fúvókát is, kínaiaknál az sem drága, de nem éreztem szükségét még a cserének.

Meg ugye ahogy mondod, van egy marék sárgaréz