Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Azért az a kínai ezüst PLA tudja a dolgát. [#nyes][#nyes][#nyes]

vadember

És még ráadásul olcsó is. Bagatell összeg ezért a gépért a kétmillió Forint. [#csodalk] Ennyiért lehet, hogy a csupasz csajok amiket nyomtattok életre is kelnének a végén.
Én ugyan nem látok különbséget a Psoft néhány tízezer Forintos gépe és az ő gépük által készült nyomat között. Lehet, hogy neki is árulnia kellene néhány hangzatos mondattal körítve és jó drágára beárazva.

ebalint

gyula91

Köszönöm a segítséged!

keri

Ehhez nem kell indukció. 12V-os fűtőpatron 24V-ról is felfűt nagyon gyorsan.

frkdv6dyr

Csak állitsd át a PWM-et mas-ról 40-60%-ra es csinálj új PID kalibrációt. Egyébként kimehet hibára.

vjanos

Látom sikerült megfogni a lényeget :(

A gép egy rakás rossz, meg túlárazott is persze.
Viszont kevés olyan fej van, ami 0.8-as fúvókával ennyi anyagot le tud olvasztani.
Nem is tudom, a sima ellenállásos fűtő bírna-e 500 fokot.

svejk

Visszalapoztam, gondolom [#t9p25249#] ez a hiba szűnt meg most.

Ott írtad, hogy volt már jobb.
Akkor még másik alaplapod lehetett?

Most végül is mi a konklúzió?

A fűtéskörök lüktetéseiből adódó feszültségesések visszahatnak a bélyeg motorvezérlőkre?
Lehet elég lenne a referenciafeszültségeiket stabilizálni?
Egyébként milyenek a bélyegek amik hajtják a motorokat?

svejk

A száladagolással lehetett a legérzékenyebb?

svejk

Szóval nem -sal hanem -ra.

xt79ipd3

Bizony. Nálam is bevált. [#taps]

xt79ipd3

Szalai György

Miért ne bírna? Még akár fűtőellenállás nélkül is.
Hiszen a fej anyaga maga is egy ellenállás és magasabb hőmérsékleten olvad mint a hőre lágyuló műanyagok.

PSoft

Igen ott is látszik a hiba, bár nem annyira szembetűnő, mint pld. itt:
[#t9p25073#]

A kezdeteknél emlékeim szerint jobb volt ugyanezzel az alaplappal is.
Akkor is kipróbáltam kíváncsiságból többször is ezt a "váza módot", -itt is mutattam nyomatokat- de nem emlékszem hogy ilyen csíkos/hullámos lett volna a felületem.
De...
Biztos nem volt ilyen, mert már akkor is "bacta volna a csőrömet" és foglalkoztam volna vele.:)

A konklúzió...
Egyenlőre...nem tudom.

Ami biztos...
Az alaplapról vezérelt, SSR-rel kapcsolt asztalfűtés ki/be kapcsolása valamilyen módon -az alaplaptól független, külön táppal is- hatással van az alaplapra.
Ugyanebben az összeállításban...
Ha nincs áramfelvétele az asztalfűtésnek, -konkrétan ha vezérlés közben megbontom a fűtés körét- megszűnik a felület hullámossága/csíkozása.

Az alaplap és rajta a bélyegek, most egy 12V 10A-es tápról mennek.
A fűtések a két SSR-en keresztül egy másik, 12V 15A-es, az alaplaptól független tápról.
A két SSR vezérlése, az alaplapi fűtések helyére van kötve polarításhelyesen.

A bélyegek most vegyesek, Az "X-Y" DRV 8825-ről megy 1/32-re jumperolva, a "Z-E" A4988-ról 1/16-ra jumperolva.
Mindegyik motor 0.9°-os, 400 lépéses.

svejk

No én feladom... ne haragudj de egyszerűen képtelen vagyok elmenni az írásaidon.

Az előbb:

"Ami biztos...
Az alaplapról vezérelt, SSR-rel kapcsolt asztalfűtés ki/be kapcsolása valamilyen módon -az alaplaptól független, külön táppal is- hatással van az alaplapra"

Tegnap meg mégis jó volt itt [#t9p25455#]?

Vagy csak akkor jó ha egyáltalán sehonnan sem kap az asztal fűtést?
Akkuról próbáltad?

Lehet mágneses térerőt produkálsz az asztalfűtéseddel aztán " ...az energia-csatolás a negatív tengelyen polarizálódott"  :)