Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Mifelénk "ring"-be van kötve a hálózat [#nyes] azt kicsit nehezebb megzavarni. Fénycsöveket LED-re cseréltem, pillanat pákát meg normális forrasztóállomásra. Asszony is kiiktatva kapott karácsonyra egy drótnélküli zümmögőt a rakéta porszívó helyett.[#eplus2]

Zen-budhizmus van itthon hálózati zavar ügyben. [#kacsint]

keri

Én is ezt kérdem. Minek rá PC? [#nemtudom][#vigyor]
Simán kártyáról nyomtatok.
Kényelmes meleg szobában megcsinálom, lesétálok, elindítom és otthagyom.
A hálózatos annyiban egyszerüsítené, hogy nem kéne kártyát vinni magammal, de annyit nem ér.

PSoft

Páran tudják, hogy azért...vannak még nyomtatási problémáim. [#kacsint]

Mutatok pár közeli képet, "erősen" ráfókuszálva a nyomatra...ez van!
Régebbi nyomatokat nézve, az elején nem volt ilyen probléma.
Én arra gondolok, -és kb. úgy datálom időben- hogy mióta az M8-as menetes szár orsóimat kicseréltem kínai trapéz orsókra a "Z" hajtásomban, azóta van ez a probléma.
Lehet hogy képzelődöm, de mintha a kínai orsó(k) menetemelkedését látnám a nyomat felületén.
"váza mód"-ban, nagyon jól látszik ami nem tetszik, de "normál" nyomtatásnál is.

Kinek, mi a véleménye a meglátásommal kapcsolatban? Esetleg más ötlet...?

PSoft

Transzparens filamenttel...még látványosabb.

000000000

Ha Bp. környékén jársz, hozd el a 3D nyomtatódat.
A motor dinamikai mérőrendszerem azonnal kimutatja az X, Y, Z hajtásrendszered hibáit. A mérési eredmények kapcsán pedig a bajok orvoslása, csökkentése is sokkal könyebbé válik, hiszen láthatóvá válik, mi is a fő gond egyáltalán.

Egyébként azon is érdemes elgondolkozni, mennyire korrekt egy ilyen arduinós step jel? [#csodalk][#conf] Mert ugye ne felejtsük el, ha hitvány a kiadott vezérlő jel, akkor a világ legjobb motorhajtása is csak hitványságot produkálhat.

keri

Nyomtass egy kúpot, ha a hiba egyenletes marad, akkor orsó, ha ritkul akkor extruder, vagy fűtés.
Ha az orsó, akkor ráadásul a kitérés iránya is körbe fog járni, extruder, ill. fűtésnél csak keresztmetszet változik.

2vkx6unz

Nos nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Akkor van ilyen ha görbe az orsó vagy nem egytengelyű az orsó és a motor és a kapcsolat is merev. Ilyenkor megfeszíti a Z tengely a síneket és a mechanika merevségének függvényében ez meglátszik a nyomaton. Nekem a két 500-as 12mm átmárőjű rudat nyomta el ami a Z, pedig nem volt nagy az ütése. Kicseréltem egy 4 bekezdésű 8mm emelkedésűre ami nem görbe és sokkal jobban figyeltem, hogy egytengelyű legyen (kicsi legyen a szöghiba). Sokkal jobb lett az eredmény.

Ellenőrizd az orsókat, mennyi az ütés és az mekkora feszültséget visz a mechanikába.
Ha jól emlékszem akkor kuplung is van a gépeden, azt is meg kell nézni, hogy azok jól állnak és eléggé egytengelyűek.

Ha ezt rendbe hozod sokkal jobb lesz. Szerintem bőven elegendő a 8mm emelkedésű orsó az is elég jó Z felbontást ad.

guliver83

A hibákat soha senki nem mutatja :)
De akkor nem csak nálam voltak hibák!

guliver83

Hogy működik egy ilyen mérés?
Szét kell hozzá szedni a vezérlés stb?

2vkx6unz

Alaposabban megnézve lehet, hogy mégsem az orsó. Ehhez mondjuk áltni kellene, milyen a másik oldal. Ha orsó akkor az ütés maximuma a másik oldalon minimum. Mondjuk a felület nem annyira hullámos.

A nyomtatófej nem lötyög a sínen? Az asztal?

Én továbbra is mechanikai problémára gyanakodnék.

dtb

"Mifelénk "ring"-be van kötve a hálózat" Ez pontosan mit is takar? Nem írnál róla (ne offoljunk itt) valamelyik topicban?

keri

Selejtet minek mutogassuk?
Ha sikerül jól megcsinálni a nyomtatót azzal érdemes dicsekedni.
Legyen elég hogy akinek sikerült elhárítani a hibát az adja a tanácsokat azoknak akiknek még nem [#vigyor]

Alapvetően tényleg ilyen apróságokon múlik mint amit Sanyi leírt, ezt meg sok tököléssel lehet feltárni, vagy megméretni Tiborral.

keri

Ja, ilyen nekem is volt most hogy lötyögött a fej a foglalatban. Beraktam egy gumigyűrűt azóta hibátlan.
Persze az igazi megoldás az lesz ha tervezek magamnak saját fejet, mert ez amúgy is elég béna ami alapból az X3D nyontatóhoz tervezett az ember.

keri

Bár az nem szabályos hibát csak simán nagyobb rétegfluktuációt okozott.

Szalai György

Ezt ne rontsd el. Mond, hogy direkt ilyen. Ez így jó. (Az EKG-mat sem akarnám egyenesre.)
Szerintem abszolút eladható, látványos.
Más mintát is tudsz rá? [#vigyor2]