Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

és ha azt szeretnéd hogy magyar legyen az is meg oldható

Devecz Miklós

Köszönöm, megtaláltam. [#wave]

kijy8hc3f

Üdv, Köszönöm az infókat. Igyekszem a kis agyammal értelmezni  amit irtál, sajnos a 72 év, meg a szakmunkásképző szintje, bizonyos határokat szab, de megprobálok felnőni a feladatra. Ha még két évvel ezelőtt meg tudtam tanulni a Fotoshop használatát ( ugyan csak egy feladat erejéig) remélem ezzel is megbirkozom.
Mégegyszer nagyon köszönöm a választ illetve válaszokat.

Jenő

frkdv6dyr

Minden tiszteletem [#wave] 72 évesen újat tanulni [#wow1] na így képzelem én is a jövőm. Remélem sikerül követnem a példádat.

Én mindenesetre kinevezlek itt a személyes példaképemmé. Mert nem az iskola vagy származás, esetleg a képesség a legfőbb akadálya az embernek, hanem az akarata, hozzáállása és alázata az ami gátatszab az elérhető magasságnak.

Devecz Miklós

Magyar nyelvű menüt hol lehet letölteni?

xhadp99yn

Keresőbe írd be hogy marlin magyarosítás

000000000

Volt egy kis időm és próbálkozom rétegenként fényképezni és videót csinálni belőle. A fényképezőgép már működik szinkronba a 3D printerrel, minden réteg után fényképet csinál, de nem hagytam befejezni mert elrontottam... [#ejnye1]

Azért az első videót is megmutatom. Jelenleg megy a második próba fényképezése/nyomtatása.

Devecz Miklós

Letöltöttem, nem működik.

Fordításnál hibaüzenettel leáll.  [#nemtudom]

xhadp99yn

csak ki kell cserélni a két fájlt és kész is
írd le a menetét hogy csináltad

Devecz Miklós

A letöltött fájlt kicseréltem a meglévő fájllal, átnevezés nélkül, de valami miatt nem szereti a fordító.
(Marlin 2.0.1, Arduino 1.8.10)

frkdv6dyr

A 2.0.1 lesz a hiba, mivel ebben a verzióban átírtak nagyon sok dolgot. Egyszerűsítettek, változókat vontak össze meg minden finomság. Próbáld a 2.0-val azzal lesz jó szerintem.

PSoft

[#t19p115896#]

Rajzold meg, nyomtatok Neked...két marékkal.[#kacsint]

8v6sh6t3c

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki vezérli pc-ről a nyomtatóját? Kifejezetten az Ender 3 érdekelne.
Egyszer próbáltam laptopról nyomtatni, de nem kommunikált a nyomtatóval. Van egy régebbi laptopom, amit ilyen célra terveztem használni. Egy újratelepítés kell neki mindenképpen, és Linuxot szeretnék rá tenni. Kérdés, ha sikerül a nyomtatót és a laptopot összekötni, akkor Linuxról is lehet nyomtatni?

morvfer7

Mi értelme van pc-ről nyomtatni, ha bedugod a memóriakártyát és simán megcsinálja.
A nyomtatások nem 5 perces műveletek, így teljesen gazdaságtalan is ha egy másik egység is foglalva van addig.
Persze, ha szándékos ez a pazarlás, akkor lehet, csak közben ne akarj azon a gépen még egyéb dolgokat is végezni, mert lehet egy 3 órás nyomtatás utolsó 10%-ban fagy majd le az egész.