Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

De, valami ilyesmi lesz, csak meg kell oldani, hogy ne tudjon elcsúszni a szárny a törzsön.
Mondjuk nem befőttes gumit használtunk erre...minimum postai gumit [#vigyor]

keri

Igen.
Egyik barátom ipari hőmérőket gyártott kemencékbe meg ilyesmi helyekre. Ő mondta hogy így csinálják, de ne kérdezd honnan lehet szerezni kaolint.

RJancsi

Én a postaiban sem bízok. Nagyon hamar öregszik és szakad.

keri

[#eljen]
Ez nagyszerű ötlet.
A fenének van kedve megvenni egy 50kilós zsákkal [#vigyor]

keri

A befőttes is.
A gumimotorhoz való széles gumit használtam erre a célra régen, bár az is öregedett, de az amúgy is fogyó anyag volt, és mindig volt kéznél.

RJancsi

Kisebb mennyiségben tőlem. Most épp van 3 zsákkal (összesen kb. 70 kg.) [#wave]

RJancsi

Csak előtte meg kell őrölni, mert általában a fűtőtestekben már vízüveges kaolin van.

PSoft

Nekem úgy rémlik ha eltöröd, porként folyik ki a csőből.
De ha nem, akkor elő lehet venni...öreganyám kedvencét.[#vigyor]

RJancsi

Én inkább egy mozsarat használnék. A vízüveges kaolin elég jól rendbe tenné a kávédaráló kését és a műanyag fedelet. Bár utóbbit már lehet 3D nyomtatóval pótolni. [#nyes]

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Mitől lehet az, hogy a nyomatom alja kb. 2-3 mm magasságban kiszélesedik, elterül? Utána szépen beáll a megfelelő méretre. Próbáltam az asztal hőmérsékletét változtatni, de az sem segített.

A másik. Olvasgattam a kommenteket, és a múltkor már nekem is ajánlottátok, hogy cseréljem le az eredeti lapot üveglapra. Üveglapot még nem sikerült szereznem, de rendeltem egy ilyet ideiglenes megoldásnak:https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.70554c4dUcz3Kg&orderId=8008553826209468&productId=32967457091

Kicsit félresikerült a rendelés, mert azt hittem, hogy olyan lesz mint a gyári, amit Ender 3-hoz adnak, de nem. Valakinek volt már ezzel dolga? Az alsó része ragasztós, de nem tudom hogy mire ragasszam rá. Közvetlenül az ágyra, vagy a régi lapra?

szf

Nem jó a link. Vagy kellenek a belépő adatok. [#eplus2]

keri

Nem látszik amit linkeltél, gondolom a saját belépett profilodra mutat.

Az elefánt láb azért van, mert túl meleg az asztal, vagy nem tud kihűlni a kinyomtatott réteg és a következő réteg lenyomja.
A felsőbb rétegek már ki tudnak hűlni, mert azt már nem melegíti az asztal.

Szóval vagy asztal hőmérsékletet kell csökkenteni, vagy a hűtést növelni, vagy a nyomtatás sebességét csökkenteni, esetleg ezek kombinációja.

Ahogy pont ez előtt tárgyaltuk 50-60fok elég a PLA-nak hogy jól tapadjon, és ezen a hőmérsékleten már ez a probléma sem jelentkezik.

keri

Na meg a bankkártya adatai is [#fogmosas]

PSoft

PSoft

Mondtam én...[#kacsint]

Kicsit kocogtatva...hullik belőle a cucc.
Rézmozsár se kell![#nyes]