Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Gondolom több oka van. Az egyik hogy a 12 db gömbcsukló (lábanként 4-4 db) kotyogása nagyon kihat a fej pontos mozgására. Nemigen láttam még olyan gömbfejet aminél állítható a kopás de biztosan van olyan is. A gömbfejek közötti rúdnak (csőnek) merevnek ugyanakkor könnyűnek kell lennie különben tekeredik az egész szerkezet vagy nagy motorok kellenek a mozgatáshoz.
Ugyan vannak rá szoftverek, de mégiscsak bonyolultabb hogy bármilyen irányú mozgáshoz mindhárom motornak és a mozgató mechanikának egyszerre kell mennie.
A munkaterülethez képest meglehetősen nagy állványzat kell hozzá vízszintes és függőleges értelemben is.

vjanos

Az én bakancslistámon is rajta van, hogy egyszer majd csináljak egyet :)
Mágneses csuklókkal, szénszálas karokkal...

PSoft

Gyarapítva a "hasznos" nyomtatások sorát...[#vigyor2]
A múltkor is készült már pár db. most, megint.

dezsoe

A többfejes nyomtatóval kapcsolatban a tarka béka és társai sosem hoztak izgalomba, nem is értettem, hogy minek az. Ez a felhasználás már annál inkább. Ráadásul a tervezési folyamat is benne van részletesen, ezért is linkelem ide.

Egy-egy ilyen videó, meg amiket itt is látok nyomtatott alkatrészeket, mind közelebb visz egy 3D nyomtató beszerzéséhez...

Szalai György

Hasznos. Nyomtatott doboz, nyomtatóalkatrész tároláshoz.
Megint beleharaptál a kígyó a farkába.
Én ma nem nyomtattam ilyen dobozt. Spóroltam annyi elektromos energiát, ami neked ehhez pont elég volt.
Bár ettől biztos nem fognak kevesebb esőerdőt kivágni.

Mi lehet egy ilyen nyomtatott doboz teljes darabköltsége?
Olcsóbb mintha vennéd, vagy érdekesebb?
Erről eszembe jutott, hogy van olyan doboz, ami nincs, de nekem kéne. Lehet, hogy nyomtattatok egyet.

PSoft

Köszönöm, hogy próbálod a Tőled telhető módon segíteni mások hobbiját.(most épp címzetesen az enyémet)
Jóleső érzés tudni, hogy azért mégis velünk...hobbistákkal vagy.[#kacsint]
No de hogy a kérdésedre is válaszoljak...
Röviden, tömören...érdekesebb.

De már, nem is tetszik annyira ez a mutatott "dobozdizájn". Ezek már maradnak, de a következőkön alakítani fogok.
Persze csak annyit, amennyit szerény tudásom enged.

Idézvan olyan doboz, ami nincs...

Amelyik doboz van, de ugye mégsincs, na az a legjobb doboz, mert...abba gyakorlatilag bármiből, bármennyit bele tudsz rakni és gyakorlatilag bárhol el is fér.[#vigyor2]

TBS-TEAM

Saját részre egyedi gyártásoknál nem az ár az elsődleges hanem a kihívás a tervezésben, utánna a kész alkotás kézbevétele és a boldogság ha sikerült. [#wink]
József

szf

Képzeld még névjegykàrtyàmat is így csináltam.....

szf

Prototípus

guliver83

Mivel az ellenállás az volt és az alu lap is így teljesen ingyen újrahasznosított dolgok.
Szerintem teljesen jó megoldás 50 fokra van állítva tökéletesen működik.

PSoft

[#eljen]

Most aztán...jól kipletykáltad a tel. számodat![#vigyor]

szf

Nem érdekes pénteken megszűnik.[#eplus2]

PSoft

Jahhh...
Mehetnek a kukába azok a fasza kártyák![#nyes]

Szalai György

Az én van/nincs dobozom, csak a fejemben létezik. Igazán nem is doboz, hanem fúrós tálca egy szerszám kocsi fiókjába.
A régi kasszákban lévő aprópénzes tálcához hasonlóan ívelt a rekeszek alja és oldala.
Ball oldalt kicsi, jobbfelé növekvő szélességű, párhuzamos rekeszek.
Átlós elválasztó fallal, hogy legyen helyük a rövidebb és hosszabb eszközöknek is.
A legjobb volna bádogból elkészítenem, de még nem vitt rá a lustaság.
Most konyhai evőeszköz tároló rekeszben laknak a használatos fúrók.

000000000

Az ötlet jó, de ha venni kell ellenállásokat akkor sokkal drágább megoldás mint egy alumíniumlapot fűtővel beépítve venni.

50 fok neked elég? Én alu/üveg asztalom van, 70 fokkal kezdem az első rétegen utána csökkenten 65 fokra, de 50 fok szerintem hideg lenne nekem a tapasztalatom szerint, legalább is az én PLA-m többet követel.