Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ha az íróasztalra kell egy pici nyomtató apró dolgokra akkor jó az.
Én is gondolkodtam egy ilyen picin, mert sokszor nyomtatok ennél kisebb alkatrészt.

És ugye fűtött asztalt sem feltétlenül a kínaiaktól kell venni.
Alu lap aljára rácsavarozol néhány ilyen ellenállást az is szépen felfűti. Régen így csináltuk.

keri

Pedig a golyós orsóban az anya a drága, nem az orsó.

keri

Ja és minek emelgeted a nema17-est? Ha a kis méret a lényeg, NEMA11-es, vagy kisebb is elég, extruder áttételezhető, akkor elég a nyomaték, sebesség meg nem kell, illetve lehet bowdenesre is csinálni. Annyira nem rossz az.

keri

[#eljen]ez jó ötlet.
Nézegettem is a Marline beállításban hogy ki a fenének kell az CoreZX beállítás, de ilyen helyen valóban célszerű.

RJancsi

Gondolom a NEMA17 az extruder motorja, ami bowdenes hajtásnál stabilan üldögélhet akár az alaplemezen is. Ilyen kis munkatérnél nem kell a hídra szerelni. Azon csak az Y motornak kell lennie (hagyományos XY meghajtásnál) ott viszont tényleg elég az Y-hoz egy NEMA11 is.

guliver83

Olyat lehetne csinálni,hogy léptetőmotor amin van gyárilag áttétel. És akkor lehetne szíjhajtás!

guliver83

Én is ilyet használok tökéletes!

000000000

Ez a megoldás nem egyenlet melegítést ad? Na meg nem sokkal drágább mint egy "igazi" fűtött asztal Kinából?

000000000

Egyenlet = egyenetlen... [#nyes]

Rosszul írtam, de így akartam írni.

PSoft

Mivel az alu lap jó hővezető, kis idő után jól, vagy az ide kellően kiegyenlítődik a hőmérséklet a felületen.
Annyira biztos, mint a kínai nyák lemezes fűtésnél.

Egyébként, ennél az ellenállás blokkos fűtés kialakításnál lehetne a legegyszerűbben kísérletezni [#415@Szalai György] elgondolásával, a homogén teljes felületen egyenletes hőfokú asztallap kialakítással kapcsolatban.
Egyszerűen helyezhetőek ide-oda a fűtőellenállások a felületen.
Így számítgatások nélkül is, kis kísérletezéssel, pár méréssel meg lehetne találni a homogén fűtésű felülethez az ellenállások optimális darabszámát/pozícióját.

Meg hát, talán így lenne kialakítható a legkönnyebben egy tetszőleges méretű, az adott elgondolás, vagy méretek szerinti fűthető asztallap.

svejk

Nálam is 4 db hasonló teljesítményellenállat fűti az alu asztalt a következő eredménnyel. [#t200p42222#]

keri

Tulajdonképen van infrakamera melóhelyemen.

Lenyúlom azt csinálok pár képet, hogy néz ki a nyák lemezes és az alulapos fűtés, mivel rendelkezek mindkettővel [#vigyor]

Megjegyzem egyikkel sincs problémám. Az alu lapos kicsit nehezebben melegszik, illetve nagyobb áramot adtam neki, hogy gyorsan melegedjen...350W-os táp épp hogy bírja [#vigyor]

zip0ji0se

Sziasztok!

Vállalkozó kedvű emberkét keresek, aki hajlandó lenne BIQU SKR V1.3 kártyára a firmwerét felrakni. Én képtelen vagyok rá, mert 30. próbálkozás után nagy nehezen felment a gépre az IO is, de a bal alsó részen nem jelennek a hozzávalók. Sőt minden gépindításnál új formáját hozza a felület. Van amikor használható van, hogy nem.
Ha van valaki, akkor privátba megbeszéljük a többit.
Üdv:

RogerCo

Sziasztok,
Nos, kb ezt skicceltem eddig össze.
Az X tengely alkatrészei próbából kinyomtatva.

PSoft

Nem volt, nem használtam/nem építettem delta nyomtatót...
Valamiért, az utóbbi években, mintha a háttérbe szorultak volna ezek a mechanikák, az olcsó "tömeggyártásban" szinte...nincs is.
Vajon, mi az oka?