Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Szalai György

keri

Elvileg szabvány Festo pneumatika csatlakozó, kínai gagyi másolata ez. Szóval lehet kapni eredetit is meg utánzatot is (ugyan ilyen vacak minőségben)

Vicces hogy elvileg ezek bontható csatlakozók, de nekem sem sikerült még soha szétszednem roncsolás mentesen. (már ha nem magától esett szét ugyan így.) Szóval kb. semmi értelme.

Szóval érdemes lehet valami ilyesmit csinálni a pótlásra.
https://www.thingiverse.com/thing:1993384

keri

Kínaiaknál van minden.

keri

Ez csak fél pont, mivel bár hasznos, de a 3D nyomtatóhoz nyomtattad, így nem is lenne rá szükség a nyomtató nélkül [#eplus2][#vigyor]

8v6sh6t3c

keri

Ez úgy készült hogy a nyomtató vezérlőt be lehet állítani hogy minden rétegnél kiadjon egy jelet a kamerának, és ezt összefűzték egy videóba.

Én úgy csináltam hogy az olcsó akció kamerámban van "time lapse" funkció, és be tudom állítani hogy 1,2,5,10,20,30,40, 50másodpercenként készítsen egy képkockát.
Ilyenkor persze látszik a fej mozgása is nagyon felgyorsítva.
Külső exponáló jelnél meg a fejet mindig el tudja küldeni ugyan abba a pozícióba a fényképezés idejére, így az nem zavar be és nem is látszik mozogni.

keri

Egyébként laptoppal összedugva a régi Canon fényképezőgépem is tudott ilyen "timelapse" üzemmódban fényképezni.

Vagy lehetett külső exponáló gombot használni, csináhatod azt is, hogy minden réteg után elmegy a fej és megnyomja ezt a gombot [#vigyor]

keri

Most tesztelem a SaintSmart PA-Carbon filamentet.
Hááát első benyomásom nem túl jó. A Poliamid (nejlon) elég erős rugalmas anyag. Gondoljatok csak a horgászdamilra milyen nehéz elszakítani. Ehhez kepest ez úgy törik mint a törékenyebb PLA, talán egy hajszállal erősebb, de nem győzött meg eddig.

Egy propellert nyomtatok belőle. Ezt eddig jól viszi, 260fokon, szépen lehet vele nyomtatni, de rohadt büdös.

Remélem a kész darab nem ennyire törékeny, mert pont azért vadásztam nejlont, mivel törhetetlen anyagra lenne szükségem.

keri

Lehet kéne mintát szerezni, drágább anyagokból is.
Illetve a kínai PETG-Carbon, meg PLA-Carbon anyagokból.

000000000

Ez úgy készült hogy a nyomtató vezérlőt be lehet állítani hogy minden rétegnél kiadjon egy jelet a kamerának, és ezt összefűzték egy videóba.
Igen, de mielőtt a kamera jelet kap a g-kódot úgy kell generálni hogy a fej nullázva legyen minden réteg után.

Ügyes ötlet... lehet hogy én is kipróbálom. [#taps]

PSoft

Ha a fej minden réteg után kiáll a fotózkodás kedvéért...mennyivel lesz hosszabb a munkaidő?

PSoft

Sose voltam telhetetlen...
Beérem én a Te...fél pontoddal is.[#nyes]

keri

~5-10% a réteg időtől függően.

keri

Rájöttem, nem kell drágább anyag.
Kb. ez a tapasztalatom amit a ColorFabb XT20-as produkál.
Igazából semmiben nem jobb más anyagoknál.

Ütési energiát az ABS nyerte, szakító szilárdságot meg a PLA, hőtűrése sem sokkal jobb mint a PETG-nek.

Egyedül a merevsége jobb mindennél, szóval ez sem az az anyag amit kerestem.

keri

Lemaradt a YT teszt.