Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Messer

Akkor Neked egy holoszoba szerűség kellene. [#smile]

vjanos

PSoft

Szenzációs az a két kéz! [#eljen]

PSoft

IdézFuzzy skin-t Amúgy nem próbálod ki? Az tök jól elfedi a csíkozást.

Az a bajom vele hogy...
Nem elfedni, hanem megszüntetni akarom a csíkozást.[#vigyor2]
Vagy legalább is annyira minimalizálni, hogy egy jó szabad szemmel nézve -"naezmárfasza" legyen.

frkdv6dyr

Tudom javasolni az SLA printereket [#nyes] na azon már te sem létod a rétegeket.

frkdv6dyr

dtb

keri

Ha rétegekből építkezel, akkor azok mindig látszani fognak [#nemtudom]

A rétegek fluktuációját lehet csökkenteni, de optikai szinten ez soha nem lesz tökéletes.

Lecsiszolhatod, homokfújhatod, lakkozhatod, vagy bekapcsolhatod egy pipával a fuzzyskin-t [#vigyor]

Esetleg tényleg az SLA nyomtató a megoldás, mert ott 20mikronos rétegekkel még egész jól lehet nyomtatni, de ott is érdemes egy fedőréteget rátenni, mert azért mikroszkóp alatt még mindig látom a rétegződést [#vigyor]

keri

Ritka ronda nyomtatás mind az FDM mind az SLA [#vigyor]

frkdv6dyr

Még a legelső szériás nyomtatók bemutatásából szedtem [#eplus2] azóta nem kétséges a külömbség. Kacérkodok én is egy építésen vagy vásárláson, csak még nem tudom melyik típus a jobb. Nem láttam mechanikai összehasonlítást mint az fdm-nél. Na meg először azt fejezzem már be amit elkezdtem [#kacsint].

keri

Hát azért ezeknél nincs elkomplikálva a mechanika.
Csak egy asztal emelőből áll az egész.
Ezt kell nagyon precízre és masszívra megcsinálni.
Lézerest én nem javaslom házi építésre. Sok a buktatója, nem véletlenül drágák a gyári megoldások.

LCD-snél van a régi, amikor egy nagy UV LED világít, meg van amikor több pici LED, ez utóbbi a jobb, mert egyenletesebb a levilágítás.

PSoft

Én pipálgatás nélkül is tudok bármikor fuzzyskin-t nyomtatni.[#nyes]

Valahol, azt írja róla...

"ez olyan, mintha minden olyan problémát újra elővettek volna, amelyeket eddig ilyen-olyan módon nem sikerült teljesen megszüntetni.
Egybegyúrták őket és elnevezték egy amúgy hangzatos "Fuzzy skin" módnak."

Én azt nem vitatom, biztos van olyan, akinek ez tetszik.

keri

Gyárthatod a kifogásokat, vagy ki is próbálhatod.
[#t9p24787#]

PSoft

Láttam, nekem...nem tetszik.[#vigyor]

keri

Szerintem meg vacak a nyomtatód és szétesne [#bee1]