Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

OFF [#vigyor2]

Idéz,,miért nincs Neked"

Eszembe jut egy nagyon kedves, régi-régi kis gyerekdal utolsó pár taktusa...
Biztos, Te is emlékszel rá![#kacsint]

keri

Azért én elég sok mindenre használom, legfeljebb nem teszek fel minden bizgerét.

Tessék, itt vannak a jobb cuccok, amit én terveztem és érdemes volt megosztani.
Ebből csupán egy kütyü a nyomtató alkatrész, és egyetlen dísztárgy sincs.

A kínai nyomtatókból is van jó alap, ami nem tetszik meg átépíted rajta. Ezek úgy vannak hogy mindenki az olcsót keresi hát adnak olcsót, aztán befejezed a gyártást, a saját magán kinyomtatott alkatrészekkel.

Persze ha számodra nincs értelme az érthető kifogás, de pillanatnyilag jóval hasznosabb eszköz mint az esztergám.

PSoft

Én még várok a gázlámpával...
Még hiszem, hogy anélkül is lesz jobb.[#vigyor]

keri

Háztartási eszköz fogalmatlan embereknek pedig soha nem lesz.
Ez egy megmunkáló eszköz, mint a marógép. Szükség van speciális tudásra hogy legyen értelme.

keri

György azt mondta hogy SZÁMÁRA nincs értelme a 3D nyomtatónak, mert nem tudná értelmes dologra használni.
Ezzel meg nem lehet vitatkozni.

keri

...de ha mégsem akkor csak egyszerűen dobd be a kazánba [#vigyor]

PSoft

Két...
Idézcsekély értékű porfogó
Még mindíg...
Idéznekem nem tetsző minőségben
jahhh...
Idézés pici méretben

PSoft

Többen mondtátok/írtátok, hogy a kínai filamenttel a szálátmérő ingdozása miatt...nem lehet szép felületet csinálni.
Nos...ezek is abból készültek.
Gondolom, látható a felületen az átmérő ingadozás következménye.

A lentebb mutatott kis 60x60-as dombor...
[#t9p24761#]
...nem kínai filamentből van.[#vigyor2]

8v6sh6t3c

Egy ismerős kérésére készült el az első "komolyabb" nyomtatásom. Kézi körfűrész biztonsági kapcsolónál eltörött egy műanyag elem, azt pótoltuk. Ma beszerelték, a visszajelzések eddig pozitívak.

keri

Nem feltétlenül a fal általában 2-3 egymás melletti csíkból áll, de újabban nem is kell egész számú többszörösnek lenni a Cura-ban.

keri

[#eljen]

Sokáig fogjuk még emlegetni, pár embert úgy látom sikerült megsértenie Gyuribának [#vigyor]

Persze érthető a véleménye. Látja ezeket a csíkozásokat és azt hiszi ez ilyen ronda, de azt nem veszi figyelembe hogy a fényképezőgép elég jól és részletesen felnagyítja, tehát olyan mintha nagyító alatt vizsgálnád a felületet.
Életben, kézbe véve, főleg az ő szemeivel már kifejezetten szépek ezek a felületek bármiféle kezelés nélkül is.

Fuzzy skin-t Amúgy nem próbálod ki? Az tök jól elfedi a csíkozást.

Szalai György

Ma már rendelkezem az idő ajándékával, a tapasztalattal. Vannak, akik bölcsességnek neveznék, de én elzárkózom az ilyen leplezetlen önmagasztalástól.
(Isaac Asimov)

Örömmel látom a sok előkerült hasznavehető holmit is.
Kár, hogy a saját tervezéshez még mindég tenzoranalízist kell früstökölni.
Lassan sikerül némi kis csorbát ütnötök meggyőződésem gránit oszlopán, de azért még mindég az igazukban biztos önfejűek nyugodt álmát alszom.
Ha majd a mobilomon kiválasztott polctartóra klikkelve az megjelenik a trimenziós mikrósütőmben, akkor valószínűleg én is veszek egyet.
Úgy várom, mint szomjas föld az esőt, és akkor már csak azt fogom bánni, hogy amit kiveszek belőle, az nem öntöttvasból van.
A dolog sajnos nem rendelkezik a spontán megvalósulás számottevő valószínűségével, úgyhogy csak serénykedjetek a megálmodott holnapomért.
Addig is elégedetten hagyom, hogy életem lassan és eseménytelenül poroszkáljon a nyugodt vég felé.

svejk

Szabadnapos vagy, hogy ilyen szert be mersz szedni?

keri

Szerintem nem kell feladni.
Lehet porfogókat csinálni szórakozásból is.
Aztán ha más nem a nyomtató építést és reszelgetést élveznéd, ne is tagadd. Egy hobbinak meg ez a lényege [#nemtudom]
Persze egy komoly marógépet jobban, de a 3D nyomtató legalább olcsón és viszonylag kicsi erőfeszítéssel megépíthető. Még én is be tudtam fejezni.

Gondolom emlékszel hogy kezdetekben a bútorlapos CNC-k voltak itt a divatosak, na most ez annak az egyenesági megfelelője.

keri

Az RC helikopterezésre emlékeztet ez.
Csomó ismerősöm épített helikoptert, de repülni már egyikük sem tud, félnek felszállni, mert mi van ha összetörik (amire nagy az esély) de az építést élvezték.
Erre mondtam én azt, hogy ha összetörik, akkor újra élvezhetik az építést [#vigyor]