Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ennyi a boldogság titka. Ne akarjunk többet annál mint ami van [#nyes]

Na közben, elég szép és matt a légcsavar toll felülete ebből a karbon anyagból.
Így kinyomtatva elég jónak tűnik. nejlonos a viselkedése. Erős és hajlékony, könnyű faragni.
A 0.2mm-es rétegek 0.4mm fúvóka 260 fok.
Most nyomtatom a következőt 250 fokon, mert az volt a tesztben, hogy azzal szebb lesz.

szf

Megoldva. Nem volt menet se oldalsó kiscsavar. Beletekertem egy M7-es menetfúrót kicsit megerőszakoltam és màr ki is jött. 8-as àtmérőjű furat van benne 5mm mélyen.

PSoft

Szerezz két olyan jobb fajta menetes bizbaszt, aminek a végéről a menetet leesztergálva kiadja a 8-as átmérőt.
Hozd, megcsinálom, aztán...beleragasztod valami szutyokkal.

szf

Köszönöm de megoldom(valahogy).
Valamelyik fórumtàrsnak kölcsön adtam az 1/8-os menetfúrót, ha visszahozza akkor tekerek bele menetet.
De, ha kedves úriember nem ismer magàra akkor marad a te megoldàsod.

PSoft

Most, következetes voltam...[#nyes]

Ha 'má kész a doboz...megtörtént a költöztetés.
Egész fasza lett, passzolt minden![#vigyor2]

Jahhh...
Ennyi a hőfok most a gép körül, de már 'dógozik is, majd...bemelegíti magát.[#kacsint]

szf

Jól néz ki! Még a végén bedobozolod.
Mit csinàltàl a fejjel, simogattad?
Nem egyforma a hőfoka az asztallal.

PSoft

Nem a fejet cirógattam, az asztalt jegeltem.[#nyes]

Vagy...ennyit számít a parafa szigetelés a fejen.
Vagy...nem tudom.[#nemtudom]

2vkx6unz

Nem lett volna egyszerűbb kihasználni az eltérő fémek eltérő hőtágulását? Szerintem az egy ALU tömb és acél lehetett a betét amit ki kellett szedni...

Az újat én csapágyragasztóval tenném be azt is ki lehet majd venni hő segítségével ha szükséges.

keri

Vagy vághattok bele szabvány menetet.

szf

Úgy kezdtem. De egy ilyen gàzlàmpàm van itthon. A "bőr" kesztyű ràégett az alura. A csatin làthatod, hogy nemigen lehetett megfogni. 0.9mm volt a perem.

000000000

Kipróbáltam valamit...

Nagyon egyszerű megoldást fogok csinálni. A Slic3r-ben be lehet adni kódot amit minden emelkedés után elvégzi. Oda betettem ezt:

G1 X0 Y180  F15000 ; Go to X0, Y180 for a picture

Ez csak egy egyszerű, 2 db. 12 réteges 10x7x2mm darabok. Hogy mennyivel tovább tart a nyomtatás az több dologtól függ. Nem csak attól hogy hány réteget nyomtatsz, de attól is hogy milyen gyorsan megy a X és az Y oda ahova akarod na meg vissza.

Kipróbáltam UCCNC-n szimulálni, és működik így. Még kamerával, igaziban nem próbáltam, de ha lesz időm akkor rakok egy gombot a nyomtatómra ami a fényképeket csináltatná. Ez nagyon egyszerű megoldás ha van egy géped amit erre lehet használni.

2vkx6unz

Akkor ez meglehetősen szorosan volt illesztve. Elég bosszantó lehetett egy ilyen csatlakozó miatt ennyit vesződni...

PSoft

5 mm mélyen? Fenékre?
Minek is kínlódnék vele, [#nemtudom] mikor a ragasztás ugyanolyan jó lenne.

Egyébként...
Furatba, fúrjuk a menetet...nem vágjuk![#nyes]

keri

Én lustább vagyok [#vigyor]

keri

Neked kell csinálni nem nekem, szóval bátran ajánlgathatok bármilyen megoldást, hát nem? [#rolleyes]