Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Hát ez nagyon jól néz ki. Gratulálok![#taps]
Úgy annyira, hogyha nem titok az STL, akkor én is nyomtatnék egyet magamnak.

laaci

PSoft

Köszi!

Nem titkos a projekt, innen vannak az .stl-ek.
Jól kidolgozott munka, illeszkedik/passzol minden.[#eljen]

8v6sh6t3c

Köszönöm mindenkinek a segítséget, tippeket!
Egyenlőre marad a sima time-lapse, aztán ha lesz egy kis időm, akkor megpróbálom ezt a képes megoldást.

frkdv6dyr

Komolyan gondoltam az öt tengelyes gépet, és el is indítottam a Marlin oldalán egy kérést/feltevést. Ha valakinek van konkrét ötlete, vagy csak szeretne csatlakozni, írjatok segítő megjegyzést, ezzel is előre mozdítva a dolgot.

Köszi [#kacsint]

https://github.com/MarlinFirmware/Marlin/issues/16549

Jozs

Klassz dolgokat mutattatok az elmúlt napokban, köszi szépen! Mostmár nekem is beindult a fantáziám :-). Építeni nem fogok gépet az egész biztos mert nincsenek meg hozzá az eszközeim, inkább vásárolni kellene, csak a kategóriát kellene jól belőnöm. Úgy látom az Ender 3 egy egészen biztos versenyző a(z alap) mezőnyben, felette a CR-20 Pro -ról olvasgattam jókat, csakhát az már dupla ár ugye. A figyelést folytatom :-).

keri

Marlinban annyira nem komplikált az 5 tengelyes vezérlés, mivel az csak G kódokat hajt végre.
Sokkal inkább a pálya generáló CAM softvernél kihívás.
Bár ott sem csak a felület lekövetése a téma, mert az elég egyszerű, hanem figyelembe venni a gép méreteit, ütközés védelmet belerakni, a komolyabb téma.

keri

Nagyon nem kellenek eszközök hozzá, bár tapasztalat valóban nem árt. A szükséges dolgokat valahogy azért csak kinyomtatnánk neked [#vigyor]

Viszont mostanában én is inkább azt mondom, kell venni egy olcsó, de jó alapú kínai nyomtatót, és utána csaját magán gyártott alkatrészekkel feljavítani.

Ender3 helyett én Anycubik i3-at vennék, a rendes lineáris tengelyei miatt. A Z tengely orsóira rendes tengelykapcsolat, meg a felső végét megcsapágyazva, az oszlopot kitámasztva, kb. jó is.
Ender 3 is jó alap, de első dolgom lenne lineáris tengelyeket rátenni a görgős förmedvény helyett.

B.Zoltán

Az a görgős förvednény nagyon jól működik, ha be van állítva rendesen, és kotyogás mentes is.
Nem utolsó az is, hogy bármikor után állítható.

Kár hogy úgy mondasz véleményt, hogy nem ismered szerintem, csak fényképről.

B.Zoltán

Köszönöm mindkettőtöknek, szinte ugyan az a két doboz.
Nem volt a címbe a LCD így nem sikerült megtalálni.
Szerintem is nagyon jól összehozta.

keri

Nosza így látatlanban, mit tippelsz?
A tankönyvekben mire ajánlják a húzott alu profil, csavar árkában gördülő, műanyag görgőt. [#rolleyes]

Az asztalos tankönyvekben keresd, mert a finommechanikaiban ilyet nem fogsz találni [#nyes]

Szóval látatlanban, továbbra is tartom a véleményem.

PSoft

Hogy is mondják? ez is csak egy...vélemény a sok közül.[#nyes]

keri

Az, de megalapozott [#nyes]

Régi bútorlapos, fióksínes korszak jutott, erről eszembe.
Azokkal is meg lehetett csinálni egész jó dolgokat, de azért korrektnek, akkor sem mondtuk, csak nem volt más.
Most vannak jó kis olcsó lineáris elemek kínából, ezért nem értem az ilyen görgős megoldásokat, ott ahol nagyon nem muszáj.

Egyik kollégának volt ilyen. Dicsérte, frankón működött, utána is lehetett állítani, amíg el nem tört az a lap, mivel annyira spóroltak, hogy a görgő tengelye csak egy oldalon volt megfogatva.

Akkor eldurrant az agya, és átépítette lineáris tengellyel. Azóta nem panaszkodott.

Jók persze ezek az olcsó kínai nyomtatók. Ha külön venném meg az alkatrészeket, akkor is többe lenne, szóval leginkább alkatrész forrásként tekintek ezekre, illetve első nyomtatónak indulásra jó, aztán az ember apránként feljavítja.

keri

Amúgy tudod mit nem értek?
Amikor karbon csőből csinál lineáris vezetéket, és azon megy a görgő.
Az hogy a viharba nem kopik el neki az első 24 üzemóra után? [#nemtudom]

PSoft

IdézRégi bútorlapos, fióksínes korszak jutott, erről eszembe.

Hát jahhh...
Nekem megfordult a fejemben, (nem is olyan rég)hogy olyan "demonstrációs" gép gyanánt összedobok három, vagy négy írógépkocsiból egyet.