Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Amikor nekem kilukadt nem potyogott belőle csak a cekász maradéka. Lehet, hogy a vízkő tartotta össze a kaolint? Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy kaolin van benne. Lehet, hogy sima kvarchomok mint a porcelán olvadó biztosítékokban.

keri

És egyből a cekasz is ott van [#nyes]
Ezért raktam el én is az összes kiszerelt bojler fűtést...csak nem tudom mi a fenére fogok ennyit használni [#falbav][#idiota]

keri

Hamar kiderül, mert az megolvad 600fok környékén.

PSoft

Ugye én nem vagyok vegyész, nem tudom megítélni mi van benne, de biztos nem porcukor.[#vigyor2]
Liszt finomságú, de ujjak közt dörzsölve szemcsésnek mondanám.
Akár, kvarchomok is lehet.

8v6sh6t3c

Bocsánat, elrontottam. :(
https://www.aliexpress.com/item/32967457091.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5d1c435aOVMxPq&algo_pvid=69f6b6bd-fad7-4b5a-88dd-416679287e36&algo_expid=69f6b6bd-fad7-4b5a-88dd-416679287e36-7&btsid=ca35b9f8-8c84-42a5-888d-a5409538ba04&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7,searchweb201603_55

50 fok fölött nagyon ritkán nyomtatok. Próbáltam 40 fokon is, ott is ugyan ez volt. Utolsó nyomtatásomnál a hőfokok 210 és 40 fok volt, PLA anyag. Érdemes lenne kipróbálni mondjuk 195-200 fokot?

guliver83

Van itt megoldás bőven!!!

Lenne valakinek egy fölösleges ilyen kijelzője!

keri

Az tényleg nem meleg.
Én 60 fok asztal, 200-215fok fej (anyag és nyomtatás függő)
Szóval marad a tárgyhűtés. Illetve anyag probléma is lehet.
Próbáld ki a 195 fokot, de ott már a rétegtapadás nem túl acélos, vagy lassítsd a nyomtatást, hogy legyen ideje hűlni.
A hajótesthez pl. nem használtam hűtést mert olyan nagy hogy mire végig ért magától is lehűlt, és nincs ilyen probléma vele, pedig ez a Herz-es fehér elég hisztis anyag.

keri

Ja ezt meg ragaszthatod közvetlenül az alu fűtőlapra, de baromi nehéz leszedni, és korrigálni nem lehet, szóval elsőre tedd fel jól.

szf

Javítva...
1/8"-os menet beletekerve

xhadp99yn

Estét!
a képekkel valami baj van ! [#hehe]

B.Zoltán

Kellene egy hasonló lap, mint az eredeti, talán üvegszálas nyák lemez.
Ha nagyon rossz az eredeti azt leszedve felújíthatod vele, de még én sem csináltam ezt.

Én most üveglapra ragasztottam, de elég nehéz leszedni róla, mivel nem lehet meghajtani az üveget.
Csak 50 fok környékén lehet leszedni, úgy hogy ne sérüljön a műanyagfólia.
Nekem ez nagyon fontos, hogy szép doboz tetőt tudjak nyomtatni rajta.

Én most a fémmel szórt üveglappal kísérletezek, ami szép érdes felületet ad, és lejön magától a nyomat, ha kihűl.
És mellesleg nem kényes, nem deformálódik mint az eredeti.

Az elefántláb effektust meg a Slicerbe be lehet kapcsolni, hogy szüntesse meg.
Ha én rajzolom, akkor 0,6 sugárral lekerekítem az alját, és úgy jó.
A slicer is ezt csinálja.

8v6sh6t3c

Holnap próbálok egy 195 fokos nyomtatást úgy, hogy az első rétegek lassabb sebességgel menjenek, hátha az is segít.

Ha közvetlenül az alura rakom, akkor csere esetén hogyan tudom leszedni? 70 fok környékére felfűtve is kínlódás?

B.Zoltán

Én nem javasolnám neki.

PSoft

Veszélyes cucc lehet az ott a háttérben.[#wow2]

Hogy lemarta a saturól a föstéket!!![#hehe]

8v6sh6t3c

Hülyeség lehet, de most hirtelen az is eszembe jutott, hogy az eredeti lap másik felére felragasztva működhet a dolog? Ha olyat szeretnék nyomtatni, aminél kell a szép felület akkor az új lap lenne felül, ha kiegészítőnek menne a nyomat akkor meg a régi, amibe beleragadt a PLA.
Ismétlem, lehet hogy hülyeség, hirtelen ötlet volt. :)